Neler Yeni

İngilizce düzeyimi nasıl arttırabilirim

phxey41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
244
İsim
kerem
halihazırda bir ingilizce kursunda b2 seviyesini bitirdim ve sınavını geçtim ama gerçekçi olmak gerekirse kendi seviyem b1 denebilir
kelime haznem düşük genel olarak konuşacağım tense ve kullanımlarını biliyorum
ing seviyemi nasıl ilerletebilirim biriyle konuşacağım zaman vs rahat olmak istiyorum
0dan youtubedan kanalların derslerine mi başlamalıyım öyleyse önerileriniz neler
dizi, film mi izlemeliyim
veya herhangi bir uygulama mı kullanmalıyım hem kelime hem kounşma için
tavsiyelerinizi bekliyorum

• Beğen
Reaksiyonlar: Rrom

crabman

80+
halihazırda bir ingilizce kursunda b2 seviyesini bitirdim ve sınavını geçtim ama gerçekçi olmak gerekirse kendi seviyem b1 denebilir
ing seviyemi nasıl ilerletebilirim biriyle konuşacağım zaman vs rahat olmak istiyorum
0dan youtubedan kanalların derslerine mi başlamalıyım öyleyse önerileriniz neler
lise öğrencisi misiniz bilmiyorum ama şöyle tavsiyeler verebilirim:

günlük hayatta birisi ile yaptığınız konuşmanın ana konusunu alıp kendi kendinize konuşabilirsiniz. Eğer konuşurken söylemek istediğiniz kelimenin ingilizcesini bilmiyorsanız oxford'un sitesindeki sözlükten bakarak öğrenip konuşmaya devam edebilirsiniz. (çevrenizde ingilizceyi iyi bilen varsa onunlada karşılıklı konuşabilirsiniz.)

Dikkatinizi dağıtmayacak şekilde kısa podcast veya video izleyebilirsiniz. Dizi film şahsen önermiyorum çünkü izlerken kendinizi ister istemez senaryoya kaptırabiliyorsunuz ve öyle olunca ingilizce havaya gidiyor.

ilgi alanınıza veya hobilerinize dair videoları izleyebilir veya yazıları okuyabilirsiniz.

ek olarak klasik olcak ama günde 10-15 dk duolingo iş görür.

Hiç bir zaman ingilizce cümle kurarken kafanızda Türkçe düşünmeyin tıkanırsınız.
tavsiyelerim bu kadar.

ozan2327

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
605
İsim
ozan başaran
hocam b1 i gördüyseniz bol bol sohbet etmeniz lazım omegle tarzı bi uygulamada yabancılarla sohbet etmeye çalışın sohbet ederek hem aksanınızı geliştirirsiniz hem de konuştuğunuz kişiden yeni kelimeler öğreneceğiniz için kelime darcığınızda gelişir

(bu dediğim b2 ye gelip tam oturtmak isteyenler için, c1 c2 seviyesine kadar çıkmak istiyosanız oturup sözlük okuyacaksınız başka çaresi yok)

Transcontinental

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
612
İsim
Mahir
Pratik konuşmanı geliştirmek istiyorsan dizi-film çok faydalı olur. İzleye izleye bir süre sonra artık konuşurken tensleri vs düşünmüyorsun bile. Türkçede olduğu gibi düşünmeden ağzından dökülmeye başlıyor cümleler.

crabman

80+
hocam b1 i gördüyseniz bol bol sohbet etmeniz lazım omegle tarzı bi uygulamada yabancılarla sohbet etmeye çalışın sohbet ederek hem aksanınızı geliştirirsiniz hem de konuştuğunuz kişiden yeni kelimeler öğreneceğiniz için kelime darcığınızda gelişir

(bu dediğim b2 ye gelip tam oturtmak isteyenler için, c1 c2 seviyesine kadar çıkmak istiyosanız oturup sözlük okuyacaksınız başka çaresi yok)
hocam bence omegle pek mantıklı değil çünkü orda toksik kitle baskın. Bu arkadaş psikolojisi hassas birisi olabilir bilemeyiz, eğer öyleyse omeglede gelip affedersiniz ama elin gavuru küfür ederse belki kişinin morali bozulabilir enerjisi kaçabilir. Eğer bilgisayar oyunlarına ilgili bir arkadaş ise oyunlardan sağlıklı bir arkadaşlık ilişkisi edinip o şekilde sohbet etmesini öneririm.

brycexyz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Burak D
Benim tecrübelerime göre, b1-b2den yukarı çıkmak aktif çalışmayla yapılacak bir şey değil. Daha çok hayatına entegre etmeye başlaman lazım artık. Aklıma gelen, bana yardımı dokunan bazı şeyleri sıralayayım.
-Film ve dizi dışında ingilizce içerik tüket. Ben film ve diziyi çok etkili bulmuyorum. Youtube, tiktok gibi platformlarda ingilizce içerik tüketmek bana daha çok şey kattı.
-Ingilizce kitap oku. Bunun da etkisi çok büyük. Araştırırsan kendi seviyene uygun romanlar bulabilirsin.
-Ingilizce yaz. Bunun faydasını universite zamanımda anlamıştım. Raporları, ödevleri ingilizce yapmaya başlayınca genel anlamda ingilizcemin de geliştiğini gördüm.
-Klişe olacak ama ingilizce konuşmak. Camblyi deneyebilirsin, discord gruplarına katılabilirsin, oyunlar üzerinden yabancı arkadaş edinebilirsin.
-Türkçe yaptığın her işi ingilizce yapmaya başla. Googleda arama mı yapacaksın, ingilizce yap. Günlük mü tutuyorsun ingilizce yaz gibi.
-Son olarak imkanın varsa, tatillerinde yurt dışına git. Ama gittiğinde insanlarla sürekli etkileşim içinde bulunmalısın. Universitede exchange yaptığım dönemde gene bana inanılmaz bir gelişim sağlamıştı.

Benim tecrübelerim bu şekilde. Umarım yararlı olmuştur.

phxey41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
244
İsim
kerem
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
lise öğrencisi misiniz bilmiyorum ama şöyle tavsiyeler verebilirim:

günlük hayatta birisi ile yaptığınız konuşmanın ana konusunu alıp kendi kendinize konuşabilirsiniz. Eğer konuşurken söylemek istediğiniz kelimenin ingilizcesini bilmiyorsanız oxford'un sitesindeki sözlükten bakarak öğrenip konuşmaya devam edebilirsiniz. (çevrenizde ingilizceyi iyi bilen varsa onunlada karşılıklı konuşabilirsiniz.)

Dikkatinizi dağıtmayacak şekilde kısa podcast veya video izleyebilirsiniz. Dizi film şahsen önermiyorum çünkü izlerken kendinizi ister istemez senaryoya kaptırabiliyorsunuz ve öyle olunca ingilizce havaya gidiyor.

ilgi alanınıza veya hobilerinize dair videoları izleyebilir veya yazıları okuyabilirsiniz.

ek olarak klasik olcak ama günde 10-15 dk duolingo iş görür.

Hiç bir zaman ingilizce cümle kurarken kafanızda Türkçe düşünmeyin tıkanırsınız.
tavsiyelerim bu kadar.
Üni 1. Sınıfım önerdiğiniz izlemem gerekn şeyleri atabilir misiniz?
Genel olarak tense vs biliyorum ama konuşma pratiği ve kelime ezberi yapmam lazim
Duolingo yükledim 14-15 gün yaptım ama kelimeler genel olarak cok basit seviyeydi bisey ogrenmiyodum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Pratik konuşmanı geliştirmek istiyorsan dizi-film çok faydalı olur. İzleye izleye bir süre sonra artık konuşurken tensleri vs düşünmüyorsun bile. Türkçede olduğu gibi düşünmeden ağzından dökülmeye başlıyor cümleler.
Önerdiğiniz izlenecek şeyler var mi
Diger arkadaşlara söylediğim gibi genel olarak tense vs biliyorum ama konuşma pratigim ve kelime bilgim az

hocam bence omegle pek mantıklı değil çünkü orda toksik kitle baskın. Bu arkadaş psikolojisi hassas birisi olabilir bilemeyiz, eğer öyleyse omeglede gelip affedersiniz ama elin gavuru küfür ederse belki kişinin morali bozulabilir enerjisi kaçabilir. Eğer bilgisayar oyunlarına ilgili bir arkadaş ise oyunlardan sağlıklı bir arkadaşlık ilişkisi edinip o şekilde sohbet etmesini öneririm.
Çok sıkıntı yok ama dediğiniz gibi o kitle bozuk bi tık 1 iyi denk gelmesi icin uğraşmak lazım diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin
O tarz bi uygulama öneriniz var mi open English vs yuz yuse istedigin saat konus vs reklamlara çıkıyo

Benim tecrübelerime göre, b1-b2den yukarı çıkmak aktif çalışmayla yapılacak bir şey değil. Daha çok hayatına entegre etmeye başlaman lazım artık. Aklıma gelen, bana yardımı dokunan bazı şeyleri sıralayayım.
-Film ve dizi dışında ingilizce içerik tüket. Ben film ve diziyi çok etkili bulmuyorum. Youtube, tiktok gibi platformlarda ingilizce içerik tüketmek bana daha çok şey kattı.
-Ingilizce kitap oku. Bunun da etkisi çok büyük. Araştırırsan kendi seviyene uygun romanlar bulabilirsin.
-Ingilizce yaz. Bunun faydasını universite zamanımda anlamıştım. Raporları, ödevleri ingilizce yapmaya başlayınca genel anlamda ingilizcemin de geliştiğini gördüm.
-Klişe olacak ama ingilizce konuşmak. Camblyi deneyebilirsin, discord gruplarına katılabilirsin, oyunlar üzerinden yabancı arkadaş edinebilirsin.
-Türkçe yaptığın her işi ingilizce yapmaya başla. Googleda arama mı yapacaksın, ingilizce yap. Günlük mü tutuyorsun ingilizce yaz gibi.
-Son olarak imkanın varsa, tatillerinde yurt dışına git. Ama gittiğinde insanlarla sürekli etkileşim içinde bulunmalısın. Universitede exchange yaptığım dönemde gene bana inanılmaz bir gelişim sağlamıştı.

Benim tecrübelerim bu şekilde. Umarım yararlı olmuştur.
Üniversite 1. Sınıfım erasmus yapmayı düşünüyorum sınav çalışılarak halledilir ama konuşma ve kelime bilgisinde zayıf kalıyorum
Daha doğrusu kelime bilmediğim icin rahat konuşamıyorum
Konuscaklarimi turkce üzerinden düşündüğüm için çok ayrıntılı düşünüyorum ama bu düşündüğümü İngilizce hayata geçiremiyorum bu seneplerden

Son düzenleme:

brycexyz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Burak D
Bence sorun kelime bilmemeniz değil, konuşma pratiğinizin olmaması. Ben kullanmadım ama dediğim gibi bi camblye bakın derim. Dediğiniz sorunları özelikle konuşmaya başlayarak ve yazma pratiği yaparak çözebilirsiniz. Yazdıklarınızı ChatGPTye verip ordan feedback alabilirsiniz. Hatta konuşma pratiğinizi de GPTden yapabilirsiniz.

Ahmet3718

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Ahmet Zeki KÖLE
Genel olarak tense vs biliyorum ama konuşma pratiği ve kelime ezberi yapmam lazim
Duolingo yükledim 14-15 gün yaptım ama kelimeler genel olarak cok basit seviyeydi bisey ogrenmiyodum
Ben de bir ara duolingoya başlamıştım dediğin gibi ilk haftalar çok basit en temel kelimeler falan var. Benim aklıma şöyle bir şey gelmişti o seviyeler kısmında en alta kaydırdığımızda veya sonraki kampçı vs. Bölümleri vardı o bölümlere yeker teker atlayıp bilmediğin kelimelerin olduğu yere gelebilirsin. Ben mesela 1. Kısım falan aşırı kolaydı hızlıca 2. Kısıma geçmek için onun testine girdim yapabilince hemen 2. Kısımdan öğrenmeye başladım senin kelime bilgin o kısıma kadar yine yetiyorsa 3. Kısıma kadar da çıkabilirsin.

Bir de benim arkadaşım bulunduğumuz şehirde amerikan kültür diye bir kurs yeri vardı a1 den c1 e kadar ingilizce öğretiyor modül modül ve uluslararası geçerli sertifikasını veriyordu modül bitince. Arkadaşım ona gitti dersler de güzel diyor c1 i bitirdi ve harika konuşuyor ingilizceyi (bildiğim kadarıyla) senin bulunduğun şehirde de bunlardan varsa katılabilirsin.

Rrom

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Kağan Göktürk
Discorda topluluklara girerek yabancılarla ingilizce konuşarak hem kelime dağarcığı hemde telaffuzunu geliştirebilirsiniz eğer oyun oynuyorsanız vc olan oyunlara girebilirsiniz veya ingilizce buluşması oluyor eğer sizin şehrinizde oluyorsa gidebilirsiniz ancak bazıları ücretli olabiliyor onun dışında dualingo ve busuu gibi uygulamalarını önermem çünkü sen gerçekten yabancı birisiyle konuşmadığın sürece uygulamarin düşük bir kurstan farkı kalmaz

Veya en kötü iyi bir İngilizce konuşan arkadaşın varsa onla da pratik yapabilirsin

crabman

80+
Üni 1. Sınıfım önerdiğiniz izlemem gerekn şeyleri atabilir misiniz?

Bu tarz yabancıların farklı ve ilgi çeken konularda çektiği videolar var. Bir tane adam vardı adını unuttum N ile başlıyordu ismi onun videoları çok iyi oluyor genellikle. Lisede hazırlık sınıfında hoca bize sürekli onun videolarını açardı üstüne birde sınıf grubuna bunlar gibi yüzlercesini gönderirdi.(şaka değil gerçekten dönem sonuna kadar yüzlerce birikiyordu) Kısacası bu tarz maksimum 15 dakikalık videolar kelime öğrenmenize katkı sağlayacaktır.

Hocam tensleri biliyorsanız zaten endişe edilecek bir şey yok. Konuşma durumu zamanla gelişecek bir şey. Kısa kısa videolar izleyin bilmediğiniz kelimeleri not alıp anlamlarına ve nerde kullanıldıklarına nasıl kullanıldıklarına bakın zaten 1 ay içinde falan değişimi sizde farkedeceksiniz. (konuşma pratiği yapmayı unutmayın sadece kağıt üstüne dökmekle olmuyor.)

"Transcontinental" isimli bir arkadaşımızda verdiği cevapta belirtmiş zaten: "Türkçede olduğu gibi düşünmeden ağzından dökülmeye başlıyor cümleler." Gerçekten de öyle. Pratik yaptıkça ve kısa videolar izledikçe gelişiyorsunuz. 2 hafta içinde olmasa bile 1-1.5 ay sonunda değişimi fark edersiniz.

Duolingo konusuna gelcek olursak zaten en başta zor kelimelerden başlatmaz.. Şöyle düşünün siz bebekken bir anda yürümeye başlamadınız ilk önce emeklediniz sonra yürümeye geçtiniz. o da aynı mantık. Eğer kelimeler gerçekten basit geliyorsa yeni dil öğrenmeye başlarken size seviyenizi sorduğu yerde üst seviyeleri seçin belki zor şeyler sormaya başlar.

Bu yazdıklarımı özetleyecek olursam:

Kelime bilgisi için maksimum 15 dakikalık videoları izleyip bilmediğiniz kelimeleri not alıp anlamlarına bakın

Konuşma içinde bol bol pratik yapın. İngilizce konuşan arkadaşınız varsa da onunla konuşun yoksa da oyunlardan vs. arkadaş edinin veya bir topluluğa katılıp orda sohbete dalın.

Çok sıkıntı yok ama dediğiniz gibi o kitle bozuk bi tık 1 iyi denk gelmesi icin uğraşmak lazım diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin
O tarz bi uygulama öneriniz var mi open English vs yuz yuse istedigin saat konus vs reklamlara çıkıyo
Donanım arşivi forum gibi yabancı forumlar araştırıp bulabilirsiniz, muhtemelen vardır öyle yerler.

Kendimden örnek verecek olursam: kendi telefon markamın discord da topluluk sunucusu var orda diğer üyelerle gerek marka hakkında gerek telefonun iyileştirmeleri hakkında veya markadan bağımsız havadan sudan sohbet ettiğimiz zamanlar oluyor. Tabii ben çok aktif kullanmadığım için o sunucuyu çok bir sohbetim yok orda fakat aktifliğini koruyan sohbet eden bir çok insan sunucuda mevcut.

Sizin gibi İngilizce konuşmayı öğrenmek isteyen birisini bulup (Türk yabancı fark etmez) onunla da konuşabilirsiniz.

Birde düzeltme yapayım, imkanınız varsa sizinde dediğiniz gibi open english falan o tarz uygulamalarda ingilizce konuşabildiğiniz kişiler mevcut. fiyat tarifelerinden haberim yok ama dediğim gibi imkanınız varsa işinize yarayacağını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,877
Üyeler
161,353
Son üye
Gorkor
Top Bottom