İktisat vs İşletme vs Ybs

Kariyer kapısı üzerinden staj yeri arayacaksın illa okuduğun yerde staj yapmak zorundasın diye bir şey yok memleketin büyük bir yer ise orada yaparsın
Aynen öyle eğer seçersem orayı yazları istanbula gelip staj yapıcam en kötü ihtimal

Mezunları çok deniyor genelde iyi üniler dışında okunmaz diyorlar istekler ise pek dağınık değil aslında işletme ve ybs düşünüyorum ama ybs yi erzurum malatya gibi yerlerde okursam nasıl staj bulurum o sıkınt
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam benim aklımda olan şey elimden geldiğince fazla staj yapmak ama oralarda nasıl staj bulabilirim ki
Mezunları bence çok değil. İktisatta bu sene 50'yi geçmemiştir bence mezun sayısı.
İmkan olarak güzel bir sanayi şehridir Sakarya. İzmit kadar olmasa da iş imkanı olarak yeni yapılan organize sanayi bölgeleriyle vs. çok kalkındı. Erzurum ve Malatya bu konuda Sakarya'nın eline su dökemez. Yukarıdaki arkadaş da mesela iktisat mezunu imiş ve o da Mali Müşavirlik'ten ilerleyecekmiş. Olay burada nerede ne okuduğundan çok okurken neler yaptığınla ilgili. Okurken ileride yapacağın meslek hakkında bir yandan kendini geliştirirsen senin için 10 kat daha yararlı olur. Yoksa ordan mezun oldum iş yok burdan mezun oldum iş var muhabbeti bana boş geliyor.

Mezunları bence çok değil. İktisatta bu sene 50'yi geçmemiştir bence mezun sayısı.
İmkan olarak güzel bir sanayi şehridir Sakarya. İzmit kadar olmasa da iş imkanı olarak yeni yapılan organize sanayi bölgeleriyle vs. çok kalkındı. Erzurum ve Malatya bu konuda Sakarya'nın eline su dökemez. Yukarıdaki arkadaş da mesela iktisat mezunu imiş ve o da Mali Müşavirlik'ten ilerleyecekmiş. Olay burada nerede ne okuduğundan çok okurken neler yaptığınla ilgili. Okurken ileride yapacağın meslek hakkında bir yandan kendini geliştirirsen senin için 10 kat daha yararlı olur. Yoksa ordan mezun oldum iş yok burdan mezun oldum iş var muhabbeti bana boş geliyor.
Aslında sakarya işletmeyi veya anadolu işletmeyi yazıp ms office programlarını öğrenip (hali hazırda biraz biliyorum zaten) yazlarıda istanbula gelip staj yapmayı planlıyorum üstelik ilk sınıfta ortalamayı yüksek tutarsam çap ile ybs de okuyabiliyorum bana da çok saçma geliyor 2-3 yerde staj yapıp dilde biliyorsan nasıl işssiz kalırsın ki inanılmaz çok ilan var internet de vs.

çap dediğimiz yatay geçiş mi çift anadal mı çift anadal nasıl yapılıyor biri sıva malasina anlatır gibi anlatabilir mi
Aslında sakarya işletmeyi veya anadolu işletmeyi yazıp ms office programlarını öğrenip (hali hazırda biraz biliyorum zaten) yazlarıda istanbula gelip staj yapmayı planlıyorum üstelik ilk sınıfta ortalamayı yüksek tutarsam çap ile ybs de okuyabiliyorum bana da çok saçma geliyor 2-3 yerde staj yapıp dilde biliyorsan nasıl işssiz kalırsın ki inanılmaz çok ilan var internet de vs.

Doğru ama şunu söyleyebilirim. İşletmeye gelen insan tipolojisi çok değişik. Her telden insan geliyor. İktisat ve işletme binalarımız karşılıkla SAÜ'de mesela. İktisattayken de birkaç tane dersin sınavı işletmede olurken hem binasından hem de sınava gelenlerden çok farklı bir yapıda olduğunu anlayabiliyordum iktisat ve işletmenin. İktisat biraz daha derin ve kapsamlı bir bölüm. İşletme ise genelde her insanın girebildiği ve her işe geçebildiği bölümlerden olduğu için oranın öğrencisi daha rahat.

İşsizlik konusunda 2 bölümden de işsiz kalacağını düşünmem. Ancak okumayı seviyorsan, biraz da öğrenecek bir şeyler arıyorsan iktisat tercih etmeni öneririm. Toplasan 4 sene boyunca zorlanabileceğin ders sayısı 1 elin parmaklarını geçmez. Sadece dersi dinleyerek ve normal şekilde önemli yerleri not alarak her dönem ortalama 2,5 civarında ve toplam ise 2,6 ortalama ile mezun oldum. Biraz ders çalışan zaten 3 ortalamaya yaklaşıyor.

Hoca olarak baktığında ise işletmedeki hocalar biraz daha cana yakın ve samimi. İktisat ile ilgili tek olumsuz söyleyebileceğim konu bu. SAÜ İktisat'ın hocalar arası kutuplaşması mevcut. Bunu 2. 3. sınıftan itibaren aldığın derslerin hocalarından anlayabiliyorsun. Gerçekten küfür ederek geçiyorsun bazı dersleri. Bu zorluktan değil zorunlulukan kaynaklı. Eğer bunlardan hoşlanmam dersen işletme tercih ederek daha rahat edebilirsin.

Varsa başka sorun cevaplayabilirim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada yorumunu yeni gördüm dostum. Eğer bunu bu bölümlerdeki okuyan kız olmadığı için yaptıysan yorumunu komik buldum. Artık çoğu kız ileride mezun olduğunda rahat edebileceği masa başı bir iş arayışında olduğu için bu bölümler sıklıkla tercih ediliyor. İşletmenin bu konuda daha fazla kız öğrenci nüfusuna sahip olduğunu söyleyebilirim. İktisatta bile okurken çoğu derste tek erkek bendim dinleyen.
(yorumun espri amaçlı olmadığı ve ciddi olduğunu düşünerek yaptım, ironi ise benim yorumumu da ciddiye almayın)

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,032
Üyeler
183,371
Son üye
Alppo
Geri