Neler Yeni

İKTİDAR TARAFINDAN SAKLANAN EĞİTİM SİSTEMİNDE BÜYÜK SORUNLAR 🚨

DutchVanDerLinde.

80+ Bronze
Ayn öyle forum yöneticileri şunu bu konudan engelese bizde rahatlasak zaten bu gibi insanlar yüzünden eğitim bu halde
Zırlayabilirsiniz

Onlar Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar. Fakat Allah nurunu tamamlayacaktır—kâfirler isterse hoşlanmasın.

Xenovian

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
M.Rüzgar Özen
Mesaj silmedim fikirlerime uymak zorunda değil zaten kimse aynı sizinkiler gibi yalan söyleyen sensin oğlan
Oğlan psushahsjsjsjsj
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zırlayabilirsiniz

Onlar Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar. Fakat Allah nurunu tamamlayacaktır—kâfirler isterse hoşlanmasın.
Engelliyorum artik cok konusmada insanlar huzur bulsun

DutchVanDerLinde.

80+ Bronze
Ben sadece fikrimi belirtip savundum eğitimin benim fikrimdeki düzenin gelmeyeceğini düşünüğüm için konuyu başka yere çeken sizlersiniz konuyu açan arkadaş nasıl fikrini (herhangi bir kanıtı olmadan ki benimvar) belirttiyse bende belirttim

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,725
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji
Yahu arapçada Aslanın 500 tane anlamı var kardeşim Türkçedeki yüz gibi aynı. Kuranda bi kaç önceki ayette hadis bizim anlamımızca kullanılıp öyle naklediliyor ama nedense kendi argümanınızı haklı çıkarmak için diğer kabul ettğiniz ayetleri hiçe sayıp 50 tane mealden 2 tanesinde (onlarıda mealciler yazıyor zaten) bunları kabul ediyorsunuz
Hadis kelimesinin tek bir anlamı var. O da söz demek. Hadisçiler bile hadis kelimesini zaten söz anlamına geliyor olarak kabul ediyor onlarda inkar etmiyorlar onlar direkt peygamber sözleri için hadisi şerif diye bir kelime uyduruyorlar. Sonra Kuranda insan sözlerini kastediyorlar peygamber sözü hadisi şerif diyerek kıvırmaya çalışıyorlar. Aklında bulunsun yani bu da argüman olarak.
Kendi kendinizle çelişiyorsunuz dostlar yapmayın bari şunu yahu gözünüzü seveyim vallahi 1 saattir aklımı yiyeceğim çok daha haklı savunabileceğiniz noktalarınız varken gidip abuk subuk yerlere takılı kalıyorsunuz
Dostum sen komple Kuranla çelişiyorsun

"Bu kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık" [Enam/38]

Denen kitaba ekstra kaynak olarak bir şeyler uyduruyorsunuz gözünü seveyim Kuran zaten apaçık bir kitap. Bu kitap gayet açık değil mi ne gerek var Buhari uydurması şeylere inanmaya. Ayrıca Kuran'ı keçinin yediğini söyleyen hadisler var sen bunlara da inanıyorsan direkt Allah'a karşı gelmiş oluyorsun

Xenovian

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
M.Rüzgar Özen
Ben sadece fikrimi belirtip savundum eğitimin benim fikrimdeki düzenin gelmeyeceğini düşünüğüm için konuyu başka yere çeken sizlersiniz konuyu açan arkadaş nasıl fikrini (herhangi bir kanıtı olmadan ki benimvar) belirttiyse bende belirttim
Herhangi bir kanıtın yok. Şeri hükümle yönetilipte d7zen olan ülke yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Umut Yıldız
Hadis kelimesinin tek bir anlamı var. O da söz demek. Hadisçiler bile hadis kelimesini zaten söz anlamına geliyor olarak kabul ediyor onlarda inkar etmiyorlar onlar direkt peygamber sözleri için hadisi şerif diye bir kelime uyduruyorlar. Sonra Kuranda insan sözlerini kastediyorlar peygamber sözü hadisi şerif diyerek kıvırmaya çalışıyorlar. Aklında bulunsun yani bu da argüman olarak.

Denen kitaba ekstra kaynak olarak bir şeyler uyduruyorsunuz gözünü seveyim Kuran zaten apaçık bir kitap. Bu kitap gayet açık değil mi ne gerek var Buhari uydurması şeylere inanmaya. Ayrıca Kuran'ı keçinin yediğini söyleyen hadisler var sen bunlara da inanıyorsan direkt Allah'a karşı gelmiş oluyorsun
Kral bu gibi insanlara sabah kadar anlat gene anlamaz boşverin takmayın susacaktır
Mesaj otomatik birleştirildi:

Herhangi bir kanıtın yok. Şeri hükümle yönetilipte d7zen olan ülke yok
Aynen öyle

DutchVanDerLinde.

80+ Bronze

Kitap eksik değil ki zaten bu ayet olmasa eksik olurdu

Nisâ / 13. Ayet

İşte bunlar Allah’ın belirlediği sınırlardır. Kim Allah’a ve Peygamberi’ne itaat ederse Allah onu, içinde ebedî kalmak üzere altlarından ırmaklar akan cennetlere yerleştirir. İşte en büyük başarı ve kurtuluş budur.

Nisâ / 80. Ayet

Peygamber’e itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur. Kim de itaatten yüz çevirirse aldırma! Çünkü biz seni, onların üzerine bekçi olarak göndermedik.

Mâide / 92. Ayet

Allah’a itaat edin, Peygamber’e itaat edin ve onlara itaatsizlikten sakının. Eğer itaatten yüz çevirirseniz, bilin ki, elçimize düşen açıkça tebliğ etmekten ibarettir.

Enfâl / 20. Ayet

Ey iman edenler! Allah’a ve Rasûlü’ne itaat edin. Söylediklerini işitip durduğunuz halde ondan yüz çevirmeyin!

Sadakallahülazim​

Top Bottom