Markadan markaya cihazdan cihaza biosa giriş farklılık gösterebiliyor, genelde del, F8, F12, olur, bios sıfırlama işlemi ise genellikle f5 ile olur. Sıfırlama işlemi dosyalarını silmez.Bios bilgisayar açılırken esc ye ard arda basarak açtığımız yer mi bide bios ayarlarını sıfırlayınca dosyalarım silinir mi bana anlatırmısın nasıl yapacağım. teşekkür ederim
Bence çok eski5-6 sene çokmu eski ?
Ben 14-15 senelik pc kullanıyorumBence çok eski
Laptobu şarjdan çek geri tak düzelecek.Alıntıyı görüntüle
İŞLEMCİ İ5 4210 2.6ghz
Denedim olmadıLaptobu şarjdan çek geri tak düzelecek.
O zaman pili çıkar şarjda başlat.Denedim olmadı
Bilmiyorum yani yanındaydım adamın ufak şeyler için yanından ayrıldığım oldu ama o sürede yapabilirmikiSaçma olacak ama anlattığına göre bilgisayarcının parçalarını değiştirmiş olabilir mi
fiziksel olarak deneyebileceğim herşeyi denedim olmadı kapağı açtım bios pili diye bişey var galiba onu bile kurcaladım olmadı işlemcinin bir ayağı tutmuyor sadece zaten o 2 senedir falan var yeni değilO zaman pili çıkar şarjda başlat.
Peki güç seçeneklerinden performansa aldın mı ?Bilmiyorum yani yanındaydım adamın ufak şeyler için yanından ayrıldığım oldu ama o sürede yapabilirmiki
Mesaj otomatik birleştirildi:
fiziksel olarak deneyebileceğim herşeyi denedim olmadı kapağı açtım bios pili diye bişey var galiba onu bile kurcaladım olmadı işlemcinin bir ayağı tutmuyor sadece zaten o 2 senedir falan var yeni değil
termal macunu değiştirmen lazım o zaman. Kapanmasının nedeni fazla ısınmasından kaynaklanıyordurCihaz biraz yavaşlamıştı 3-4 gün önce tabıdık bir bilgisayarcıya verdim cihazı cihazın için açtık macunladık tertemiz ettik tabi daha öncesinde bu problem yoktu herneyse işini bitirdik format falan cihazı aldım eve döndüm youtubeyi açtım cihaz şak diye kapandı daha sonra tekrar açıp metin 2 girdim yarım saat sonra yine kapandı ama fan deli gibi bağırıyor
geri götürdüm cihazı anakartta çatlak var dedi bende kalsın tamir edip vereceğim dedi cihazı verdim tamir etti güya verdi bana ilk gün sorun yoktu ikinci günü böyle oldu gram oyun oynatmıyor kapanmıyor ama bişeyde yapamıyorum oyun modu açık yüksek performans modunda her şey pilden işlemci en yüksek performansta ayarlı ama yok aynı
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bunu denedim fakat daha kötü oluyor malesef fayda etmiyor hatta disable turbo deyip bd prochotu kapattığım zaman cihaz kapanıyor
Boştaki değerler mi?Alıntıyı görüntüle
İŞLEMCİ İ5 4210 2.6ghz
Burayı bulabildim ne yapmam gerekir burda çözemedimMarkadan markaya cihazdan cihaza bulsa giriş farklılık gösterebiliyor, genelde del, F8, F12, olur, bios sıfırlama işlemi ise genellikle f5 ile olur. Sıfırlama işlemi dosyalarını silmez.
EvetPeki güç seçeneklerinden performansa aldın mı ?
E napalım? Boş mesaj atmayın. Bu mesajların konu sahibine faydası yok.Ben 14-15 senelik pc kullanıyorum