O halde senin ihtiyacın oncelikle kelimeleri öğrenmek her gün 10 kelime 20 kelime öğrenmeye bak hafta da 3 4 gün öğren sonra tekrar et şeklinde gidebilirsin kelimelerin anlamlarını öğrenince birleştirme işi kolay olur diye düşünüyorum gramerler le kafani bulandirma derim onceligin kelime olsun
Kardeşim en kısa yöntemi bilgi havuzuna düşmek yani. Yabancı ülkede yaşamak. Etrafında yabancılarla konuşmadan olmuyor. Yabancılarla çalışırken İngilizce baya baya konuşmaya başladım 5 sene geçti şimdi malesef derdimi anlatamam.
Bildiğin sözlük den başla kelimeleri ogren bana sorarsan yanında da bildiğin çocuk kitapları var 10 20 sayfalık onlardan temin et oku tekrar tekrar oku zaman la öğrenirsin
Kardeşim en kısa yöntemi bilgi havuzuna düşmek yani. Yabancı ülkede yaşamak. Etrafında yabancılarla konuşmadan olmuyor. Yabancılarla çalışırken İngilizce baya baya konuşmaya başladım 5 sene geçti şimdi malesef derdimi anlatamam.
İngilizce Bulmacalarla Kahve Molası Set (3 Kitap) - KARBON KİTAPLAR - Alev Yıldırım - İngilizce Bulmacalarla Kahve Molası -1İngilizce Bulmaca
www.kitapyurdu.com
Bunları da boş zamanında değerlendirebilirsin.
En önemlisi yabancı dizi izleyip/online oyunlarda yabancılarla konuşmak.
Dizi önerisi yapabilirim. Oyunları da kendin bulursun..
(o ezberlediğin kelimelerle diziyi izlerken boşlukları kafanda doldurucaksın zamanla hem anlıyor hem konuşabiliyor olucaksın ben kursa hiç gitmedim böyle öğrendim.)
İngilizce Bulmacalarla Kahve Molası Set (3 Kitap) - KARBON KİTAPLAR - Alev Yıldırım - İngilizce Bulmacalarla Kahve Molası -1İngilizce Bulmaca
www.kitapyurdu.com
Bunları da boş zamanında değerlendirebilirsin.
En önemlisi yabancı dizi izleyip/online oyunlarda yabancılarla konuşmak.
Dizi önerisi yapabilirim. Oyunları da kendin bulursun..
(o ezberlediğin kelimelerle diziyi izlerken boşlukları kafanda doldurucaksın zamanla hem anlıyor hem konuşabiliyor olucaksın ben kursa hiç gitmedim böyle öğrendim.)
Youtubede özer kiraz diye bir hocanın 100 videoluk eğitimi var onu bitirirsen grammari büyük ölçüde tamamlamış olursun. Bunu da 1 ayda rahatlıkla bitirebilirsin. Bununla beraber vocabulary yani kelime bilgini de geliştirmelisin onun için önerdiğim bir yer yok ama uygulamalar olur, kitaplar olur, internetten siteler olur her yerden geliştirebilirsin onu.
Speaking ve listeningi de pratikle geliştirebilirsin ama şu an sıfırsan sonraya bırak bunları bence.
hiç kurs almadım hayatım boyunca. hep altyazılı dizi film izleyerek pekiştirdiğimi düşünüyorum şuanda altyazısız dizi film izlesem bile %70 anlayabiliyorum. uzun vadede çok faydalı oluyor.
kursun şart olduğunu düşünüyorum bizzat kendim gittim ve sıfırdan B2 seviyesine kadar geldim yaklaşık 2 yılda + önerim telefon ve PC işletim sistemi dillerini ve kullandığın uygulamaları İngilizce kullanmam ve kendine İngilizce konuşacak bir ortam bul discord olur valorant olur csgo olur şunu da unutma dil kullanılmadıkca paslanir unutulur bunların hepsini de maalesef deneyimledim bunlar tavsiyemdir
forumdaki insanlar çok farklı bugün baktığım bir konuda kelime bilmenin çokda gerekli olmadığı anca dile mağruz kalarak öğrenilebileceği söyleniyordu bu yüzdende o konudakilerin hepsi kurs önerdiler veya ing konuşabilecek bir yer
-şahsen kelime kesinlikle önemli kendini hangi kelime ile ifade edemeyeceğini bilmedikten sonra ne anlamı var grammer in zaten anlamayadabilirsin yani baştan konuşamazsın
-altyazılı filmler izle ben kelime öğrenmek ve hatırlamak whatsapp a atıyorum bilmediğim kelimeyi ve anlamını akşamda deftere geçiriyorum bu şekilde çalışacağım bunları videolar ile de yap
-bir diğeride 2 arkadaşımın denediği ve kelime bilgisi konusunda bana ciddi fark atan bir yöntem buda youtube da ingilizce video izlemek ve bilmediklerini öğrenip sürekli tekrar etid çalışmak yani bilmediğin her kelimeye bak sonra cümle cümle çevir ( bu konuda cidden bayağı iyiler )
-bazıları konuşman lazım diyor bencede lazım . Onun için cambly veya kursların "speaking club" leri var onlar bedava ( en azından benimkinde ) oraya git ve konuş senin seviyene uygun olan sınıfta
- eğer yeterli ve disiplinli çalışırım video izlerim diyorsan kursa gerek yok . Bunun dışında oxford'un veya cambaridge'ın ders kitapları var bence onları alarak çalış uygulamasını yükler öğrenirsin ( bunu önermemin nedeni programlı olması mesela ben gidipte ne zaman ne çalışacağım ile ilgili plan yapmam ama o kitaplarda plan var bu konuda iyi eğitirler kalıplar vs.
kursun şart olduğunu düşünüyorum bizzat kendim gittim ve sıfırdan B2 seviyesine kadar geldim yaklaşık 2 yılda + önerim telefon ve PC işletim sistemi dillerini ve kullandığın uygulamaları İngilizce kullanmam ve kendine İngilizce konuşacak bir ortam bul discord olur valorant olur csgo olur şunu da unutma dil kullanılmadıkca paslanir unutulur bunların hepsini de maalesef deneyimledim bunlar tavsiyemdir