Neler Yeni

İngilizce Neden Evrensel Dil ?

TamerKs

80+ Silver
O değilde dubaide sadece konuşulmuyor, eğitim İngilizce dili ile veriliyor. Yani 50 100 yıl sonra orası Amerika olacak ama kimse bunun farkında değil.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Afrikada en geçerli dil Fransızca.

T-800

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
288
İsim
tayfun han
öğrenmesi konuşması ve anlaşılması en kolay dil diye biliyorum.

Kerem Işık

80+ Silver
En İyi Cevap
1
öğrenmesi konuşması ve anlaşılması en kolay dil diye biliyorum.
Bu yüzden olduğunu sanmıyorum. Sonuçta 4.sınıftan beri İspanyolca öğrensek o da kolay gelirdi. Evrensel dil olmasının sebebi büyük ihtimalle zamanda Sömürgeci bir devlet olması.

Besim Tibuk

80+ Gold
İngilizceden çıkan kelimeler her dilde var.
Herşeyi yapıyor, icat ediyorlar ve koydukları isimler vb. farklı dillere geçiyor.
İngiliz imparatorluğu'nun topraklarını dünyanın her yerine kadar yayması ve ingilizcenin kolaylığı olduğu için diye düşünüyorum.

T-800

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
288
İsim
tayfun han
Bu yüzden olduğunu sanmıyorum. Sonuçta 4.sınıftan beri İspanyolca öğrensek o da kolay gelirdi. Evrensel dil olmasının sebebi büyük ihtimalle zamanda Sömürgeci bir devlet olması.
Bu dil genel olarak yaş kitlesini veya eğitimi ayırt etmeksizin daha kolay ve anlaşılabilir. Ayrıca biyolojide olsun astronomide olsun teknolojinin bir çok alanı ingilizcedir. Bilimin esas çıkış noktası da olması bunu haliyle destekliyor.

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Peki hak ve söz sahibi olmasının nedeni ne? Geçmişte güçlü bir Devlet olmaları mı?
Çoğunlukla gücünü sömürgelerde kullandıkları ve nereyi ele geçirdilerse kendi kültürlerini empoze ettikleri için. Osmanlı'nın da toprakları çoktu. Ama hiçbir zaman sömürge anlayışıyla ilerlemedi. Daha anlayışlı olarak fethettiği yerlerdeki insanların kültürlerine saygı duydular. Osmanlı da kendi kültürünü ve dilini zorla dayatmaya çalışsaydı belki şu an tam tersi olacaktı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,044
Üyeler
164,605
Son üye
Eynar
Top Bottom