Neler Yeni

İlk defa Hisse senedi alıcam öneri?

Handle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Atakan AKTAŞ
Altın al boşver hisseleri borsayı illa da alıcam diyorsan BIST30 hisselerinden al en azından büyük şirketlerden almış olursun
Öyle yapıcam zatende midastan hesap açamıyorum annemin kimliği çiğli değil bankadanda daha önce açıp kapatmışım diye yatırım hesabı açamıyorum alacak yer kalmadı herhalde
Mesaj otomatik birleştirildi:

Teknik bilgin yoksa hiç girişme canın yanar belli ki öğrencisin
Büyük firmalardan alıp unutucam türk hava yolları gibi

Nezha

80+ Bronze
Dostum amd küçük bir firma burada senin ekran kartların söz konusu değil 🤷 toplam piyasa değeri Nvidianın dışkısından bile az bir şirket Inteli rüyasında satın alır haber kaynakları yanlış yerden takip ediyorsun 👌

Forumdan tavsiye ile hisse senedi almayın batarsiniz elinizde ki az para da yok olur gider 👍
Intelin sadece işlemci çip üretimi departmanını satın alacağıyla ilgili haberler çıktı. Amd'den daha az piyasa değeri olan qualcomm bile satın almaya kalktı fayda sağlamaz diye vazgeçti. Intel hisse kağıtlarını 25 dolara kadar düşürdü piyasadan düşmemek için. Amdnin piyasa değeri Intele 2x atıyor. Nvidia ile neden kıyasladın anlamadım. Amd Nvidia'nın yanında küçük ama intel Nvidianın yanında daha küçük. Pazar payı her şey değil. İstediğiniz yerden son 1 yıl grafiklerine, istediğiniz haberlere bakın hangi firma daha büyükmüş?

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,341
İsim
Berk
Büyük hiç batmyacak firmlara biraz para koymak istiyorum nerden almalıyım hangi site daha iyi aralarında farklar oluyor mu hiç bilmiyorum midası biliyorum bi tek ondan almam mantıklı mı?
dostum midası aç biraz hisse kodlarına bak dikkatini çeken ismi aç biraz araştır. sektöre bak. günümüz piyasalarına bak. ileride değerlenir dediğin bir hisseye risk yatırımı yap. sana bir tavsiye olsun her zaman senin gönlünden geçen hisseyi al bu baban bile olsa. başkalarının lafıyla kesinlikle ama iş yapma. hayırlı olsun

en azından ileride keşkelerin olmaz. gönlüme düşeni yaptım kısmetim yokmuş dersin. diğer türlü alacaktım almadım şöyle oldu böyle oldu en kötüsü.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,791
İsim
Selim
Intelin sadece işlemci çip üretimi departmanını satın alacağıyla ilgili haberler çıktı. Amd'den daha az piyasa değeri olan qualcomm bile satın almaya kalktı fayda sağlamaz diye vazgeçti. Intel hisse kağıtlarını 25 dolara kadar düşürdü piyasadan düşmemek için. Amdnin piyasa değeri Intele 2x atıyor. Nvidia ile neden kıyasladın anlamadım. Amd Nvidia'nın yanında küçük ama intel Nvidianın yanında daha küçük. Pazar payı her şey değil. İstediğiniz yerden son 1 yıl grafiklerine, istediğiniz haberlere bakın hangi firma daha büyükmüş?
Intel abd tarafından fonlanan bir şirket ABD hükümeti ne derse o olur sat derse satılır satma derse satmaz şuan 30 milyar dolarlık destek paketi alacak çünkü bu firmalar abd için kilit rol oynuyor batmasına izin vermez ve şuan ki dönemde medya abartıyor Intel öyle batacak bir firma değil 2001 krizini görmüş şirket bunlar aynı şekilde amdyi de sattirmazlar ama şöyle bir şey olabilir belli bir operasyon birimini satın alır karşılığın da farklı bir operasyon birimini verir al ver olayı olur ama kimse Inteli tamamen satın alamaz çok büyük teknolojiler üretiyorlar devlet tarafından korunuyor bu firmalar düşünsene çin Intel ya da amd yi alıyor ve o tüm kilit çip teknolojisini öğreniyor filan bu tür olaylar olmaması için devlet her zaman müdahale eder.

Nezha

80+ Bronze
Intel abd tarafından fonlanan bir şirket ABD hükümeti ne derse o olur sat derse satılır satma derse satmaz şuan 30 milyar dolarlık destek paketi alacak çünkü bu firmalar abd için kilit rol oynuyor batmasına izin vermez ve şuan ki dönemde medya abartıyor Intel öyle batacak bir firma değil 2001 krizini görmüş şirket bunlar aynı şekilde amdyi de sattirmazlar ama şöyle bir şey olabilir belli bir operasyon birimini satın alır karşılığın da farklı bir operasyon birimini verir al ver olayı olur ama kimse Inteli tamamen satın alamaz çok büyük teknolojiler üretiyorlar devlet tarafından korunuyor bu firmalar düşünsene çin Intel ya da amd yi alıyor ve o tüm kilit çip teknolojisini öğreniyor filan bu tür olaylar olmaması için devlet her zaman müdahale eder.
Zaten amdnin intelin ilgili departmanını satın alması teşviki abd'den geldi. Amd de abd merkezli abdnin fonladığı bir şirket. Abd hangisi güçlüyse ondan yana olur her zaman. Çünkü kendi piyasasını etkileyen 2 firma, hem nasdaq'da hem dow jones endüstri endeksinde işlem görüyorlar. Satışta iki taraf da kararlıysa tek engel 3. bir firmanın tekelleşmeyi önleme amaçlı açabileceği dava olur. Microsoftun rekabeti öldürme/tekelleşme için sürekli oyun dağıtıcısı firmaları satın almaya çalışması nedeniyle bazı satın alımları engellenmişti zamanında.

Handle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Atakan AKTAŞ
dostum midası aç biraz hisse kodlarına bak dikkatini çeken ismi aç biraz araştır. sektöre bak. günümüz piyasalarına bak. ileride değerlenir dediğin bir hisseye risk yatırımı yap. sana bir tavsiye olsun her zaman senin gönlünden geçen hisseyi al bu baban bile olsa. başkalarının lafıyla kesinlikle ama iş yapma. hayırlı olsun

en azından ileride keşkelerin olmaz. gönlüme düşeni yaptım kısmetim yokmuş dersin. diğer türlü alacaktım almadım şöyle oldu böyle oldu en kötüsü.
Aga herkes hisseler hakkında konuşuyor ben o kısmı hallederim zaten ama kimse nereden alabileceğimi söylemiyor midastan alamıyorum annemin kimliği eski olduğu için olmuyor çiğli istiyor bankadanda alamıyorum daha önce yatırım hesabını açıp kapadıpım için iş Bankası tekrar açtırmıyor başka nerden alabilirim

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,341
İsim
Berk
Aga herkes hisseler hakkında konuşuyor ben o kısmı hallederim zaten ama kimse nereden alabileceğimi söylemiyor midastan alamıyorum annemin kimliği eski olduğu için olmuyor çiğli istiyor bankadanda alamıyorum daha önce yatırım hesabını açıp kapadıpım için iş Bankası tekrar açtırmıyor başka nerden alabilirim
ben yapı krediden alıyorum banka aracılıgıyla almak en saglıklısı yoksa diğer aracı kurumları kullanmak zorundasın. a1, info, midas gibi

UnderGoin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
549
İsim
XXXX
Amd inteli satın alacak. Yd portföyün varsa amd'yi değerlendir.
Arm holding (yarı iletken satış firması) de değer kazanıyor. Yeni ekran kartları işlemciler anakartlar üretilmeye başlıyor. Bayağı malzeme satacaklar ticari hacmi artacak.

Öğrenciysen girilmez borsa işine. Hayat kaliten etkilenir. Koy faize kafan rahat etsin.
Elimde satılık boğaz köprüsü var Alican mı?

Nezha

80+ Bronze
Elimde satılık boğaz köprüsü var Alican mı?
O kadar açıklamasını yaptım, youtube yorumlarına çevirdiniz meydanı. Doğru düzgün analizin, karşı öngörün varsa yaz neden alınmaz, ne alınır diye. 15 yaşında ergen ağzıyla konuşmanın lüzumu yok.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,791
İsim
Selim
Zaten amdnin intelin ilgili departmanını satın alması teşviki abd'den geldi. Amd de abd merkezli abdnin fonladığı bir şirket. Abd hangisi güçlüyse ondan yana olur her zaman. Çünkü kendi piyasasını etkileyen 2 firma, hem nasdaq'da hem dow jones endüstri endeksinde işlem görüyorlar. Satışta iki taraf da kararlıysa tek engel 3. bir firmanın tekelleşmeyi önleme amaçlı açabileceği dava olur. Microsoftun rekabeti öldürme/tekelleşme için sürekli oyun dağıtıcısı firmaları satın almaya çalışması nedeniyle bazı satın alımları engellenmişti zamanında.
Şimdi de Chrome için harekete geçti 😁

grant

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Grant
Benim beceriksizliğimdendir ama 650 ile girip 1 yıl sonra 480 ile çıkmıştım .

Handle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Atakan AKTAŞ
Benim beceriksizliğimdendir ama 650 ile girip 1 yıl sonra 480 ile çıkmıştım .
Ben öyle gereksiz şeylerle uğraşmıcam hocam bildiğim projeleri olan firmalara yatırıcam babam savunma sanayide çalışıyor aselsas çok daha fazla büyüyecek inanılmaz projeler dönüyor arkada ytd ama hesap açamıyorum işte neyse paparaya gelicekmiş yakında ordan alırım artık

Top Bottom