İlk defa hazır sistem ve monitör aldım nasıl sizce

Furkanct

80+
Reaksiyon skoru
2
Bütçe
51500
Dostlar ilk defa masaüstü oyuncu hazır tavsiye sistem aldım. Burada paylaşmamın sebebi siz değerli tecrübeli arkadaşların varsa önerileri.
Genel kullanım amacım; oyun oynamak ve günlük işler
Bu sistem sizce fiyat/performans açısından nasıl?
Benim gibi orta-üst seviye kullanıcılar için yeterli mi?
Bu fiyata daha iyisi toplanabilir miydi?
IMG_1623.webp

Aldığım sistemin özellikleri ve fiyatı yukarıda görmüş olduğunuz gibi

IMG_1624.webp

Sistem için bir monitör de aldım. Uzun ömürlü, gözü yormayan ve hem oyun hem genel kullanımda kaliteli bir deneyim sunacak bir monitör arıyordum.
Monitörü max bütçe ile aldım (14.569) bu fiyatın üstüne çıkamam ayrıca peşin fiyatına 6 taksit yaptım.
Sipariş geçtim ama bu fiyat aralığında daha iyi bir monitör önerir misiniz? Geriye mouse, klavye ve kulaklık kaldı
Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Güle güle kullan dostum. Keşke almadan önce bütçeni belirtip buraya konu açsaydın. Şimdi şunu şunu yapsaydın deseler bir şey değişmeyecek. :) Ama pişman olmazsın.

Güle güle kullan dostum. Keşke almadan önce bütçeni belirtip buraya konu açsaydın. Şimdi şunu şunu yapsaydın deseler bir şey değişmeyecek. :) Ama pişman olmazsın.
Çok teşekkür ederim. Evet çok haklısın keşke açsaydım inanırmısın aklıma gelmedi ama çok hazır sistem videoları izledim ve tüm siteleri incelediğimde filtre olarak 5070 seçtiğimde 50k altına hazır sistem göremedim tek tek topladığımda 55k görünce aldım siz olsaydınız neleri değiştirirdiniz. Monitörü bugün aldım hâlâ iptal edebilirim. Yorumun için teşekkürler.

AMD Ryzen 5 7500F li bir sistem toplayabilirsin. Senin aldığın işlemcinin muadili 5600-5600x arasında. Ama tabi hazır sistem olduğu için sağdan soldan kısabilme ihtimalleri var. Mesela bir sisteme baktım 1TB, 16GB ram var. 5070'li ve Ryzen 5 7500F'li sistemde. Yine de üzmez, tatmin olmazsan da taksiti falan bitince ufak ufak upgrade edersin.

AMD Ryzen 5 7500F li bir sistem toplayabilirsin. Senin aldığın işlemcinin muadili 5600-5600x arasında. Ama tabi hazır sistem olduğu için sağdan soldan kısabilme ihtimalleri var. Mesela bir sisteme baktım 1TB, 16GB ram var. 5070'li ve Ryzen 5 7500F'li sistemde. Yine de üzmez, tatmin olmazsan da taksiti falan bitince ufak ufak upgrade edersin
Yorum için teşekkürler upgrade için kesinlikle konu açarım :D

Dostlar ilk defa masaüstü oyuncu hazır tavsiye sistem aldım. Burada paylaşmamın sebebi siz değerli tecrübeli arkadaşların varsa önerileri.
Genel kullanım amacım; oyun oynamak ve günlük işler
Bu sistem sizce fiyat/performans açısından nasıl?
Benim gibi orta-üst seviye kullanıcılar için yeterli mi?
Bu fiyata daha iyisi toplanabilir miydi?
Alıntıyı görüntüle
Aldığım sistemin özellikleri ve fiyatı yukarıda görmüş olduğunuz gibi

Alıntıyı görüntüle
Sistem için bir monitör de aldım. Uzun ömürlü, gözü yormayan ve hem oyun hem genel kullanımda kaliteli bir deneyim sunacak bir monitör arıyordum.
Monitörü max bütçe ile aldım (14.569) bu fiyatın üstüne çıkamam ayrıca peşin fiyatına 6 taksit yaptım.
Sipariş geçtim ama bu fiyat aralığında daha iyi bir monitör önerir misiniz? Geriye mouse, klavye ve kulaklık kaldı
Şimdiden herkese teşekkür ederim.
hocam güle güle kullanın öyle çokta kafaya takmayın ya şunu alsaydım ya bunu alsaydım diye sistem beklediğiniz performansı verecektir anakartı orta seviye tutmuşsunuz ileride i7 ye vs geçilebilir 👍

hocam güle güle kullanın öyle çokta kafaya takmayın ya şunu alsaydım ya bunu alsaydım diye sistem beklediğiniz performansı verecektir anakartı orta seviye tutmuşsunuz ileride i7 ye vs geçilebilir 👍
İlk defa toplayınca ister istemez 2k da kaç fps göreceğim diye merak ediyorum onun dışında haklısın çokta kafaya takmamak gerek. Upgrade içinde ilerde konu açarım diye düşünüyorum. Yorumunuz için teşekkürler hocam sağolun.

İlk defa toplayınca ister istemez 2k da kaç fps göreceğim diye merak ediyorum onun dışında haklısın çokta kafaya takmamak gerek. Upgrade içinde ilerde konu açarım diye düşünüyorum. Yorumunuz için teşekkürler hocam sağolun.
2kda yük ekran kartına bindiği için fps ler değişmiyecektir hocam hikayeli oyunları rahat bir şekilde ultra oynarsınız

2kda yük ekran kartına bindiği için fps ler değişmiyecektir hocam hikayeli oyunları rahat bir şekilde ultra oynarsınız
İnş dediğiniz gibi olur. İlk oynamak istediğim oyun RDR2 2k ultra ayarlarda inş 85-100 fps alırım. Ona göre de monitör aldım. İnş verimli olur. Yorumlarınız için teşekkürler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hayırlı olsun kötü değil için rahat olsun güle güle kullan
Yorumunuz için teşekkürler iyiki burada paylaştım içim dahada rahatladı olumsuz bir yorum yok :)

rica ederim hocam 5070 almışsınız zaten her türlü akar 2k da rahat olun hatta 1080 de sıkıntı çıkabilirdi belki darboğaz muhabbeti bence güzel tercihler olmuş sadece bence intel yerine amd bir sistem tercih edilebilirdi ama ultra düzey bir farkta yok yani

AMD Ryzen 5 7500F li bir sistem toplayabilirsin. Senin aldığın işlemcinin muadili 5600-5600x arasında. Ama tabi hazır sistem olduğu için sağdan soldan kısabilme ihtimalleri var. Mesela bir sisteme baktım 1TB, 16GB ram var. 5070'li ve Ryzen 5 7500F'li sistemde. Yine de üzmez, tatmin olmazsan da taksiti falan bitince ufak ufak upgrade edersin.
14400f 7500f ile çok yakın ama 7500f bi tık önde. 5600 ve 5600x dengi olacağını sanmıyorum.

14400f 7500f ile çok yakın ama 7500f bi tık önde. 5600 ve 5600x dengi olacağını sanmıyorum.

Fiyat farklılıklarını bilmiyorum ama versus sitesine girip özelliklerine baktığında hemen hemen kafa kafaya 5600x ile. Yanlış baktığımı da sanmıyorum, bana da enteresan geldi ama öyle gibi duruyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,095,355
Üyeler
174,132
Son üye
LetaLis_
Geri