İlk kez fitness'a giden birisi ne yapmalı?

Falcon 9

80+
Reaksiyon skoru
90
Merhabalar,
Yazın bu civardaki ortalama bir fitness salonuna gitmeyi düşünüyorum. Adana’da yaşadığım için ve yazın havalar bir hayli sıcak olduğundan, akşamüstü saatlerinde salonda yoğunluk olacağını ve çok kalabalık olacağını düşünüyorum. Bu sebeple, ben de daha az kalabalık olan bir zaman diliminde gitmeyi planlıyorum. Bu da muhtemelen sabah-öğle saatleri olur. Haftada 4-5 gün öğlen ya da sabah gitmeyi düşünüyorum. Eğer hava çok sıcak olur ve insanı bunaltırsa, o zaman ben de akşamüstü giderim.

Peki sizce sabah ya da öğle saatlerinde spor yapmanın bir zararı olur mu yani etkisi vs azalır mı?
Eğer akşamüstü gidersem salon çok kalabalık oluyor; aletlerin kullanım sırası nasıl belirleniyor? "Kapan alır" mantığı mı geçerli yoksa belli bir kural mı var?

Bir de ben 16 yaşındayım. Boyum 182 cm, kilom ise 80 civarı. Yağ oranım fazla ve kas oranım yaşıtlarıma göre oldukça düşük. Bana kas oranımı artıracak ve aynı zamanda yağ yakımını hızlandıracak bir program öneriniz var mı? Beslenmeme zaten dikkat edeceğim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Zararı olmaz hızlı tükenebilirsin ama spordan önce güzel bir kahve içersen ve bol bol sıvı tüketirsen sorun olmayacaktır. Spor yaparken biri gidip ben şunu 100 kere kaldırayim demez, set ler vardır kişiden kişiye değişir fakat arada dinlenmeler olduğundan gidip sırayla yapsak olurmu demen yeterlidir. Eğer biri ile yapmak istemiyorum dersen aynı kas gurubunu çalıştıran birden fazla alet var yani sıkıntı çıkmaz.
Program yapmak bazıları için çok işe yararken bazıları için tamamen gereksiz.
ARDA BUILD
Atlefit
ağır sağlam (Belli sebeplerden çok önermem ama güzel bilgi veriyor, bilgiyi al destek olma bence, siyaset veya benzeri şeyler yasak oldğundan sebep veremem)
bu üç kanalın videolarını izlersen spor hakkında bütün bilgilere ulaşabilirsin, biyoloji derslerinde gördüğün bilgiler burada tekrar karşına çıkacaktır, supplementler nedir ne işe yarar, yıkım onarım metabobizma nedir, kas gurupları nasıl çalışılır hepsini ören spor yaparken. Bu sayede ne yaptığının farkında bir şekilde daha iyi gelişirsin. Gittiğin yolu başkalarından tarif alarak kör bir şekilde gitmektense kendin yolu görüp yürümek her zaman daha iyidir kanka. chat gpt nin derin araştırma modunu kullanarak internete girip araştırmaya üşeneceğin makalelere baktırım hangi haraketi yapman gerektiğini bulabilirsin.

Verebileceğim en iyi tavsiye aldığın her bilgiyi kontrol et ve araştır, ve merak et. Bunu yaparsan bütün bilgiler önüne serilir ve bilgilenirsin kanka.

Geri