cancan3535
80+
- Reaksiyon skoru
- 1
Merhaba, ben 21 yaşında bir genç olarak çocukluk - ergenlik zamanlarımda kuramadığım sistemi şimdi kendim çalışarak kazandığım parayla kurmak istiyorum. 3 gündür her yerde araştırma yapıyorum ve sistemlere bakıyorum. 1 hafta öncesine kadar aklımda "alacaksan bilindik teknoloji şirketleri tarafından kurulmuş hazır sistemleri alacaksın" düşüncesindeydim fakat forumlarda dolaşmamdan sonra sanırım parçaları teker teker satın almak maddi açıdan daha mı mantıklı? Bu konu hakkında bilirkişilerden görüşlerini bekliyorum üzerine bir de şu zamana kadar cahilliğime verin fakat hep bir Intel işlemci sevdası, hep bir NVIDIA, GTX, RTX ekran kartı sevdası olmuştur beynimde. Şimdi kurulan güncel sistemlerin çoğunda görüyorum ki AMD Ryzen işlemci, RX 9060 XT gibi ekran kartları var. Markacılık yapmak istemiyorum fakat benim sevdiğim türdense bu güncel olanları tercih edersem şayet artıları ve eksileri neler olacaktır? Günümüzde örneğin NVIDIA ekran kartlarının kontrol panelleri üzerinde bulunan yeni teknolojiler (DLSS ve daha birçok şey) bu bahsettiğim diğer markalarda da var mı? Şu anlık 33-38 bin liralik bir bütçem var kasa için ve şuanda aklımdan geçen bir yerde bulduğum sistemi aşağı kısma bırakıcam izce o banda daha iyi sistemler toplanabilir mi? Her şey en iyisi olsun içime sinsin istiyorum buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim. Bilirkişilerden değerli yorumlarını bekliyorum. İyi günler.
İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
Ekran kartı: Sapphire RX 9060 XT
Anakart: Biostar B650MT
RAM: Patriot Viper Venom 16gb 6000mhz DDR5
Depolama: Kioxia Exceria G2 LRC20Z500GG8 500GB M2 SSD
Kasa: Zoko Chiko 4x12 CM ARGB Fan Mesh Panel Tamper Camlı Gaming Kasa
Güç Kaynağı: Delta 650w 80 bronze güç kaynağı
Soğutucu: Dark Freezer X94BL DKCCX94BL
İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
Ekran kartı: Sapphire RX 9060 XT
Anakart: Biostar B650MT
RAM: Patriot Viper Venom 16gb 6000mhz DDR5