Öncelikle forumda belirli sınırlar içerisinde bunun konuşulmasının yasak olmadığını bildiğimi belirtmek isterim. Eğer ki yasak ise de postum lütfen kaldırılsın başka mecralara başvurabilirim.
İçerisinde maalesef 18 yaş altı
po*nografik, istismar ve taciz
içeriklerin paylaşıldığı ve satıldığı, şahısların şahsi fotoğraflarının izinsiz şekilde paylaşıldığı bir kanala denk geldim. (Hayır özellikle bunu aradığım için denk gelmedim ) Kanalı Child Abusive seçeneği üzerinden telegramda yaklaşık 60 tane postu da illegal içerikli olarak seçerek raporladım ne kadar işe yarar eder bilemiyorum. Bu kanal için başka yapmam gereken bir şey var mı? Linkini raporlama amacıyla isteyen birisiyle paylaşabilirim ama tabi bu farklı sonuçlar doğurabilir mi emin değilim. Açıkçası çok uğraşıp işleri kendi çabamla daha yüksek mecralara götürmek istemiyorum. O yüzden benim yerime bu işi çözme kabiliyeti ve isteği olan birisini bulmalıyım. Redditte henüz paylaşmadım oradan muhtemelen bu işin üstüne gidecek insanlar bulurum.
Haklısınız zibilyon tane olduğunu biliyorum internetin en iğrenç noktalarına kadar çok şey gördüm ama en azından bir şey yapıp yapamayacağımı öğrenmek istedim.
Öncelikle forumda belirli sınırlar içerisinde bunun konuşulmasının yasak olmadığını bildiğimi belirtmek isterim. Eğer ki yasak ise de postum lütfen kaldırılsın başka mecralara başvurabilirim.
içeriklerin paylaşıldığı ve satıldığı, şahısların şahsi fotoğraflarının izinsiz şekilde paylaşıldığı bir kanala denk geldim. (Hayır özellikle bunu aradığım için denk gelmedim ) Kanalı Child Abusive seçeneği üzerinden telegramda yaklaşık 60 tane postu da illegal içerikli olarak seçerek raporladım ne kadar işe yarar eder bilemiyorum. Bu kanal için başka yapmam gereken bir şey var mı? Linkini raporlama amacıyla isteyen birisiyle paylaşabilirim ama tabi bu farklı sonuçlar doğurabilir mi emin değilim. Açıkçası çok uğraşıp işleri kendi çabamla daha yüksek mecralara götürmek istemiyorum. O yüzden benim yerime bu işi çözme kabiliyeti ve isteği olan birisini bulmalıyım. Redditte henüz paylaşmadım oradan muhtemelen bu işin üstüne gidecek insanlar bulurum.
Bu tarz Binlerce Grup Var Yani İnsanları toplayıp linki paylaşıp raporlatırsak Kapatabiliriz
(özelden Link'i at bende Bir kaç sahte hesap açıp İletilerini cinsel suç olarak raporlayayım Artık raporlayarak kapatmak daha kolay)
Hatta Gecenler'de Güney Kore'de İnsanların izinsiz Kendi aile/Okul/iş arkadaşlarının vs. Foto ve vidolarını paulaştıkları hatta Aİ ile çıplak görmek istedikleri insanların fotolarını yükleyip Aibile soyundurdukları ve o fotolar ile şantaj yaptıkları Hatta Telegram'da bazılarını bilgilerine ulaşıp veya Aİ ile şantaj vs. Yaparak İşkence Etmesi vs
günd olmuştu
Bunu Nasıl Çözdüler
-Tüm Sosyal Medya'da Falan İnsanlar bu grupların linklerini paylaştılar ve gruplar Raporlandı ve Kapatıldı
-Ayrıca Bazı Koreli Hacker'lar daha doğrusu Siber güvenlik ile ilgilenenler Bu Gurupların üylerini büküp verilerini oaylaştılar Hatta Koreli Bir kadın Nerdeyse bu tarz tüm Kalabalık Gruptaki İnsanların Hepsinin Bukunduğu Bölgeleri içeren Harita Paylaşmıştı yani mesela Şu Okulda çok yoğun Şu bölgede Şu mahallede Çok yoğun vs. Kısaca O gönderilerin internet trafiğini yani nerden geldiklerini haritasını vs. Paylaştı
Sonuç Olarak İnsanlar Korktu ve grupları terk etti ve Artık yeni Grup'lar açılması bilgilerinin dağıtılması dan korktukları için. hatta şöyle söyliyim Bi grup Zorba Yalandan Bir Gence Suç atmışlardı Grup açmış vs. Diye Çoçuğu öldüresiye dövmüşlerdi insanlar oysaki sonradan Suçsuz olduğu ortaya çıktı yani bulunmaktan kormaya başladılar vs.
Tabi şuan Türkiyede 2'ci dediğimiz yapılamaz Ama en azından Telegram'ın kurucusu Fransa'da Yakalandıktan Sonra Artık Bunlara Karşı daha dikkatli olacaklarını açıkladılar ki zorunluydu yani artık İhbar ederek kapatmak daha kolay