I7 14700 kf Asus dual rtx 4070 super evo

Reaksiyon skoru
0
Bütçe
75000
Arkadaşlar merhaba sistemin detaylarını yazıyorum sizce bir problem varmı teşekkür ederim şimdiden
İşlemci: intel i7 14700kf
Anakart: Asus prime b760m k 6600mhz ddr5
Ram: Corsair 32gb(2x16) 5600mhz cl40ddr5
Ekran kartı: Asus 4070 süper evo oc 12 gb
Sıvı soğutma: Corsair ml120l v2
Ssd: Samsung evo 1tb m2 5.000 okuma 4200 yazma

Arkadaşlar merhaba sistemin detaylarını yazıyorum sizce bir problem varmı teşekkür ederim şimdiden
Am5 bir sistem daha uzun ömürlü olur hocam. Yeni 9000 serisinde render performanslarıda arttı hem.

Kullanım amacı nedir? Sistem hiç iyi olmamış. Parça seçimler genel olarak kötü. Örneğin o soğutucu ile o işlemciyi kullanırsan evinde yangın çıkabilir aman diyeyim :) Sistemi en baştan değiştirmek lazım.
@KYLORIN seni bugün etiketliyorum çok yoğunum artık arkamı topla sen 😅

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kullanım amacı nedir? Sistem hiç iyi olmamış. Parça seçimler genel olarak kötü. Örneğin o soğutucu ile o işlemciyi kullanırsan evinde yangın çıkabilir aman diyeyim :) Sistemi en baştan değiştirmek lazım.
@KYLORIN seni bugün etiketliyorum çok yoğunum artık arkamı topla sen 😅
hallederiz, kolay gelsin.

Am5 tam olarak nedir hocam
AM5 soket çeşidi. Amd ryzen 7000,8000,9000 işlemcileri destekleyen soket. 2027 yılına kadar çıkacak tüm amd işlemcileri destekleyecek. Yani önü açık
Senin seçtiğin soket ise LGA 1700. Bu da intelin sondan ikinci soketi. Artık yeni işlemciler gelmeyecek bu sokete. Ve attığın işlemci stabilite, aşırı ısınma gibi sorunlara sahip. İntel bu sorunlardan dolayı büyük bir çöküşe geçti küçümsenecek bir konu değil. Şuan piyasadaki amd işlemciler çok güzel iken intel sorunlarla uğraşıyor yani. Amd daha az ısınıyor, daha uzun ömürlü sokete sahip, daha stabil, (özellikle oyunda) çok daha iyi performans veriyor

hallederiz, kolay gelsin.
Sistemi aldıktan sonra soğutucu Frost Commander ile değişmeli bir de almadan önce ssd değişmeli düzgün bir modele

AM5 soket çeşidi. Amd ryzen 7000,8000,9000 işlemcileri destekleyen soket. 2027 yılına kadar çıkacak tüm amd işlemcileri destekleyecek. Yani önü açık
Senin seçtiğin soket ise LGA 1700. Bu da intelin sondan ikinci soketi. Artık yeni işlemciler gelmeyecek bu sokete. Ve attığın işlemci stabilite, aşırı ısınma gibi sorunlara sahip. İntel bu sorunlardan dolayı büyük bir çöküşe geçti küçümsenecek bir konu değil. Şuan piyasadaki amd işlemciler çok güzel iken intel sorunlarla uğraşıyor yani. Amd daha az ısınıyor, daha uzun ömürlü sokete sahip, daha stabil, (özellikle oyunda) çok daha iyi performans veriyor

Sistemi aldıktan sonra soğutucu Frost Commander ile değişmeli bir de almadan önce ssd değişmeli düzgün bir modele
yazıyodum sen işine gidebilirsin ama eyw yani yazmış olduk

Arkadaşlar ben anlamadım attığınız linki alıp geçeyim mi yani

Hadi Allah zihin açıklığı versin kolay gelsin.
Hocam benim bütçe Max 70 ama max yani amacım oyun oynayıp yayın açmak böyle bir sistem varsa link atar mısın al geç başın ağırma dediğin

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben anlamadım attığınız linki alıp geçeyim mi yani

Hocam benim bütçe Max 70 ama max yani amacım oyun oynayıp yayın açmak böyle bir sistem varsa link atar mısın al geç başın ağırma dediğin
o zaman benim sana önerim 1-2 hafta bekle sistem stokları yenilensin, yeni sistemler çıksın, 7800x3d nin fiyatı düşsün.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,101,276
Üyeler
175,185
Son üye
OkyanusyA25
Geri