Crucial 1TB P3 Plus Serisi 3D NVMe M.2 SSD (Okuma 5000MB/ Yazma 3600MB) şu anda bu ssd yi kullanıyorum fakat 1 tb yetmiyor 2. bir ssd gerek ne önerirsiniz
.Hangi anakarta sahipsin ? Bütçen ne kadar ?
dram nedir hocam tam olarak artısı nedirXPG S40G kullanıyorum, hızı muadillerine göre düşük kalsa da DRAM'i olan uygun modellerden biri. Önermeyenler olabilir belki daha iyi bir seçenek vardır ancak ben memnunum.
Farklı bir forumdan aldığım yazıyı alıntılayayım sade ve öz bir şekilde anlatılmış.dram nedir hocam tam olarak artısı nedir
DRAM SSD'lerde geçici verilerin depolandığı bir bölümdür. İşletim sisteminden gelen geçici veriler orada depolanarak hem NAND yongalarına yük bindirilmez hem de SSD daha kararlı çalışır. Aynı şekilde dosya transferlerinde DRAM sayesinde SSD'nin hızı düşmez veya dalgalanmaz. Kararlı bir dosya aktarımı sağlanır. Ömrü de uzun olur SSD'nin.
Bu DRAM'den yoksun SSD'lerde geçici veriler NAND yongalarında depolanır. Bu hem SSD'ye zarar verir hem de hızları düşer. Dosya transferlerinde de sık sık hız düşüşleri yaşanır. DRAM olmadığı için ömrü de kısa olur.
Bu yüzden mümkün olduğunca DRAM'li bir SSD alınmalı. Bu DRAM boyutu değişiyor modele göre. Örneğin Samsung 870 EVO'nun 250 ve 500 GB versiyonları 512 MB DRAM'e sahipken 1 TB versiyonu 1 GB DRAM'e sahip.
tamam hocamFarklı bir forumdan aldığım yazıyı alıntılayayım sade ve öz bir şekilde anlatılmış.
Geçici verileri nandda depolamak yerine dram de depoluyor ömürü daha fazla oluyor ssd nindram nedir hocam tam olarak artısı nedir