Neler Yeni

İkinci el rx570 4GB + Ryzen 5 4500 Sistem nasıldır?

Reaksiyon skoru
0
Bütçe
10000
Dostlar, hepinize merhaba.

Ben daha çok güncel sistemler konusunda bilgi sahibiyim; eski parçalar, özellikle de ekran kartları hakkında pek bir fikrim yok. Bir bilgisayar almak istiyorum fakat bütçem oldukça dar. Part-time çalıştığım işten kazandığım parayla taksit yaparak ödeyeceğim.

Beni 1-2 yıl idare etse yeter dediğim bir sistem arıyorum. Yoğunlukla Valorant oynuyorum; ancak eğer sistem desteklerse, keyif verecek şekilde, kasmadan (yüksek FPS’ler olmasa da olur; aşırı ultra grafiklere de gerek yok, ne oynadığımı bileceğim ve 10 FPS almayacağım bir seviyede olsa yeter) RDR2 gibi ya da o kalitede birkaç oyun daha oynamak isterim. Yine de bu konuda çok emin değilim; sadece ihtimal dahilinde düşünüyorum. Öyle bir durumda nasıl bir performans alırım diye sormak istedim. (İnanılmaz kaliteli, her şey ultra ayarda, aşırı akıcı bir deneyim beklentim yok; böyle bir takıntım da yok.)

Şimdi konuya döneyim:

İkinci el bir kasa buldum. Fiyatı 7500₺, fakat taksitle alacağım için vade farkıyla 9-10 bin₺’yi buluyor. Yapacak bir şey yok, siz yine de 7500₺ üzerinden yorum yapın.

Sistem özellikleri:

• Ekran kartı: Pulse RX570 4 GB
  • İşlemci: Ryzen 5 4500
  • SSD: 120 GB
  • HDD: 500 GB
  • RAM: Hikvision 8 GB DDR4 3200 MHz

Sistemde gördüğüm (bana göre) en büyük eksiler:

1. SSD kapasitesi düşük tutulmuş ve yanında HDD eklenmiş. Hız açısından biraz problem yaratabilir. Fakat ben fiyat/performans ürünü arıyorum.
  2. 8 GB RAM günümüz için oldukça düşük. Bu yüzden +8 GB RAM eklemem gerekecek. Araştırdım, aynı RAM modeli yaklaşık 700-800₺ bandında bulunabiliyor.

Fiyatı, parçaları ve kendi bütçe durumumu göz önünde bulundurduğumda bu kasa bana oldukça ideal görünüyor. Yine de fikirlerinizi almak istedim. Günün sonunda, ya bu kasayı alacağım ya da internet kafeye gidip oyun oynayacağım. “Hangisi?” derseniz, ben bu kasayı tercih ederim derim.

Tüm bunları göz önünde bulundurarak sizce bu sistem nasıl?

En fazla 9-10 bin₺ bandında, özellikle de taksit imkânı sunan bir ilan biliyorsanız, önerilere fazlasıyla açığım. Ancak şunu da belirtmek isterim: En, en, en iyi fiyat/performans (F/P) ürününü arıyorum.

Dediğim gibi, Valorant harici oyunlar için inanılmaz bir takıntım yok. Sırf diğer oyunları biraz daha iyi açacak, ancak onun dışında hiçbir ekstrası olmayan bir sistemi 9-10 bin₺’ye almak yerine; bu sistemi alıp, açtığı kadarını oynayıp, açmazsa da sadece Valorant oynayarak zaman geçirmeyi tercih ederim.

Bu yaklaşımımı göz önünde bulundurarak, gerçekten isteklerime uygun ve fiyat/performans açısından iyi bir ilan biliyorsanız, tavsiyelerinizi seve seve dinlerim.

Sakın alma bence rx 570 genelde miningli oluyo 7500 tl azcık arttıp taksit yapmadan daha iyi güzel bilgisayarlar bulabilirsin
Post automatically merged:

Veya 10k ya ryzen 5 5600 sistem topla sıfır ekran kartı olarakda ikinci el 2-3 bine temiz ekran kartı bulabilirsin

Sakın alma bence rx 570 genelde miningli oluyo 7500 tl azcık arttıp taksit yapmadan daha iyi güzel bilgisayarlar bulabilirsin
Post automatically merged:

Veya 10k ya ryzen 5 5600 sistem topla sıfır ekran kartı olarakda ikinci el 2-3 bine temiz ekran kartı bulabilirsin
Kasayı toplayan eleman kart haric parçaların tamamını sıfır almış kartta ikinci el ama oyun için alınmış kasa önceki kullanıcısı da aynı diye biliyorum test vs yapar kontrol ederim burdaki forum muydu hatırlamıyorum bir kaç yöntem söylüyorlardı frekans ile ilgili bir şeydi mining çıkmasıysa iadeye yollarım da yine 1 yıl idare etse de olur

Geri