Neler Yeni

İ5 14400F RTX 4070 SUPER ALINIR MI VALORANT CS2

Ps4cü35

80+ Bronze
Hocam anakartın manyak olsun... anakartta işlemci yükseltemeyeceksin sorun orda. Yoksa anakartın performansına etkisi yoka yakın. İleri dönük plan yapıyorsan daha güncel bir soket tercih etmeni tavsiye ederim.

Vatanda da direkt hiçbir yetkiliyle görüşmemeni öneririm, bildiğini de unutursun. 9/10 yetersiz veya yanlış bilgi sağlar çalışanlar, iyi bilgili bir çalışana denk gelmen çok zor. Sorun neyse forumda sor veya internette araştır.
Ya ustacım ilerde ne yapayım ben ben 3-4 ay oynucam hevesim kaçacak zaten kendim biliyorum o yüzden pek bi sorun olmaz ha sorun mu oldu giderim bitane daha alırım bu pc de durur veririm kardeşime falan yani.Sence de mantıklı değil mi 10 Kasımı bekleyeyim Ozaman bakalım çıkacak mı daha iyi sistem ama eğer daha iyi sistem çıkmayıp bu sistem de stokta kalmazsa faturasını foruma keserim :ddd
Mesaj otomatik birleştirildi:

2 sene kullanırım ve GTA5 ve valo gibi oyunları oynayacağını söylediğin için söyledim ben yoksa senin kararın alıp almamak.
Anakart manyak olsa da bir dahaki nesil işlemcilerin o anakarta gelmezse çokta faydası olmayacak.
Bugün vatandan 7500F olan sistemi bir tanıdığıma aldık sırf intel işlemci olmaması istediği için çünkü ölü soket işe yaramaz işlemci ısınır falan diye diye insanları intelden soğuttular.
Dediğim gibi eğer bu bahsettiğin oyunları 2 sene oynayacaksan inan bu kadar yüksek bir sisteme gerek yok. 2 sene sonra yükseltirim diyorsan AMD işlemcili sistemlere bakmanı öneririm.
40.800₺ lik olanı mı aldınız?

2 sene kullanırım ve GTA5 ve valo gibi oyunları oynayacağını söylediğin için söyledim ben yoksa senin kararın alıp almamak.
Anakart manyak olsa da bir dahaki nesil işlemcilerin o anakarta gelmezse çokta faydası olmayacak.
Bugün vatandan 7500F olan sistemi bir tanıdığıma aldık sırf intel işlemci olmaması istediği için çünkü ölü soket işe yaramaz işlemci ısınır falan diye diye insanları intelden soğuttular.
Dediğim gibi eğer bu bahsettiğin oyunları 2 sene oynayacaksan inan bu kadar yüksek bir sisteme gerek yok. 2 sene sonra yükseltirim diyorsan AMD işlemcili sistemlere bakmanı öneririm.
E kanka bu sistem varken o sistemi almak yanlış anlama aptallık değil mi? Arada dağlar kadar fark var kalite açısından.

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,903
İsim
Mehmet
Ya ustacım ilerde ne yapayım ben ben 3-4 ay oynucam hevesim kaçacak zaten kendim biliyorum o yüzden pek bi sorun olmaz ha sorun mu oldu giderim bitane daha alırım bu pc de durur veririm kardeşime falan yani.Sence de mantıklı değil mi 10 Kasımı bekleyeyim Ozaman bakalım çıkacak mı daha iyi sistem ama eğer daha iyi sistem çıkmayıp bu sistem de stokta kalmazsa faturasını foruma keserim :ddd

Hocam indirimleri şahsen beklerdim ancak size bekleyin beklemeyin diyemem. Açıkçası uzun süreli oynamayı düşünmüyorsanız 3060ti falan da bakabilirsiniz, paranız cebinizde kalsın. Güncel olarak 12100f ve 2060 kullanıyorum, cs ve valo rahat oynuyorum. FPS, monitör hızının hiç altına düşmesin derseniz eyvallah cs de optimizasyon sorunları var daha güçlü kart alın ama 3-4 ay heves alacaksanız 4070 e para dökmenize değmez, şahsi fikrimdir. Kardeşiniz ne tür oyunlar oynar, nasıl beklentileri var vs bilmediğim için ona yorum yapamam.

Ha derseniz ben bu sistemi almak istiyorum, paramın karşılığını alıyor muyum? Ondan yana sorun yok, alırsınız. Yine isterseniz indirimleri de bekleyebilirsiniz. Benim bu sistemi almayın demem paranızın karşılığını almayacağınızdan değil, ihtiyacınızın fazlası olmasındandır. Ben diyeceğimi dedim, artık nasıl uygun görürseniz sizin paranız sizin bileceğiniz iş.

Ps4cü35

80+ Bronze
Hocam indirimleri şahsen beklerdim ancak size bekleyin beklemeyin diyemem. Açıkçası uzun süreli oynamayı düşünmüyorsanız 3060ti falan da bakabilirsiniz, paranız cebinizde kalsın. Güncel olarak 12100f ve 2060 kullanıyorum, cs ve valo rahat oynuyorum. FPS, monitör hızının hiç altına düşmesin derseniz eyvallah cs de optimizasyon sorunları var daha güçlü kart alın ama 3-4 ay heves alacaksanız 4070 e para dökmenize değmez, şahsi fikrimdir. Kardeşiniz ne tür oyunlar oynar, nasıl beklentileri var vs bilmediğim için ona yorum yapamam.

Ha derseniz ben bu sistemi almak istiyorum, paramın karşılığını alıyor muyum? Ondan yana sorun yok, alırsınız. Yine isterseniz indirimleri de bekleyebilirsiniz. Benim bu sistemi almayın demem paranızın karşılığını almayacağınızdan değil, ihtiyacınızın fazlası olmasındandır. Ben diyeceğimi dedim, artık nasıl uygun görürseniz sizin paranız sizin bileceğiniz iş.
Teşekkürler dostum ya diyorum işte madem ölü soket diyorsunuz e bi bekleyelim bakalım ne olcak yani ne farkedecek ama beni pek etkileyecek bir şey olmaz yani almaya ihtiyacın varsa beklemeden alabilirsin demek doğru olur mu sence dostum

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,903
İsim
Mehmet
Teşekkürler dostum ya diyorum işte madem ölü soket diyorsunuz e bi bekleyelim bakalım ne olcak yani ne farkedecek ama beni pek etkileyecek bir şey olmaz yani almaya ihtiyacın varsa beklemeden alabilirsin demek doğru olur mu sence dostum
İhtiyacın varsa ve ileride sistemi güncelleye güncelleye götüreceğim demiyorsan alabilirsin.

İhtiyacın varsa ve ileride güncelleyerek devam etmek istiyorsan bütçenle öneri konusu aç, ileriye dönük olmasını istiyorum de, sistemleri takip eden arkadaşlar sana ileriye dönük sistemler önerir.

Ps4cü35

80+ Bronze
İhtiyacın varsa ve ileride sistemi güncelleye güncelleye götüreceğim demiyorsan alabilirsin.

İhtiyacın varsa ve ileride güncelleyerek devam etmek istiyorsan bütçenle öneri konusu aç, ileriye dönük olmasını istiyorum de, sistemleri takip eden arkadaşlar sana ileriye dönük sistemler önerir.
Ya ileriye dönük le işim yokki 3-4 ay oynarım hevesim kaçar zaten çok istersem ileri dönük zaten giderim yanına 1 tane daha pc alırım onda bi sorun yok yani.

Ölü soket demek aynı anakartı kullanarak işlemci yükseltmesi yapamaman demek. Yani yeni çıkan işlemci modellerinde pin değişikliğine gidileceği için işlemci yükseltmesi yaparken anakartınıda değiştirmen gerekir.
Bahsettiğin oyunlar için bu bilgisayar çok üst seviye hele de 2 sene için bu kadar masrafa girmen gereksiz.
GTA 5 için 4070 çok fazla bir ekran kartı diğer oyunlarda işlemci odaklı oyunlar daha düşük bir işlemciyle bile oynatabilirsin.
Bu pc için 2k monitör alman gerekli o da ekstra 10 bin gibi bir para vermen lazım.
Paran varsa alıp kafan rahat bir şekilde her oyunu oynayabileceğin bir bilgisayarın olur.

Bana sorarsan bu oyunlar için bu kadar para harcamana gerek yok daha düşük sistemlerle de bu saydığın oyunları çok rahat oynatabilirsin.
Hatta çok aşırı oynamıyorsan 5600 işlemcili 4060 ekran kartlı bir bilgisayar fazlasıyla işini görür.

İlla da alacam diyorsan kasa değişikliği yapmanı öneririm Corsair olan kasa daha geniş. Tam bilgim yok ama Thermaltake kasaya soğutucu zar zor sığabilir.
Monitörü resimde belirttim zaten brom ben gayet iyi olduğunu düşünüyorum aynen kafam rahat şekilde oyun oynayAbileceğim bir bilgisayarım olsun istiyorum bi oyun indirirken benim pc kaldırır mı acaba korkusu yaşamamak için

Geçmiş olsun stokta kalmadı fiyatı 94.000₺ olmuş HAHAHAHAHA seve seve bekleyeceğiz artık Kasım ayını :(

Son düzenleme:

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
Sinan

E kanka bu sistem varken o sistemi almak yanlış anlama aptallık değil mi? Arada dağlar kadar fark var kalite açısından.
Kendim için almadım aldığım kişi illa vatan dan olacak illa Amd işlemci olacak deyince mecburen onu almak zorunda kaldık.
Bana kalsa bende 11.11 indirimlerini beklerdim. Kasımda tek tek parça olarak almakta toplu sistem almakta daha mantıklı olur.
Sen eğer ki ilerde güncellemem öyle oynar kenara atarım diyorsan 4070 ekran kartlı bir sisteme ihtiyacın yok. Güncel bütün oyunları 4060 ti bile neredeyse en yüksek çözünürlükte oynatır. Bazı oyunlarda biraz kısman gerekebilir o kadar. Hatta 4060 bile fazlasıyla 2 sene gibi bir süre için yeterli.
Gösterdiğin monitörü satın aldıysan 4070 in altına düşme ama çünkü 2k da onun altında ki ekran kartları sıkıntı çıkarabilir.

corez

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
317
İsim
Mert Uysal
alınır niye alınmasın ölü soket diye mantıkla bakılmaması lazım sistem sizin işinizi görür 5 10 sene sonraya yatırım mantıgıyla pc mi alınır allah askına :D su cocuklar zaten 10 sene sonra pcde oyun dahi aramıcak bircok insan var

Ps4cü35

80+ Bronze
Kendim için almadım aldığım kişi illa vatan dan olacak illa Amd işlemci olacak deyince mecburen onu almak zorunda kaldık.
Bana kalsa bende 11.11 indirimlerini beklerdim. Kasımda tek tek parça olarak almakta toplu sistem almakta daha mantıklı olur.
Sen eğer ki ilerde güncellemem öyle oynar kenara atarım diyorsan 4070 ekran kartlı bir sisteme ihtiyacın yok. Güncel bütün oyunları 4060 ti bile neredeyse en yüksek çözünürlükte oynatır. Bazı oyunlarda biraz kısman gerekebilir o kadar. Hatta 4060 bile fazlasıyla 2 sene gibi bir süre için yeterli.
Gösterdiğin monitörü satın aldıysan 4070 in altına düşme ama çünkü 2k da onun altında ki ekran kartları sıkıntı çıkarabilir.
1080p de oynarım onda problem yok
Nasıl bir sistem önerirsin ki

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
343
İsim
Göksel
hayır 4070super daha iyi fakat GRE saf güç te daha iyi dlss-fsr karsilastirmasinda yok olacak GRE..
Ray traycing açmadığın sürece 7900 gre tokatlıyor 4070 superi

Switter

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Enes
Ray traycing açmadığın sürece 7900 gre tokatlıyor 4070 superi
yalnız sen 7900grede nvidia stabilliği yazılımsal,dlss,raytracing, nvidia broadcast gibi müthiş özelliklere sahp olmuyorsun ve ekran kartı sadece oyun amaçlı alınmaz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,204
Üyeler
161,252
Son üye
amelik22
Top Bottom