Hocam öncelikle ingilizce ogrenmekten kastınız ana dil gibi tum gramer bilgileriyle öğrenmek mı yoksa konuşmak iletişim kurmak amacı ile mı düşünüyorsunuzDostlar bu yaşıma kadar İngilizcenin bilmemenin eksikliğini hissetim. Sıfırdan nasıl başlanır tavsiye ettiğiniz kurs var mıdır?
Maalesef her oyunun/uygulamanın vs türkçesi yok bu gibi durumlarda zora giriyorum en azından çevirirecek kadar bilmek istiyorum.Hocam öncelikle ingilizce ogrenmekten kastınız ana dil gibi tum gramer bilgileriyle öğrenmek mı yoksa konuşmak iletişim kurmak amacı ile mı düşünüyorsunuz
altyazı nasıl anlıyorsunuz hocam yani o kadar hızlı konuşuyor ki hangi kelime hangisinin anlamı anlamıyom benhiç kurs almadım hayatım boyunca. hep altyazılı dizi film izleyerek pekiştirdiğimi düşünüyorum şuanda altyazısız dizi film izlesem bile %70 anlayabiliyorum. uzun vadede çok faydalı oluyor.
Kulak aşinalığı olunca zor olmuyor. Dizi film replikleri zaten her dilde belirli kalıplarda dönüyoraltyazı nasıl anlıyorsunuz hocam yani o kadar hızlı konuşuyor ki hangi kelime hangisinin anlamı anlamıyom ben
ingilizce konuşacak kadar etkisi oluyor mu yoksa kelime öğrenme gibi bir faydası mı varKulak aşinalığı olunca zor olmuyor. Dizi film replikleri zaten her dilde belirli kalıplarda dönüyor
hocam çok hızlı konuşunca bende kaçırıyorum ama tane tane konuştuklarında artık %80 aynı kalıpları kullanıyorlar gibi geliyor bana resmi dil değil de sokak ağzı deniyor sanırım amerikada. biraz alışınca çok pratik geliyor. birde ben yabancı serverlarda oyun oynadığım için yabancılarla konuşmamında etkisi vardır illaki.altyazı nasıl anlıyorsunuz hocam yani o kadar hızlı konuşuyor ki hangi kelime hangisinin anlamı anlamıyom ben
O halde senin ihtiyacın oncelikle kelimeleri öğrenmek her gün 10 kelime 20 kelime öğrenmeye bak hafta da 3 4 gün öğren sonra tekrar et şeklinde gidebilirsin kelimelerin anlamlarını öğrenince birleştirme işi kolay olur diye düşünüyorum gramerler le kafani bulandirma derim onceligin kelime olsunMaalesef her oyunun/uygulamanın vs türkçesi yok bu gibi durumlarda zora giriyorum en azından çevirirecek kadar bilmek istiyorum.
Speaking ayrı bir başlık, speaking için yabancı arkadaşlar edinmeni öneririm. Tabi kelime bilgisi yeterince olmadan da speakinge atılma bence. Kelime hazinene ve telaffuzuna katkı sağlayabilir ama.ingilizce konuşacak kadar etkisi oluyor mu yoksa kelime öğrenme gibi bir faydası mı var