Neler Yeni

Öneri Iki adet 1tb ssd ile bir adet 2tb ssd arasında ne gibi farklar olur ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
emirhan
Herkese merhaba.

Asus Rog Strix G16 (2023) model bir oyuncu dizüstü bilgisayar kullanıyorum ve ssd yükseltmesi yapmak istiyorum. Bilgisayarda iki adet ssd slotu bulunmakta ve ikisi de gen 4 destekli. Asus servisi bilgisayarın maksimum 2tb ssd desteklediğini söyledi. <not> daha önceden crucial marka 2x16 gb 4800 mhz ram yükseltmesi yaptım.

Soruma gelecek olursak mağazada satılan bilgisayarların çoğunda 1tb+1tb ssd bulunuyor;

a-) kullandığım bilgisayarda 1tb+1tb ssd mi kullanmalıyım yoksa 2tb tek bir ssd de kullanabilir miyim ?
b-) iki konfigürasyon arasında fark olur mu ?
c-) oyunları uygulamaları vs (D:) diskine yüklediğim zaman uyumluluk problemleri yaşar mıyım ?
d-) raid nedir ? raid 0 ile raid 1 arasındaki fark nedir ?
e-) bir de ssd önerisinde bulunabilir misiniz :))

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim :)

fyyz34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Feyyaz Yalcin
tek alırsan daha yüksek hızlara ulaşırsın çift alırsan windows kurma ve yedekleme olaylarında faydası olur

Nezha

80+ Bronze
Benim bildiğim bazı anakartlarda 2 ssd takınca ekran kartı x16dan x8e düşüyor yani ekran kartının gücünü düşürüyor. Abdullah reisin bir videosunda denk gelmiştim ama arasam bulamam şimdi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bak mesela burada adam z690a 3. Ssdyi takınca ekran kartının x8e düştüğünü söylüyor. Bazı anakartlarda da 2.yi takınca ekran kartı x8 oluyor.

kylox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
215
İsim
Yağmur
Herkese merhaba.

Asus Rog Strix G16 (2023) model bir oyuncu dizüstü bilgisayar kullanıyorum ve ssd yükseltmesi yapmak istiyorum. Bilgisayarda iki adet ssd slotu bulunmakta ve ikisi de gen 4 destekli. Asus servisi bilgisayarın maksimum 2tb ssd desteklediğini söyledi. <not> daha önceden crucial marka 2x16 gb 4800 mhz ram yükseltmesi yaptım.

Soruma gelecek olursak mağazada satılan bilgisayarların çoğunda 1tb+1tb ssd bulunuyor;

a-) kullandığım bilgisayarda 1tb+1tb ssd mi kullanmalıyım yoksa 2tb tek bir ssd de kullanabilir miyim ?
b-) iki konfigürasyon arasında fark olur mu ?
c-) oyunları uygulamaları vs (D:) diskine yüklediğim zaman uyumluluk problemleri yaşar mıyım ?
d-) raid nedir ? raid 0 ile raid 1 arasındaki fark nedir ?
e-) bir de ssd önerisinde bulunabilir misiniz :))

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim :)
Birden fazla ssd performans düşürür 1 tane 2tb almanı öneririm tek ssd faydası bu ama eğer 2 SSD takmak istersen yeni bi SSD aldığın zaman daha kolay disk kopyalarsın kolayca aktarım yaparsın yani değiştirme konusunda sorun olmaz diğer sorularına gelirsek raid yedek disk olarak geçer artan depolama ihtiyaçlarımızdan dolayı çıkan bı yedekleme veri yedekeleme ve performans gibi şeylerde yardımcı oluyor bı sorundan dolayı verilerini de korumak için var ayni veriyi sabit disk veya farklı yerlere depolamana yardımcı oluyor (Raid 0 yüksek performanslı yazma veya okuma sağlar ama 2 tane disk ile çalışır) (Raid 1 ise başka diske veri kopyalama bı sorunda senin verilerini koruyan bir şey 1. Diskten 2. Diske aktarıyor verileri otomatik bı sorunda) oyunları d diskine fln yüklersen sorun yaşamazsın konfigürasyon da ise parçaların uyumlu olduğundan emin ol yeter uyumsuz olmasın SSD önerisi olarak Samsung Kingston xpg markalarına bakabilirsin yardımcı olduysam ne mutlu bana <3

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
578
İsim
Tayfun Balım
2tb ssd lerin yazma ömürleri 1 tb versiyonlardan daha yüksek oluyor.

Örneğin 1tb kaliteli ssd modeli 1000tbw yazma ömrü verirken 2tb model 1500 2000 tbw yazma ömrü veriyor.

Ayrıca okuma yazma hızlarında da artış oluyor (günlük kullanımda fark hissetmezsiniz)

2 tane 1 tb takarsanız 5. Nesil ssd takmadığınız sürece pcıe iş hatlarında kayıp yaşamazsınız.

Bütçeniz yoksa ayrı tarihlerde 1'er tb ssd alıp kullanabilirsiniz. Bütçe varsa direkt 2 tb çekin gitsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
emirhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Birden fazla ssd performans düşürür 1 tane 2tb almanı öneririm tek ssd faydası bu ama eğer 2 SSD takmak istersen yeni bi SSD aldığın zaman daha kolay disk kopyalarsın kolayca aktarım yaparsın yani değiştirme konusunda sorun olmaz diğer sorularına gelirsek raid yedek disk olarak geçer artan depolama ihtiyaçlarımızdan dolayı çıkan bı yedekleme veri yedekeleme ve performans gibi şeylerde yardımcı oluyor bı sorundan dolayı verilerini de korumak için var ayni veriyi sabit disk veya farklı yerlere depolamana yardımcı oluyor (Raid 0 yüksek performanslı yazma veya okuma sağlar ama 2 tane disk ile çalışır) (Raid 1 ise başka diske veri kopyalama bı sorunda senin verilerini koruyan bir şey 1. Diskten 2. Diske aktarıyor verileri otomatik bı sorunda) oyunları d diskine fln yüklersen sorun yaşamazsın konfigürasyon da ise parçaların uyumlu olduğundan emin ol yeter uyumsuz olmasın SSD önerisi olarak Samsung Kingston xpg markalarına bakabilirsin yardımcı olduysam ne mutlu bana <3
teşekkür ederim, bir tane 2 tb ssd almaya karar verdim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,190
Üyeler
168,258
Son üye
by_dj_omar
Top Bottom