Neler Yeni

Yardım Inno3D RTX 3060 Twin 2x Isınma sorunu.

lexerotk

80+ Bronze
İnno3d 3060ti modeli var yük altında 65 dereceyi geçmiyor fanlar otomatikde %50 çalışıyor genelde çok sessiz bir kart
hocam Sizdeki ichill serisi olabilir. Bende twin 2x var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam bende seninle aynı sistemi aldım game garajdan seninle aynı problemi yaşıyorum bir çözüm bulabildinmi?
Tek çözüm undervolt yapmak hocam. Ben öyle kurtuldum

Eqemen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Egemen K
hocam Sizdeki ichill serisi olabilir. Bende twin 2x var.

Tek çözüm undervolt yapmak hocam. Ben öyle kurtuldum
garantiyi denediniz mi 2100 2200 rpmde 81 82 derece görüyorum gowda bende

cptlykia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
Yakup Karaca
Arkadaşlar yaklaşık 1-2 ay önce Gamegarajdan bi sistem aldım. İçinde Inno3D RTX 3060 Twin 2x ekran kartı vardı. Dün Epic Games'ten ücretsizken indirdiğim Supraland'e bir gireyim dedim ama ekran kartı baktım çok ısınıyordu oyun sırasında. Sıcaklık 70-75 derece arasında ve fanlarda 2400rpm de dönüyordü masanın titremesine bile sebep olmuştu. Bende grafikleri düşürdüm ama hâlâ aynıydı değerler.

Merak ettiğim acaba ekran kartım kötümü yoksa ekran kartımda bir sıkıntımı var? Yada bu değerler normalmi?

bende var aynı kart sinerjiden almıştım tam yükte 66 dereceyi geçmiyor %30 fan hızında, hiç ses çıkardığını duymadım.

lexerotk

80+ Bronze

cptlykia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
Yakup Karaca
acaba termal macunmu değişmek lazım

undervolt yaptım idare ediyorum hocam
olabilir içini açıp bakmakta bi fayda var, 0 bi kartın bu kadar ısınması imkansız gibi geldi

ta şubattaki konuya haziranda cevap vermemde ayrı mesele kusura bakmayın hocam :D

lexerotk

80+ Bronze
olabilir içini açıp bakmakta bi fayda var, 0 bi kartın bu kadar ısınması imkansız gibi geldi

ta şubattaki konuya haziranda cevap vermemde ayrı mesele kusura bakmayın hocam :D
sorun değil hocam hesabım aktifti Allah'tan

cptlykia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
Yakup Karaca

Ekler

• 1686989617428.png
    1686989617428.png
    108 KB · Hit: 31

Zebellah

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet Can Yiğitoğlu
Normal sıcaklıklar. Havalar ısındığı için benim msi gaming z bile 73 falan oluyor oyunlarda. Kış aylarında 67 civarı.

lexerotk

80+ Bronze
85 derecenin altı normal sıcaklıktır. Kasanın yan kapakları açarak sıcaklığı düşürebilirsiniz. Ekran kartının performansını düşürecek işlemlere gerek yok.
undervolt yapınca herhangi bir performans düşüşü görmedim en fazla 2-3 fps düşer o da hiçbişey. Youtube dan bakabilirsiniz

Normal sıcaklıklar. Havalar ısındığı için benim msi gaming z bile 73 falan oluyor oyunlarda. Kış aylarında 67 civarı.
Hocam diğer ekran kartları 65 derecede takılırken benim ekran kartımın bu kadar ısınması nasıl normal oluyor. Onların minimum 62 ise benim minimum 73 oluyor

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,440
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
undervolt yapınca herhangi bir performans düşüşü görmedim en fazla 2-3 fps düşer o da hiçbişey. Youtube dan bakabilirsiniz

Hocam diğer ekran kartları 65 derecede takılırken benim ekran kartımın bu kadar ısınması nasıl normal oluyor. Onların minimum 62 ise benim minimum 73 oluyor
Kasa modeli ne? Havalandırma için kaç fan var?

Kasanın önünde ve Üstünde mutlaka fan bulundur.
Önden içe doğru, üstten dışarıya hava akışı olsun. Cpu fan kule tipiyse Yukarıya doğru üflesin ısıyı.

Sıcaklık en Hızlı yukarıya kaçar çünkü.

lexerotk

80+ Bronze
Kasa modeli ne? Havalandırma için kaç fan var?

Kasanın önünde ve Üstünde mutlaka fan bulundur.
Önden içe doğru, üstten dışarıya hava akışı olsun. Cpu fan kule tipiyse Yukarıya doğru üflesin ısıyı.

Sıcaklık en Hızlı yukarıya kaçar çünkü.
Kasamın hava akışıyla alakalı bir sorunu yok hocam ama yinede bilmek isterseniz DarkFlash Aquarius Mesh kasam var ve önde 3 fan arkadada 1 egzoz fanı var. hava alış yerleri kapalı değil sadece arkadaki egzoz fanına 5-10 cm uzaklıkta çalışma masam var.

1687002254606.jpeg

Şu şekilde

Top Bottom