Neler Yeni

İlk AYT Deneme Sonucum İyi mi?

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Bugün ilk AYT denememe girdim. Daha sonuçlar acıklanmamasına rağmen yaklaşık olarak netlerimi tespit ettim. EA öğrencisiyim. 11. sınıfı sayısal okudum bu sene eaya geçtim. Sınav 12.sınif konularinida kapsıyordu. (Türev limit falanda vardı.)

Edb 11 doğru 5 yanlış
Tarih 8 doğru 2 yanlış
Coğrafya 5 doğru 0 yanlış
Matematik 9 doğru 3 yanlış

Hedefim Türk Alman İktisat
Şu ana kadar Edebiyattan Şiir Bilgisi ve Edebi Akımlar konuları harici spesifik olarak hiçbir ayt konusuna çalışmadım

bwNN

80+ Silver
AYT , TYT gibi değildir ne kadar bilirsen o kadar yaparsin bir nevi. İyi ya da kötü demek için ne kadar konu biliyorsun bilmiyorsun bunun önemi var.

ijustfaruk

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Başla ama deneme netlerine takılma inan hiçbir şey ifade etmiyor sınavda her şey değişiyor

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,657
İsim
Oğuz

koc1283

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Furkan Koç
Hocam ufaktan AYT başlamalı mıyım sizce? TYT'de 65-70 bandındayım.
Bence kesinlikle başla ben 55 60 net civarındayım 65 üstüne çıkarıp bende başlayacağım 2 hafta içinde matematik tytde 25 net civarıa çıkarsa 65 net geliyor benim

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bence kesinlikle başla ben 55 60 net civarındayım 65 üstüne çıkarıp bende başlayacağım 2 hafta içinde matematik tytde 25 net civarıa çıkarsa 65 net geliyor benim
Okul sınavları başlıyor bu yüzden başlamayı düşünüyorum. Bu arada TYT'de 25 net mata 65 net düşük değil mi? Türkçeniz mi kötü

ijustfaruk

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Nasıl ifade etmiyor hocam
Basbaya etmiyor hocam ne adamlar gördüm denemede beni katlayıp 50K fark attığım sınavın zorluk düzeyi yığılma cart curt bir ton etken var hemen hemen her denemeyi fullediği için derece öğrencisi gözüyle bakılıp 40K yapan arkadaşımda var 80'den mezuna bırakıp gece gündüz çalışarak 150K yapanıda denemeler konu eksiğini giderme harici hiçbir işe yaramıyor sadece psikolojik olarak tatmin ediyor o kadar dershanelerin deneme sistemi olmasa kimse Türkiye geneli denemeymiş kesin girelim falan diye ölmez deneme sınav hazırlık sürecinde gereksiz abartılan bir şey

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,657
İsim
Oğuz
Basbaya etmiyor hocam ne adamlar gördüm denemede beni katlayıp 50K fark attığım sınavın zorluk düzeyi yığılma cart curt bir ton etken var hemen hemen her denemeyi fullediği için derece öğrencisi gözüyle bakılıp 40K yapan arkadaşımda var 80'den mezuna bırakıp gece gündüz çalışarak 150K yapanıda denemeler konu eksiğini giderme harici hiçbir işe yaramıyor sadece psikolojik olarak tatmin ediyor o kadar dershanelerin deneme sistemi olmasa kimse Türkiye geneli denemeymiş kesin girelim falan diye ölmez deneme sınav hazırlık sürecinde gereksiz abartılan bir şey
Çoğu konuyu halleden biri için bunu diyebilirsin fakat daha konuların çoğunu bitirmemiş düşük net yapan biri için bu denilmez çünkü hangi denemeye girerse girsin kötü yapacak. Örneğin ben YKS'den daha zor deneme sınavlarında çok daha iyi net yapıyordum fakat sınavda düştü. Tam aksine sınavda daha düşüğünü hesaplayacaksın. Deneme abartılan bir şey cümlesi de aşırı saçma. Deneme çözmeyip başarı sağlayan tek bir öğrenci olamaz veya şansı yaver gitmiştir. İstediğin kadar soru çöz ama deneme hızını ve kendini tanımanda en büyük etkendir. Ayrıca bu arkadaşın da konu açması için çok erken. He evet şu da var, daha konu bitirmemiş bir adam deneme çözmemeli zaten. Dershanelerin her öğrenciye daha derslerin en başında deneme dayatması kadar saçma bir eğitim sistemi de olamaz. Konuların hepsini bitirip 100+ TYT yapan 60-70+ AYT yapan bir insanın deneme çözmesiyle hiç konu bilmeyen bir insan aynı değil. Zaten denemeyi konuları bitiren insanlar çözer ki bilmediği hangi konu veya hangi soru tipi kalmış onları görsün. Konu sahibine de önerim budur. Konu bitirmeden deneme falan girme.

ijustfaruk

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Çoğu konuyu halleden biri için bunu diyebilirsin fakat daha konuların çoğunu bitirmemiş düşük net yapan biri için bu denilmez çünkü hangi denemeye girerse girsin kötü yapacak. Örneğin ben YKS'den daha zor deneme sınavlarında çok daha iyi net yapıyordum fakat sınavda düştü. Tam aksine sınavda daha düşüğünü hesaplayacaksın. Deneme abartılan bir şey cümlesi de aşırı saçma. Deneme çözmeyip başarı sağlayan tek bir öğrenci olamaz veya şansı yaver gitmiştir. İstediğin kadar soru çöz ama deneme hızını ve kendini tanımanda en büyük etkendir. Ayrıca bu arkadaşın da konu açması için çok erken. He evet şu da var, daha konu bitirmemiş bir adam deneme çözmemeli zaten. Dershanelerin her öğrenciye daha derslerin en başında deneme dayatması kadar saçma bir eğitim sistemi de olamaz. Konuların hepsini bitirip 100+ TYT yapan 60-70+ AYT yapan bir insanın deneme çözmesiyle hiç konu bilmeyen bir insan aynı değil. Zaten denemeyi konuları bitiren insanlar çözer ki bilmediği hangi konu veya hangi soru tipi kalmış onları görsün. Konu sahibine de önerim budur. Konu bitirmeden deneme falan girme.
Konu bilmeyen öğrenciye yüzlerce soru ödev verip boşa strese sokuyorlar birde üstüne deneme saçmalığıyla uğraştırılıyor deneme çözmeye sınava 4-5 ay kala başlanmalı yeterli soru çözümü ve zamanı iyi kullanmak deneme çözmekten daha faydalı bir tarafta bir yıldır en başından beri denemeye girip ders çözüm sırasına göre sınavda zaman kazanmaya çalışan adam var diğer tarafta soru tiplerine ve konulara hakim zamanını iyi kullandığı için süre derdi olmayan adam var şimdiki tecrübelerimde sınava hazırlanıyor olsam denemelere sadece soru tiplerini görmek için girerdim yeni nesil sorular kafa karıştırıcı olabiliyor ne kadar çok soru tipi o kadar çok net

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,865
Üyeler
165,084
Son üye
gunaey
Top Bottom