ophelia0777
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 4
- İsim
- emirhan
Herkese merhaba.
Asus Rog Strix G16 (2023) model bir oyuncu dizüstü bilgisayar kullanıyorum ve ssd yükseltmesi yapmak istiyorum. Bilgisayarda iki adet ssd slotu bulunmakta ve ikisi de gen 4 destekli. Asus servisi bilgisayarın maksimum 2tb ssd desteklediğini söyledi. <not> daha önceden crucial marka 2x16 gb 4800 mhz ram yükseltmesi yaptım.
Soruma gelecek olursak mağazada satılan bilgisayarların çoğunda 1tb+1tb ssd bulunuyor;
a-) kullandığım bilgisayarda 1tb+1tb ssd mi kullanmalıyım yoksa 2tb tek bir ssd de kullanabilir miyim ?
b-) iki konfigürasyon arasında fark olur mu ?
c-) oyunları uygulamaları vs (D
diskine yüklediğim zaman uyumluluk problemleri yaşar mıyım ?
d-) raid nedir ? raid 0 ile raid 1 arasındaki fark nedir ?
e-) bir de ssd önerisinde bulunabilir misiniz
)
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Asus Rog Strix G16 (2023) model bir oyuncu dizüstü bilgisayar kullanıyorum ve ssd yükseltmesi yapmak istiyorum. Bilgisayarda iki adet ssd slotu bulunmakta ve ikisi de gen 4 destekli. Asus servisi bilgisayarın maksimum 2tb ssd desteklediğini söyledi. <not> daha önceden crucial marka 2x16 gb 4800 mhz ram yükseltmesi yaptım.
Soruma gelecek olursak mağazada satılan bilgisayarların çoğunda 1tb+1tb ssd bulunuyor;
a-) kullandığım bilgisayarda 1tb+1tb ssd mi kullanmalıyım yoksa 2tb tek bir ssd de kullanabilir miyim ?
b-) iki konfigürasyon arasında fark olur mu ?
c-) oyunları uygulamaları vs (D
d-) raid nedir ? raid 0 ile raid 1 arasındaki fark nedir ?
e-) bir de ssd önerisinde bulunabilir misiniz
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim