Neler Yeni

İLK KEZ SİSTEM TOPLUYORUM YARDIM VE ÖNERİLERE AÇIĞIM

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Ömer
Bütçe
50.000
Merhaba Donanım Arşivi Üyeleri.

İlk defa sistem topluyucam bilgim var tecrübe yok
fps ağırlıklı oyunlar oynuyorum ama istediğim zaman herhangi bi oyundada üzmesini istemiyorum.
EKRAN KARTI DEĞİŞİCEK FİYAT ORTALAMASI İÇİN DURUYO 2. EL EKRAN KARTI ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM.
NOT: hiçbir şey'im yok. masa,monitör,klavye,mouse ve kulaklık onlar içinde bütçe ayırmam gerek.
steelseries set düşünüyorum hevesim var.
EKİPMANLAR
KULAKLIK- STEELSERİES ARCTİS 7+ - 5.600 TL
EKRAN KARTI - RX 7600 XT 16 GB - 10.000 TL
RAM - KİNGSTONE BEAST 2x8 RGB 16GB - 3.350 TL
SSD -KİOXİA EXCERİA PRO LSE10Z001TG8
7300/6400MB M2 - 3.250 TL
KASA+PSU - SEGOTEP BRAVE W1 + 750 WATT MİCRO ATX - 3.450 TL
SIVI SOĞUTUCU - DEEPCOOL LE520 240MM ARGB - 2.200 TL
• TOTAL TUTAR : 44.750 TL (monitörsüz fiyat)
tutar 03.02.25 tarihli kur üzerinden hesaplanmıştır. (tutarda farklılıklar olabilir)

Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
ismail yıldız
Kardeşim çok detaylı bakamadım ama hazır sistemlerde indirim kovalamak daha mantıklı bence. Ekran kartı 7700xt ya da 7800xt daha güzel olur. Mouse'a 3.5k verme bence o parayı daha verimli kullan. Güç kaynağı kaliteli olması gerekli kesinlikle gerekirse uzay montaj yap ama güç kaynağın kaliteli olsun. Son olarak işlemcin için hava soğutma yeterli, fiyat olarak umursamıyorum çok fark yaratmaz ama sıvı soğutma riskli işini bilmiyorsan bütün bilgisayarını risk edebilirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Ömer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kardeşim çok detaylı bakamadım ama hazır sistemlerde indirim kovalamak daha mantıklı bence. Ekran kartı 7700xt ya da 7800xt daha güzel olur. Mouse'a 3.5k verme bence o parayı daha verimli kullan. Güç kaynağı kaliteli olması gerekli kesinlikle gerekirse uzay montaj yap ama güç kaynağın kaliteli olsun. Son olarak işlemcin için hava soğutma yeterli, fiyat olarak umursamıyorum çok fark yaratmaz ama sıvı soğutma riskli işini bilmiyorsan bütün bilgisayarını risk edebilirsin
ekipmanlarda kararlıyım. kasada ve psuda haklı olabilirsin mantıklı geldi yorumun. sıvı soğutmada ilerde yükseltmek için yani bu pc maksimum 2 yıl böyle kalır maksimum ileriye yönelik

Free4Life

80+
Set dizicem ve ekipmanlarda kararlıyım demişsin ancak bence bu mouse senin seçtiğinin bi hayli üstünde performans verecektir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Monitör olarak da kesinlikle bu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Ömer
Set dizicem ve ekipmanlarda kararlıyım demişsin ancak bence bu mouse senin seçtiğinin bi hayli üstünde performans verecektir.

Monitör olarak da kesinlikle bu.
Monitör olarak QHD Modeller biraz pahalı FHD olarak 5-7k arasında bakınıyorum
ekipmanlara gelirsek tavsiyen için saol, biliyorum bu bantlarda daha iyi sensörlü mouselar var ama benimkisi biraz şov ve ukte her zaman steelseries set dizmek istedim

gavanoz

80+
hocam rami 2x8 değilde 2x16 yapmanızı öneririm ve masa olarakta şöyle ince fakat iyi şahsen kullandığım masa var
monitörde şu şekilde
asus
lenovo
asus 2
msi
ve bütçe varsa şöyle bişey var hocam hemen hemen kasa kadar gerçi fiyatı fakat indirimde bulunabilir
samsung

hocam fhd monitör arıyorsanızda şöyle bi monitör var indirimde bide aoc

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Ömer
hocam rami 2x8 değilde 2x16 yapmanızı öneririm ve masa olarakta şöyle ince fakat iyi şahsen kullandığım masa var
monitörde şu şekilde
asus
lenovo
asus 2
msi
ve bütçe varsa şöyle bişey var hocam hemen hemen kasa kadar gerçi fiyatı fakat indirimde bulunabilir
samsung

hocam fhd monitör arıyorsanızda şöyle bi monitör var indirimde bide aoc
kanka lenovo çok hoşuma gitti şimdilik fiyatıda makul araştırıcam önce diğerlerini alacağıma lenovodan 2 tane alırım ileride yayın açmayıda düşünüyorum

gavanoz

80+
kanka lenovo çok hoşuma gitti şimdilik fiyatıda makul araştırıcam önce diğerlerini alacağıma lenovodan 2 tane alırım ileride yayın açmayıda düşünüyorum
hocam fakat yapabiliyorsanız alırken 2-3 tane alın ölü piksel çıkma şansı yüksek bilginiz olsun iade edersiniz öyle bişey olursa şahsen kullanmadım bilmiyorum fakat forumdaki yorumlardan gördüğüm kadarıyla bu şekilde

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Ömer
hocam fakat yapabiliyorsanız alırken 2-3 tane alın ölü piksel çıkma şansı yüksek bilginiz olsun iade edersiniz öyle bişey olursa şahsen kullanmadım bilmiyorum fakat forumdaki yorumlardan gördüğüm kadarıyla bu şekilde
anladım çok teşekkür ederim

Severus21

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Sefer
Ilk defa alacaksan hazır almanı tavsiye ederim. Montajda da çok kafan karışmaz ama kendinden eminsen topla tabi. Monitör olarak bunu öneririm:
Fps oyunlarını önemli şekilde oynuyormuşsun hocam o zaman buna da bir bakabilirsin:
Bence 30k sistem 5k monitör, kalan 15k da klavye mouse kulaklık masa. Hocam o şekilde yapsan da olabilir diye düşündüm. Istersen 30k fiyata 7700 xt sistem bulursun. Attım mesela bu:
Bu sistem hem fps oyunlarında hem de diğer grafiğe yönelik oyunlarda baya iyi performans gösterir. Hem hazır sistemler daha ucuza gelir.

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,286
İsim
Emir
Set kisminda rival klavye ve mouse asla fiyatini hak etmiyorlar.Kararliyim demissin fakat parani bosa harcamis oluyorsun.Monitor kisminda 240hz monitor alacaksan 1080p olur bu da 27inc yerine 24 inc olmali ki yakindan pikseller belli olmaz

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,382
İsim
Volkan

fps ağırlıklı oyunlar oynuyorum ama istediğim zaman herhangi bi oyundada üzmesini istemiyorum.
EKRAN KARTI DEĞİŞİCEK FİYAT ORTALAMASI İÇİN DURUYO 2. EL EKRAN KARTI ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM.
NOT: hiçbir şey'im yok. masa,monitör,klavye,mouse ve kulaklık onlar içinde bütçe ayırmam gerek.
EKİPMANLAR
tutar 03.02.25 tarihli kur üzerinden hesaplanmıştır. (tutarda farklılıklar olabilir)
Ekipmana o kadar saçma para vermek yerine ekran kartına abansan daha iyi çin malı güzel ekipmanlar var marka takıntısı boş iş bende zamanında rog aldım duruyor bir heyecanı yok

Meto155

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Meto155

EKİPMANLAR
Arkadaşların de dediği gibi ekipmana gereksiz bütçe ayirmışsın ve performansları kötü fiyatına göre.Mouse olarak bunu tavsiye ederim https://furylevel.com/furylevel-z1?Renk=Siyah klavye olarak bunu (iyzico kampanyası ile klavyeye yaklaşık 2500 lira oluyor) https://www.gaming.gen.tr/urun/5848...h-rgb-kablosuz-hotswap-mekanik-gaming-klavye/ kulaklık olarak illa kablosuz istiyorsan yaklaşık 3000 liraya gelen bunu öneririm https://www.gaming.gen.tr/urun/1358...ed-kablosuz-gaming-kulaklik-siyah-981-001050/

Hepsi toplam 7k ya geliyor seninkiler 14k civarıydı.Ayrica attiklarımın hepsi kaliteli bir şüphen olmasın

Top Bottom