Neler Yeni

i9-13900K, MSI Tomahawk Anakart kombinli yüksek performans PC tavsiyesi

cinaroglu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mert
yani rgb aramıyorum derseniz https://www.newegg.com/phanteks-liquid-cooling-system-t30-120-triple-pack/p/N82E16835709193
bu fanlardan öne 3 tane arkaya 1 tane takarsınız alabilceğiniz en performanslı fanlar bunlar ses hava akışı olarak eğer rgb istiyorum derseniz
https://www.newegg.com/phanteks-d30-120-black-3-pack-case-fan/p/N82E16835709223 böyle 3 lü alırsınız bunların 140 modelleri yok
eğer illaha 140 ve rgb istiyorum derseniz https://www.newegg.com/lian-li-uf-slin140-1b-case-fan/p/1YF-005G-000B5 bu modeli bu modelin 120 liklerini alabilirsiniz
3*140 3*120 aşırı fark etmez onu bilin rgb siz olan versiyon en performanslı olacaktır o fanlardan radyötere pull push up da yapabilrsiniz
Arctic markasinin fanlarina da gayet sessiz ve kaliteli diyorlar. Onun hakkinda hic bi sey duydunuz mu acaba? CPU Cooler'i da Arctic almisken, diger fanlarla da Arctic ile devam edebilirim sanki
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sundan bahsediyorum

KomtanKrang

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
498
İsim
Yücel
Discord
KomtanKrang#1018
Arctic markasinin fanlarina da gayet sessiz ve kaliteli diyorlar. Onun hakkinda hic bi sey duydunuz mu acaba? CPU Cooler'i da Arctic almisken, diger fanlarla da Arctic ile devam edebilirim sanki

Sundan bahsediyorum
hiçbir araştırmam bilgim olmadığı için bir şey diyemeyceğim ama eninde sonunda fan hava akışı sağlıyor işinizi görecektir net olarak

cinaroglu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mert
hiçbir araştırmam bilgim olmadığı için bir şey diyemeyceğim ama eninde sonunda fan hava akışı sağlıyor işinizi görecektir net olarak

Onde 2, arkada 1 tane stock fan ile geldigini ogrendim. Simdilik onlarla idare edeyim yetersiz kaldigini hissedersem siparis edip onlari takarim artik. :)

cinaroglu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mert
Tum parcalar elime ulasti, PC kurulumunu yaptim. Cidden canavar gibi bir sey oldu. Tek eksigim saglam bi 2K monitor, bir de ekran karti kaldi.

2070 Super ekran kartimda coil whine sesi aliyorum oyun oynarken ve bu cok sinirimi bozuyor. Ekran kartini tahminimden daha erken alabilirim. Kasa ve fanlar olabildigince sessizken, ekran karti canimi sikiyor.

@KomtanKrang oncelikle secim yapma surecindeki yardimlarin icin tekrar tesekkur ederim. Tum onceki sorularima ek iki sorum ve oneri talebim daha olacak.

Ekran karti konusunda, 4080 ve 4090 arasinda cok afaki farklar var mi? Yuzde 30'luk bi performans artisindan soz ediliyor ancak realitede boyle bi guce gercekten ihtiyacim var mi? Yeni cikan oyunlari onumuzdeki 3-4 sene icersinde 2K ve Ultra ayarlarda sorunsuzca oynamama yeter mi 4080? Iki kart arasinda asagi yukari 600 dolarlik da bi fark var.

Monitor olarak 2K almak istiyorum. 4K monitorlar hem cok pahali, hem de bir cok oyunun tam anlamiyla optimizasyonu yok diye duymustum. Su an 1080P AOC 27" kullaniyorum. Marka, model olarak beni uzmeyecek, ghosting, dead pixel tarzi problemler yasatmayacak monitor onerilerin olur mu?

Ayrica ramleri G.SKILL 7200hz almistim. Ancak base degerlerde calisiyordu. Bios'dan XMP profilini sectim, sonrasinda gorev yoneticisinde 7200hz gozukmeye basladilar. Ancak hala CPU-Z programinda eski degerlerinde gosteriyor. Hangi kaynagi referans almaliyim?

1700408053089.png

1700408085302.png

Simdiden tesekkurler! :)

KomtanKrang

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
498
İsim
Yücel
Discord
KomtanKrang#1018
Tum parcalar elime ulasti, PC kurulumunu yaptim. Cidden canavar gibi bir sey oldu. Tek eksigim saglam bi 2K monitor, bir de ekran karti kaldi.

2070 Super ekran kartimda coil whine sesi aliyorum oyun oynarken ve bu cok sinirimi bozuyor. Ekran kartini tahminimden daha erken alabilirim. Kasa ve fanlar olabildigince sessizken, ekran karti canimi sikiyor.

@KomtanKrang oncelikle secim yapma surecindeki yardimlarin icin tekrar tesekkur ederim. Tum onceki sorularima ek iki sorum ve oneri talebim daha olacak.

Ekran karti konusunda, 4080 ve 4090 arasinda cok afaki farklar var mi? Yuzde 30'luk bi performans artisindan soz ediliyor ancak realitede boyle bi guce gercekten ihtiyacim var mi? Yeni cikan oyunlari onumuzdeki 3-4 sene icersinde 2K ve Ultra ayarlarda sorunsuzca oynamama yeter mi 4080? Iki kart arasinda asagi yukari 600 dolarlik da bi fark var.

Monitor olarak 2K almak istiyorum. 4K monitorlar hem cok pahali, hem de bir cok oyunun tam anlamiyla optimizasyonu yok diye duymustum. Su an 1080P AOC 27" kullaniyorum. Marka, model olarak beni uzmeyecek, ghosting, dead pixel tarzi problemler yasatmayacak monitor onerilerin olur mu?

Ayrica ramleri G.SKILL 7200hz almistim. Ancak base degerlerde calisiyordu. Bios'dan XMP profilini sectim, sonrasinda gorev yoneticisinde 7200hz gozukmeye basladilar. Ancak hala CPU-Z programinda eski degerlerinde gosteriyor. Hangi kaynagi referans almaliyim?

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Şuan yoldayım hepsini tek tek cevaplayacagim cpu z deki değeri 2x ile carpacaksin yani görev yöneticisinde ve bios da yazan değer doğru herhangi bir sorun yok

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

2 k mi 4k ki ve alacagin monitöre ve hedeflediğini hz e bağlı cok fazla competitive oyun oynuyorsan 2 k yüksek hertz yönelmek mantıklı eğer her türlü oyumu avarage oynuyorum dersen 2k 165hz veya 4k 144 hertz daha mantıklı

Ekran karti konusunda da 4080ti/4080 super çıkacak sanırsam aynı fiyata hani performansı daha iyi olucak gibi ama acelesi de yoksa 5000 serisi de eli kulağında hani en kötü yeni 4080tigeya super çıkacak onu alman çok daha mantıklı ama dediğim gibi hedeflediğini hert çözünürlükte önemli

Ghosting konusunda merak etme ama 1000 dolarlik monitörde bile ölü pixel çıkabilir orası biraz şans

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,239
Üyeler
161,416
Son üye
aleko41
Top Bottom