i7 10750h sistem yüksek sıcaklık değerleri

Sıcaklığı azaltmak için termal macun yapılabilir ve ya dediğin gibi undervolt. Uv hakkında çok bilgim yok açıkçası ama bildiğim kadarıyla deneme yanılmayla yapıyorlar onu. Yavaş yavaş voltajı düşürüp sıcaklık değerlerini kontrol edersen ve aynı zamanda oyun testi, stres testi vb. Gibi şeylerle stabilliğini kontrol test etmelisin.
Tam olarak anlayan birisi var mı forumda etiket atabilecegin? Ben bir seni biliyordum. 2 aylıkmış laptop 2 aylık laptopta macun kurumaz ki.

İşlemci yapısal olarak ısınan işlemci. Anormal karşılamamak gerek hocam. Soğutucu alıp 85 derecelere indirmek kötünün iyisi olabilir.

Ek olarak CBP kapatılabilir. Intel işlemcilerde CBP var mı bilmiyorum fakat varsa kapatılabilir. FPS düşmesi meydana gelebilir.

Onu engellemek pek mümkün değil. Isısal olarak azaltmanız lazım.
İyi bir soğutucu olabilir işlemcinin gücünü azaltma olabilir.
İşlemcinin gücünü azaltmayı pek bilmiyorum galiba @Vesemir dayı biliyordu onu
Mümkün, ben öyle oyunda 97 derece olan işlemciyi 75 e düşürdüm.

Mümkün, ben öyle oyunda 97 derece olan işlemciyi 75 e düşürdüm.
Hocam hangi şekilde düşürdünüz?
Benim bahsettiğim kendi halinde olan kısmı.
Yani soğutucu olmadan, macun değişmeden veya işlemciye bir işlem uygulanmadan olan hali.

Hocam hangi şekilde düşürdünüz?
Benim bahsettiğim kendi halinde olan kısmı.
Yani soğutucu olmadan, macun değişmeden veya işlemciye bir işlem uygulanmadan olan hali.
Undervolt ile oluyor.

soğutucum baya iyi bir soğutucu cihaz daha 2 aylık macunu yenidir diye düşünüyorum sıcaklığı 87 ye kadar düşürdüm fps kaybı olmadan ama yine fps drop yiyorum ekran kartı clock hızında bir düşüş olmuyor yani ekran kartı ile alakalı değil aniden 35 e düşüyor fps tekrar 100 e çıkıyor 87 86 derece ısıdan drop yermi sizce

Geri