Neler Yeni

Yardım i9 14900KS için en iyi soğutma hangisi?

relofer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ahmet Yasin İşbaşaran
Bütçe
15000
Arkadaşlar şu an için Custom soğutma yapacak paraya sahip değilim fakat dünya üzerinden en iyi AiO'yu almak istiyorum. Devasa bir kasam var 420mm sıvı soğutma alacağımı düşünerek almıştım.

İşlemcim i9 14900KS bildiğiniz üzere şu an alabileceğiniz muhtemelen en stabil olmayan ve ısınan işlemci fakat ben bu işlemciyi ne olursa olsun soğutabildiğim kadar soğutmak, alabileceğim en iyi performansı almak istiyorum (540Hz monitörüm var ve tek amacım CS2 oynamak).

Geçen hafta herkesin dilinden düşmeyen şekilde Arctis dünyanın en iyisi sözlerine güvenerek ve 420mm olmasından dolayı Arctic Liquid Freezer III 420mm sıvı soğutma almıştım fakat sonrasındaki bazı araştırmalarım doğrultusunda iade ettim ve Aorus waterforce X II 360 siparişi verdim. Fakat emin olamayarak onu da gelmeden iptal ettim. Yaptığım araştırmalar şu şekilde:

İlk başta global çapta yaptığım araştırmalarda 2 video ve grafik dikkatimi çekti. Bunlardan biri Bu videodaki 20 adet AiO arasında en iyi soğutma performansının Aorus waterforce X II 360 tarafından yapılmış olmasıydı.
Screenshot 2024-09-30 162527.png

Diğeri ise bu videoydu. Burada da Arctic Liquid Freezer III 420mm dahil 15 adet AiO sıralaması yapılıyor. Grafik ise aşağıda.

Screenshot 2024-09-30 162455.png

Bu videolardaki ortak soğutmaları referans alarak anladığım üzere Aorus waterforce X II 360 alınabilecek en performanslı sıvı soğutma oluyor. Şimdi bu işlerden anlayan ya da bu soğutmaları deneyimlemiş insanlara sormak istiyorum;

Sizin bu 3 seçenekten hangisini seçerdiniz? Ve fiyat performanstan bağımsız şekilde bilginiz varsa hangisi 1-2 derece bile olsa daha iyi soğutur?

● Arctic Liquid Freezer III 420mm - kasama sığabilecek boyutta büyük ve güçlü bir soğutucu birçok insana göre, hiçbir karşılaştırma ve grafik olmaksızın, dünyanın en iyisi fiyatı: 4750TL inventus.

● Aorus waterforce X II 360 - yukarıda gösterdiğim videodaki 20 AiO içerisinden en iyi performansı gösteren kart. Fiyat:10.000 TL civarı (!X versiyonu!)

● ASUS Ryujin 3 360 - açıkçası en az ilgimi çeken seçenek fakat yine de 1-2 derece bile daha iyi soğutuyorsa tercih ederim. Fiyat: 13.000TL civarı.

Yine de sizin bildiğiniz daha iyi seçenekler varsa önerebilirsiniz.
Bana bu konuda yardım eden arkadaşlara ömür boyu minnettar olacağım, şimdiden teşekkürler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Fatih
Merhaba ustam aynı işlemciyi kullanıyorum ve aynı sorun bendede mevcut işin kötüsü amd 7900x ten geciş yaptım siz naptinız sorun çözüldü mü? Ben custom sıvı soğutma düşünüyorum ama belli değil sizdende fikir almak istiyorum

corez

80+ Bronze
sunucularda işlemci %80 yükte 90 derece bandı calısıyor %100 yaptıgında 100 derece oluyor fix bu render felan alınmıyorsa en iyi sogutmaya sahip olmanıza gerek yok cünkü eger 100 derecede devamlı calısıyorsa gücten kesiyor işlemci yani oyun icin gerekli degil

Top Bottom