Neler Yeni

Yardım İ5 RTX 4060 Gigabyte Aorus alınır mı?

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,177
İsim
Berke
Evet 12. nesil işlemcilerin batarya performansı iyi değil. Bence aradaki fark bütçeyi zorlamayacaksa şu daha iyi olur. Onun haricinde o fiyatta Aorus gibi başka kaliteli laptop da gözükmüyor.
Gaming laptoplardan pil performansı beklemek hata bana göre eğer batarya gücü isteniyorsa ve oyun oynanmak isteniyorsa zaten bu modellere bakılmamalı Zephyrus gibi modellere bakılmalı fakat onlarında fiyatları şu an değmeyecek düzeyde ve sanırsam daha 4060 modelleri piyasaya çıkmadı.

En İyi Cevap
3
Evet 12. nesil işlemcilerin batarya performansı iyi değil. Bence aradaki fark bütçeyi zorlamayacaksa şu daha iyi olur. Onun haricinde o fiyatta Aorus gibi başka kaliteli laptop da gözükmüyor.
Gigabyte kadar iyi soğutması yok ama diğer konularda çok daha iyi, bence de alınması daha mantıklı ama bu cihazın 4060ı stoklarda olsa keşke o baya f/p idi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

GIGABYTE modelleri iyidir bu modelde MUX bulunuyormuş normalde çoğu GIGABYTE modellerinde MUX switch bulunmuyor Optimus teknolojilerini kullanırlar fakat MUX olması şaşırttı.
Mux ve optimusun farkı nedir?

Gaming laptoplardan pil performansı beklemek hata bana göre eğer batarya gücü isteniyorsa ve oyun oynanmak isteniyorsa zaten bu modellere bakılmamalı Zephyrus gibi modellere bakılmalı fakat onlarında fiyatları şu an değmeyecek düzeyde ve sanırsam daha 4060 modelleri piyasaya çıkmadı.
Hata falan değil hocam benim cihaz eco modda 6-8 arası gidiyor. Artı olarak type c den şarj var yani gaming olmasına rağmen hantal değil ve günlük kullanımda üzmüyor. Ağır oyunlarda bile fan sesi olmadan da oynatabiliyor. Bu laptopu eleştirdiğiniz kısım dengesiz olması. Ekran 144 veya 240 olsaymışta işlemciyi yükseltselermiş

Bu arada cihaz neredeyse mükemmel tek eksisi işlemci. Cihazın bataryası 99 whr yani en üst limitte. Normal gamingler 48 whr civarı olur. 99 whr üstü zaten bomba gibi sayılıyor uçaklara falan alınmıyor

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,177
İsim
Berke
Gigabyte kadar iyi soğutması yok ama diğer konularda çok daha iyi, bence de alınması daha mantıklı ama bu cihazın 4060ı stoklarda olsa keşke o baya f/p idi.

MUX aradaki Intel veya AMD GPU'yu devre dışı bırakarak tamamen gücün İşlemciden RTX ekran kartına vermesini sağlıyor eğer MUX olmasaydı arada İşlemci ekstra olarak iki ekran kartınada güç yetiştirmek zorunda kalacaktı ve performans düşüşü yaşanacaktı buna yarıyor. Optimus ekran kartına güç yetişrmek için kendisini otomatik olarak ayarlayan bir teknoloji bu teknoloji genellikle pil gücünü koruması adına optimize işlemi yapar bu sayede MUX'a göre daha düşük performans alırız yani yine işlemci iki ekran kartına güç yetiştirmeye çalışacak ve performans düşüşü yaşanacak bunu bypass etme yöntemi ise extra monitör takmak (Eğer cihazda MUX switch bulunuyor ise gerek yok) bu sayede performans maksimum oluyor ve aradaki Intel veya AMD gpu devre dışı kalıyor.

PNSHER

80+ Bronze
Gaming olmasından çok bataryanın boyutu ve işlemciye göre pil süresi değişiyor. Ben imzamdaki cihazda 8-9 saat ekran süresi allıyorum mesela. Amd nin en büyük artısı çok daha iyi pil süresi vermesi.

Hata falan değil hocam benim cihaz eco modda 6-8 arası gidiyor. Artı olarak type c den şarj var yani gaming olmasına rağmen hantal değil ve günlük kullanımda üzmüyor. Ağır oyunlarda bile fan sesi olmadan da oynatabiliyor. Bu laptopu eleştirdiğiniz kısım dengesiz olması. Ekran 144 veya 240 olsaymışta işlemciyi yükseltselermiş
4060 olanının ilk çıkış fiyatı çok iyiydi ama şuan 35k. Arkadaş bakmayı düşünürse diye buraya link bırakayım. https://www.teknosa.com/asus-tuf-ga...rce=akakce.com&utm_medium=comparison&v=1.85.2

alp126

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
alp eren
En İyi Cevap
3
Gaming olmasından çok bataryanın boyutu ve işlemciye göre pil süresi değişiyor. Ben imzamdaki cihazda 8-9 saat ekran süresi allıyorum mesela. Amd nin en büyük artısı çok daha iyi pil süresi vermesi.

4060 olanının ilk çıkış fiyatı çok iyiydi ama şuan 35k. Arkadaş bakmayı düşünürse diye buraya link bırakayım. https://www.teknosa.com/asus-tuf-ga...rce=akakce.com&utm_medium=comparison&v=1.85.2
Brom amd her sene iyiydi ama intelin 12. re za let. 13 olsa ağzımı açmam.

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,177
İsim
Berke

Ek olarak Ryzen Mobil işlemciler genellikle Pil gücüne önem veren modellerdir Intel'e göre testlerde de çok üstünler.

alp126

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
alp eren
yanlış görmüşüm

intel olan 12bin daha fazlaymış

özür.

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,177
İsim
Berke

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,177
İsim
Berke
TUF 140W MUX switch bulunuyor eğer pil gücü önemli ise Ryzen işlemci var oyun testlerini bırakayım.

Benim gözüme yukarıdaki TUF çok daha mantıklı geldi.

alp126

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
alp eren
TUF 140W MUX switch bulunuyor eğer pil gücü önemli ise Ryzen işlemci var oyun testlerini bırakayım.
Hocam tuf 4050 olan var bende çok memnunum ama bir tane daha dizüstü lazım
27bine arkadaşa aldık 4060ı şimdi 34 vermek koyuyor:)

Sekibayashi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
imzalara bak be benim işlemci ortama girişi :kizginpeepo:

Top Bottom