Hatirlicagimi pek sanmıyorum önerdiğin bir bölüm varmiseneye tercih yapıcaksın gibi duruyor. ben 2 yıllık mekatronik tercih ettim bu yıl gidicem. seneye hatırlat bana bölüm nasıl bi açıklarım ona göre karar verirsin.
Teşekkürler değerlendireceğimYazılım gibi konulara ilgin var ise yazılım mühendisliği/bilgisayar mühendisliği/matematik mühendisliği gibi bölümler olabilir. Matematik, İstatistik okuyup bölümü okurken bir yandan (boş zamanlarında) yazılım dillerinin bazılarını öğrenebilirsin.
Örneğin; İstatistik okuyorken, iyi derece Python, R, Sql biliyor şekilde üniversiteyi bitirirsen data scientist, business intelligence, data/text mining gibi alanlarda iş bulup, iş tecrübesiyle yükselebilirsin.
Kısacası ya safkan developer olmayı hedefleyebilirsin ya da veri/analiz ve bazı yazılım dillerinin birleştiği meslekler (yukarıda yazdıklarım vb) tercih edebilirsin.
grafik tasarım 4 yıllık olabilir iyi bir laptopla şirketlerde yüksek parayla çalışabilirsin diye düşünüyorumİleriye Dönük Bilişim Meslekleri Bölümleri vs. nelerdir 4 yıllık olması tercihimdir aytden sonra tercihde nereyi tercih etmeliyim
peki yurt dışına çıkma gibi bir imkan olabilirmi sizce ve bölümün zorluğu nasıl resimlerle vs. aram iyi değil fakat lisedeyki grafik tasarım dersim iyidi öyle bişeyse yapabilirim yagrafik tasarım 4 yıllık olabilir iyi bir laptopla şirketlerde yüksek parayla çalışabilirsin diye düşünüyorum