Neler Yeni

Yardım İkinci El Sistem Sattım, Sorun Var, Davalık olur muyum?

arifand34

80+
arkadaşlar gamegaraj sistem aldım 7-8 ay önce elden sistemi kutusuz faturasız sattım fatura kaybettim o yüzden satarken yok dedim siteden indirilip veriliyor mu bilmiyorum. her neyse alıcıya verdim sistemi sistemde sadece tek ram slotu calısmıyor nedenini bilmiyorum her açılışta bios sıfırlanıyor idi pil degismeme rağmen bios sıfırlamama rağmen nedenini bilmiyorum satarken bunları belirttim sistem de hiç sorun yaşamadım bütün test geçti fakat alıcı 1 hafta sonra mesaj attı işlemci sökmüş yanmıs ve pimler yuvalar yamuk şekilde beni kazıkladın diyip tehdit etmeler neler neler bana 2 bin para vermezsen davalık olucaz dedi şikayette bulunacakmış yaşı 35 ben satarken sağlam sattım fakat onda boyle problem olmuş ben satmadan önce elli kere kontrol ettim onun çıkarırken olmadığı ne malum hadi onu geçtim yanmıs işlemci bir test yaparken olmadığı ne malum benden para istiyor ne yapmalıyım davalık olmak istemiyorum korkuyorum nolur yardım edin yaşım 18 korkudan uyuyamıyorum

Fatih Sultan Terim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,559
İsim
Oozdmrsm
arkadaşlar gamegaraj sistem aldım 7-8 ay önce elden sistemi kutusuz faturasız sattım fatura kaybettim o yüzden satarken yok dedim siteden indirilip veriliyor mu bilmiyorum. her neyse alıcıya verdim sistemi sistemde sadece tek ram slotu calısmıyor nedenini bilmiyorum her açılışta bios sıfırlanıyor idi pil degismeme rağmen bios sıfırlamama rağmen nedenini bilmiyorum satarken bunları belirttim sistem de hiç sorun yaşamadım bütün test geçti fakat alıcı 1 hafta sonra mesaj attı işlemci sökmüş yanmıs ve pimler yuvalar yamuk şekilde beni kazıkladın diyip tehdit etmeler neler neler bana 2 bin para vermezsen davalık olucaz dedi şikayette bulunacakmış yaşı 35 ben satarken sağlam sattım fakat onda boyle problem olmuş ben satmadan önce elli kere kontrol ettim onun çıkarırken olmadığı ne malum hadi onu geçtim yanmıs işlemci bir test yaparken olmadığı ne malum benden para istiyor ne yapmalıyım davalık olmak istemiyorum korkuyorum nolur yardım edin yaşım 18
@Abdullah Hacıgül böyle durumlarda ne yapılması gerekiyor yardım eder misin arkadaşa

onurfndkc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Onur
arkadaşlar gamegaraj sistem aldım 7-8 ay önce elden sistemi kutusuz faturasız sattım fatura kaybettim o yüzden satarken yok dedim siteden indirilip veriliyor mu bilmiyorum. her neyse alıcıya verdim sistemi sistemde sadece tek ram slotu calısmıyor nedenini bilmiyorum her açılışta bios sıfırlanıyor idi pil degismeme rağmen bios sıfırlamama rağmen nedenini bilmiyorum satarken bunları belirttim sistem de hiç sorun yaşamadım bütün test geçti fakat alıcı 1 hafta sonra mesaj attı işlemci sökmüş yanmıs ve pimler yuvalar yamuk şekilde beni kazıkladın diyip tehdit etmeler neler neler bana 2 bin para vermezsen davalık olucaz dedi şikayette bulunacakmış yaşı 35 ben satarken sağlam sattım fakat onda boyle problem olmuş ben satmadan önce elli kere kontrol ettim onun çıkarırken olmadığı ne malum hadi onu geçtim yanmıs işlemci bir test yaparken olmadığı ne malum benden para istiyor ne yapmalıyım davalık olmak istemiyorum korkuyorum nolur yardım edin yaşım 18
Hiçbirşey olmaz sakin kal ilk olarak seni tehdit ediyorsa ise bir büyüğünü abi veya baba olaya dahil et gerisini o düşünsün korkulacak bişey yok hırsızlık yapmadın adam öldürmedin. Yargıya taşımak isterse taşısın.

Ysuflix

80+ Gold
Senlik bişe yok engelle geç aklı sıra dolandırmaya çalışıyo bende yaşadım aynısını eskiden. Sen çalışıyo olarak verdiysen ve 1 hafta geçtiyse sorumluluk sende değil.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,420
İsim
Hacı
Sattığına dair somut delili yoksa bir şey olmaz.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Hiç kafana takma, hayatını yaşa. Numarasını vs engelle uğraşsın dursun. Hiç bir sonuç elde edemez. Yehdit vari konuşursa sen onu polise şikayet et. Bir derdi varsa mahkemelerde uğraşsın dursun kendi başına.

Ysuflix

80+ Gold
Ayrıca alıyoken tüm testleri yapmış almış istediği kadar mahkemeye versin delil yetersizliğinden falan kapanır gider boşver engelle geç bişe çıkmaz ondan.

Fatih Sultan Terim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,559
İsim
Oozdmrsm
Ben şöyle düşünüyorum. Eğer sistemi satarken adama kusurlardan bahsedip, Üstüne test yapıp sattıysan herhangi bir davada bunları dilekçende belirtirsin. Adamın kendisini dolandırdığına dair bir kanıtı olmayacağı için dava senin lehine sonuçlanır. Yanlış düşünüyorsam düzeltin.

Sekibayashi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Hiç bişi olmaz dava bile açsa rahat uyu sen kardeşim

arifand34

80+
Ben şöyle düşünüyorum. Eğer sistemi satarken adama kusurlardan bahsedip, Üstüne test yapıp sattıysan herhangi bir davada bunları dilekçende belirtirsin. Adamın kendisini dolandırdığına dair bir kanıtı olmayacağı için dava senin lehine sonuçlanır. Yanlış düşünüyorsam düzeltin.
işlemcide hiç bir problem yok idi sadece satarken ilana yazdığım problemleri dile getirdim o kadar ay kullandım işlemci 50 kere sök tak yaptım lehimlerde yamuk vs olmadı zarar görmedi bu arkadaş 1 hafta sonra lehim yamuk diyip yanmıs diyip seni işinden edicem mesajı attı şikayet edicem yoksa 2.el islemci fiyatını gönder dedi

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Boşuna telaş yapıyorsun insanları da uğraştırıyorsun. Seni bir daha aramamasını söyle, arayıp taciz etmeye devam edersen polise şikayet edeceğini söyle. Eğer dolandırıldığını düşünüyorsa mahkemeye gitmesini söyle. Zaten gitmez ama gitse bile suçlu çıkmazsın siciline de bir şey işlemez. Yat uyu.

Top Bottom