Neler Yeni

İngilizce deki 2. Ve 3. Haller nedir ve ne işe yarar?

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
Arkadaşlar proje ödevim için ing. Öğretmenimiz fiillerin 2. Ve 3. Halleri ile ilgili araştırmalar yapmamızı istedi ancak pek bir şey bulamadım ne işe yaradıklarını ne için kuklanıldıklarını bilen ya da kaynak önerisi yapabilirseniz çok teşekkür ederim

VorTex12

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Örnek olarak git fiil inin halleri Türkçede geçmişte gittim, gelecekte gideceğim geniş zamanda ise gitmek olarak değişiyor. İngilizcedede aynı şekilde örnek olarak go(gitmek) geniş zamanda kullanılıyor, went ise geçmiş zamanda go fill inin 2. Hali(yani gittim), 3. Hali ise gone(gideceğim) olarak kullanılıyor basit olarak bu şekilde

Son düzenleme:

Ahmet Berat Ak

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
995
İsim
Ahmet Berat ak
İlgilendiği Kategoriler
pc toplama,pc aksesuarları,fiyat performans ürünler
1.hal gitmek 2.hal gittim 3.hal gideceğim

KaganKK06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,665
İsim
Kgn
Hocan değişik bir ödev vermiş.Bazı kelimelerde geçmiş zaman yaparken -ed ekleyemiyoruz 2.hali için söylüyorum 3.hali ne yapıyordu unuttum.Bu yüzden düzensiz kelimeler oluşmuştur.İstersen Googleye Why irregular verbs exist yaz wikipediada yazıyor nedeni

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
gokkurtefe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Örnek olarak git fiil inin halleri Türkçede geçmişte gittim, gelecekte gideceğim geniş zamanda ise gitmek olarak değişiyor. İngilizcedede aynı şekilde örnek olarak go fiili gitmek anlamında geniş zamanda kullanılıyor, went ise geçmiş zamanda go fill inin 2. Hali olarak kullanılıyor basit olarak bu şekilde
Peki 3. Hali tam olarak ne oluyor o da geniş zaman mı?

VorTex12

80+ Silver
En İyi Cevap
1

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
gokkurtefe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

KaganKK06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,665
İsim
Kgn
Yanlış bilgi vermeyin 3. hali gelecek zaman da kullanılacak diye bir şey yok bütün tenselerde kullanılabilir.
Hocam şu an baktım hatırlamak için 3.hali Future Perfect Tense gelecek zaman yani

VorTex12

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Yanlış bilgi vermeyin 3. hali gelecek zamanda kullanılacak diye bir şey yok bütün tenselerde kullanılabilir.
Haklısınız, past perfect tense ya da present perfect tense dede kullanılabiliyordu 3.hal

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Hocam şu an baktım hatırlamak için 3.hali Future Perfect Tense gelecek zaman yani
Kardeşim sadece gelecek zamanda kullanılmaz cümleye göre tense'lere göre değişir past Pastta da kullanılır, presentta da.

Top Bottom