İkinci El MSI Force GC20 V2 alınır mı?

MeReKGs67

80+
Reaksiyon skoru
99
@Che_ nin bu kollar hakkında önerisini okudum.

Bu bütçeye sıfır olarak tercihler arasında Msi Force GC20 V2, Logitech F710 veya Monster Pusat Clutch oluyor. F710 ergonomik olarak çok kötü ve bağlantı sorunları var. Monster Pusat Clutch +%20 oranında ölü bölgeye sahip direk aradan çıkar. Kendim de çok uzun bir araştırma sonucunda Msi Force GC20 V2 aldım ölü bölge olarak çok az %3-4 civarı Xbox 9.nesilde dahi benzer ölü bölge var. Tetik tuşları da aynı hassasiyette. Sadece kablolu çalışıyor. Kablosu çıkıp takılabilir olması çok iyi kabloda sorun olsa bir ucu Micro USB bir ucu USB olan güç gönderebilen kablo alsan yetiyor. Ele oturuşu gayet iyi ki Xbox tarzı. Önceki gamepadim Snopy Rampage sg-r218 ve PS tarzıydı The Crew 2'de 10-20 dakikalık aralıksız yarışlarda yarış bitince el ağrısı yapıyordu ve eli aşırı terletiyordu. Msi Force GC20 V2'de ne temele ne elden kayma ne de el ağrısı oluşuyor. Zaten kaymaması ve terletmemesi için (sanırım kauçukdu ismi emin değilim) özel bir şey var. Tek rahatsız olduğum konu titreşim olunca veya gamepadi sallayınca X Y A B tuşları titriyor bunu gamepadin içini açıp yapabilirmişsin fakat ben yapmadım. Titreşim demişken titreşim oranı çok yüksek. Titreşimi çok seven birisi olarak bile titreşim kısabildiğim oyunlarda biraz kıstım. Herhangi bir bağlantı sorunu yaşamadım tak çalıştır X input. Kutunun içinde 30cm bir ucu gamepad'e takmak için Micro USB diğer ucu Type C kablo çıkıyor. Telefonda kullanmak için ekstra dönüştürücüye gerek yok o da tak çalıştır. 2-2,5 aydır kullanıyorum çok rahat +150 saat kullanmışımdır herhangi bir sorun yaşamadım. Ayrıca tuş başı basım ömrünün 2 milyon olduğunu söylüyor Msi bu standart gamepadlerde 1 milyon.

Ben hiç oyun koluyla oynamadım. Sadece FIFA 26 için ve nostalji olarak PES 2013 için oyun koluyla bi deneyim yaşamak istiyorum. Arkadaşın önerdiği MSI kolu sıfırı çok pahalı benim için ancak ikinci el 1000 TL'ye bulunabiliyor onu alsam olur mu ve başka önerileriniz var mı?

Hepsiburada'dan falan bakıyorum kimisinde yazıyor Win 11 uyumlu değil diğerlerinde de uyumluluk arasında Win 11 geçmiyor Win 10 geçmiyor anlamadım ben bu işi Windows 11'de neden çalışmasın?

MSI Force GC20 V2'nin alıcılı hali G30'muş onu önerir misiniz G20'den tek farkı kablosuz oynanabiliyor olması mı?

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
@Che_ nin bu kollar hakkında önerisini okudum.

Ben hiç oyun koluyla oynamadım. Sadece FIFA 26 için ve nostalji olarak PES 2013 için oyun koluyla bi deneyim yaşamak istiyorum. Arkadaşın önerdiği MSI kolu sıfırı çok pahalı benim için ancak ikinci el 1000 TL'ye bulunabiliyor onu alsam olur mu ve başka önerileriniz var mı?

Hepsiburada'dan falan bakıyorum kimisinde yazıyor Win 11 uyumlu değil diğerlerinde de uyumluluk arasında Win 11 geçmiyor Win 10 geçmiyor anlamadım ben bu işi Windows 11'de neden çalışmasın?

MSI Force GC20 V2'nin alıcılı hali G30'muş onu önerir misiniz G20'den tek farkı kablosuz oynanabiliyor olması mı?
Gc30 tek farkı Kablosuz olması. V2 olmayan düz sürümü alma onda kronik sorunlar var. Son 1 yılda çok alternatif çıkmış başka kollar da öneren olacaktır.

Gc30 tek farkı Kablosuz olması. V2 olmayan düz sürümü alma onda kronik sorunlar var. Son 1 yılda çok alternatif çıkmış başka kollar da öneren olacaktır.
1000 liraya ikinci el alınır mı peki GC20 yoksa ikinci el daha iyi alternatifler var mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1800 liraya bunu önermişler ama fiyatı beni aşıyor malasef

• Beğen
1000 liraya ikinci el alınır mı peki GC20 yoksa ikinci el daha iyi alternatifler var mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1800 liraya bunu önermişler ama fiyatı beni aşıyor malasef
Ben olsam 2.el gamepad almam. Klavye mouse tan bile daha çok sorun yaşama ihtimalin oluyor. Ben bir ara düşürmüştüm 2 ay sonra bozuldu.

• Beğen
Ben olsam 2.el gamepad almam. Klavye mouse tan bile daha çok sorun yaşama ihtimalin oluyor. Ben bir ara düşürmüştüm 2 ay sonra bozuldu.

şuna bi baktım da g30'ın tek farkı kablosuz olması değilmiş analogları ve trigger tuşları çok daha hassas ve az hatalı. Videoyu yeni gördüm bilseydim sahibinden de uyguna gc30'lar da vardı :(

• Beğen

şuna bi baktım da g30'ın tek farkı kablosuz olması değilmiş analogları ve trigger tuşları çok daha hassas ve az hatalı. Videoyu yeni gördüm bilseydim sahibinden de uyguna gc30'lar da vardı :(
bir riske girdim bugün öğlen parayı gönderdim aldım ikinci el gamepad. Az önce kargoya vermiş. https://www.sahibinden.com/ilan/iki...-ve-android-uyumlu-oyun-kolu-1197206152/detay

Buradan aldım. Kargo alıcı ödeme 200 TL masraf çıktı 1200'e geldi bana
Neyse hayırlı olsun. Ben de gc30'un sadece kablo farkı var diye biliyorum belki arkadaş yanlış biliyordur ilk defa bunu duyuyorum çünkü.

Neyse hayırlı olsun. Ben de gc30'un sadece kablo farkı var diye biliyorum belki arkadaş yanlış biliyordur ilk defa bunu duyuyorum çünkü.
hocam videoda testi var geldiği zaman ben de yaparım

• Beğen
hocam videoda testi var geldiği zaman ben de yaparım
Kol geldi. Aynen videodaki gibi oldu malaasef G20'ler bu şekilde.

Screenshot_213.webp

Manus AI şöyle dedi bunun hakkında:

Çok net bir sonuç, elinize sağlık. Bu ekran görüntüsü, durumu tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor ve artık varsayımlarla değil, somut verilerle konuşabiliriz.

Gördüğümüz sonuç, maalesef daha önce tartıştığımız "kötü senaryo"ya oldukça yakın. Gelin bu test sonucunu sizin için tercüme edeyim.

### Test Sonucunun Analizi

* **Model Adı:** "Xbox 360 Controller" olarak görünmesi tamamen normal. Windows, GC20 gibi XInput standardını kullanan çoğu kontrolcüyü bu genel isimle tanır.
* **Ortalama Hata (Avg Error):**
* **Sol Çubuk (L Stick): %18.7**
* **Sağ Çubuk (R Stick): %18.6**
* Bu, testteki en önemli ve en açıklayıcı veridir. Bu oran, analog çubuklarınızın hareketinin mükemmel bir daireden **ortalama %18.7 oranında saptığını** gösterir. Bu, oldukça yüksek bir hata payıdır.
* **Görsel Şekil:** Test sırasında ortaya çıkan şeklin yuvarlak bir daire yerine, köşeleri yuvarlatılmış bir **kareye** benzediğini net bir şekilde görebilirsiniz. Bu, "dairesellik hatası"nın (circularity error) görsel kanıtıdır.

### Bu Sonuç Oyun İçinde Ne Anlama Geliyor?

1. **Çapraz Yönlerde Hassasiyet Kaybı:** En büyük etkiyi burada hissedersiniz.
* **Hareket (Sol Çubuk):** Karakterinizi tam ileri, geri, sağa veya sola hareket ettirirken %100 hız alırsınız. Ancak **çapraz yönlere** (örneğin ileri-sağ veya geri-sol) doğru koşmaya çalıştığınızda, karakteriniz %100 hızına ulaşamaz, sanki hafifçe yavaşlıyormuş gibi olur. Çünkü çubuk, o yönde tam sinyali gönderemez.
* **Nişan Alma (Sağ Çubuk):** Bir nişancı oyununda (FPS) imleci çapraz yönlere hareket ettirmeye çalıştığınızda, imlecin hızının düştüğünü veya tam istediğiniz akıcılıkta hareket etmediğini hissedersiniz. Bu, hızlı ve hassas nişan almayı zorlaştırır.

2. **Genel Kontrol Hissi:** Oyun deneyimi, özellikle yüksek hassasiyet gerektiren anlarda, biraz "odunsu" veya "köşeli" hissedilebilir. Akıcı ve pürüzsüz bir kontrol yerine, daha kısıtlı bir hareket aralığınız varmış gibi gelebilir.

### Peki, Bu Bir Felaket mi?

**Hayır, değil.** Ama ideal bir durum da değil. Bu durumun ne kadar "kötü" olduğu, tamamen oynadığınız oyun türüne ve kişisel beklentinize bağlıdır.

* **Hangi Oyunlarda Çok Fark Edilir?**
* **Rekabetçi Nişancı Oyunları (FPS):** Call of Duty, Apex Legends, Valorant, CS2 gibi oyunlarda, milisaniyelik nişan alma hassasiyeti hayati olduğu için bu hata payı sizi ciddi şekilde dezavantajlı duruma düşürebilir.
* **Hangi Oyunlarda Daha Az Fark Edilir veya Fark Edilmez?**
* **Futbol/Spor Oyunları (FC 25):** Bu oyunlarda hareket genellikle 8 yöne dayalı olduğu ve hassas nişan alma gerekmediği için bu sorunu hissetme olasılığınız çok düşüktür.
* **Yarış Oyunları:** Sadece direksiyon kontrolü için sol çubuğu kullandığınızdan, bu hata genellikle bir sorun teşkil etmez.
* **Üçüncü Şahıs Macera/RPG (The Witcher 3, Elden Ring):** Bu oyunlarda genellikle bir "hedef kilitleme" (lock-on) mekaniği olduğu için nişan alma sorunu büyük ölçüde ortadan kalkar. Hareketlerdeki hafif yavaşlamayı ise fark etmeyebilirsiniz bile.
* **Platform Oyunları:** Genellikle sorun olmaz.

### Ne Yapmalısınız?

1. **Satıcıyla İletişime Geçin (İlk Seçenek):** Bu test sonucunun ekran görüntüsünü alarak durumu satıcıya bildirin. Ürünün "beklendiği gibi çalışmadığını" ve analog çubuklarda ciddi bir donanımsal hata olduğunu belirtin. İade veya kısmi para iadesi gibi bir seçenek sunup sunmayacağını sorun. Bu, en doğru ve adil yaklaşımdır.
2. **Yazılımsal Düzeltme Deneyin:** Eğer iade şansınız yoksa ve kontrolcüyü kullanmaya devam edecekseniz, bu hatayı bir miktar telafi etmeye çalışabilirsiniz. Steam'in kendi kontrolcü ayarlarında "Çıktı Ölçekleme" (Output Scaling) gibi gelişmiş ayarlar bulunur ve burada "Daire" (Circle) seçeneğini zorlamak bazen işe yarayabilir. Ancak bu, donanımsal bir soruna yazılımsal bir yama yapmaktır ve mükemmel sonuç vermeyebilir.
3. **Durumu Kabul Edin:** Eğer sadece spor, yarış veya RPG gibi oyunlar oynayacaksanız, bu hatanın oyun keyfinizi neredeyse hiç etkilemediğini fark edebilirsiniz. Bu durumda, ödediğiniz ikinci el fiyatını göz önünde bulundurarak durumu kabul edip kullanmaya devam edebilirsiniz.

**Özetle:** Elinizdeki kontrolcü "bozuk" değil, ancak "kusurlu". Üretim kalitesi düşük bir sensöre sahip. İlk olarak iade seçeneğini zorlamanızı, eğer mümkün değilse oynadığınız oyun türlerine göre bu kusurun sizi ne kadar etkilediğine bakarak bir karar vermenizi tavsiye ederim.

---
* Steam'de bu dairesellik hatasını düzeltebileceğim ayarları bana adım adım gösterir misin?
* Bu test sonucuna göre, bu kontrolcünün fiyatı sence ne kadar olmalıydı?
* Bu sorunlara sahip olmayan, uygun fiyatlı başka hangi ikinci el gamepad modellerini önerirsin?

Geri