Neler Yeni

İnsanı suça iten toplumdur (Münazara)

Koyun Shaun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,288
İsim
İsimsiz
İlgilendiği Kategoriler
Baydırmen
Instagram
TheCarSave
Steam
TrackVoice
Merhaba arkadaşlar Perşembe günü final münazaramız var konumuz:
"İnsanı suça iten toplumdur."
Bu konu hakkında güzel savunmalar öneri misiniz ?

Forumlarda, internet sitelerinde, birçok savunma buldum ama daha fazla lazım + karşı tarafa sorulacak soru lazım karşı tarafı kilitleyecek birkaç soru yazabilir misiniz.
Kısacası: Televizyonlarda kadın cinayetlerini izleyip aa bunlar nasıl olsa hapse girmiyor üstüne televizyonda film gibi kurgu çekiyorlar. Nasıl olsa bişey olmaz diyip 30 yerinden bıçaklıyor.

slm.ycl02

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,360
İsim
Selim
İnsanı suça iten toplumdur, toplum baskısıdır. İnsanlar elalem ne der diye dusunmeseydi kendini aldatan kişiyi öldürmezdi boşanırdı. Sevgilisi var diye kızını veya onun sevgilisini namus temizleme adı altında öldürmezdi. Toplum baskısı özellikle doğru eğitim almamış toplumlarda çok daha ciddi sorunlara yol açıyor. Toplum baskısı yüzünden taciz edildiğini söyleyememek karşıdaki ırz düşmanının ceza almamasına ve suç işlemeye devam etmesine sebep oluyor. Vs vs bu konu açılabilir bence burdan yakalayabilirsin bir şeyler. Özellikle elalem ne der konusu.

paksoylue

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Enes Paksoylu
Merhaba arkadaşlar Perşembe günü final münazaramız var konumuz:
"İnsanı suça iten toplumdur."
Bu konu hakkında güzel savunmalar öneri misiniz ?

Forumlarda, internet sitelerinde, birçok savunma buldum ama daha fazla lazım + karşı tarafa sorulacak soru lazım karşı tarafı kilitleyecek birkaç soru yazabilir misiniz.
Bu konuyu Dostoyevski'nin Suç ve Cezası çok iyi anlatır günümüzde okullarda kuru kuruya münazara yapılıyor eğer bu kitabı okumuş olsaydınız ufkunuz çok fazla açılmış olurdu.

Atyxah

80+ Silver
Hem doğru hem de yanlış bir hipotez:

Eğer "toplum" kavramını "medya" olarak değerlendirirsek doğru bir hipotez çünkü insanlar medyadan işlenen cinayetleri, suçları görüyor ve yapmak istiyor ve bu sayede suç oranı artmış oluyor.

Ancak bunu savunma olarak kesinlikle kullanamazsınız örneğin birisi birisini öldürüyor neden yaptın deyince de herkes yapıyor diyor sizce mantıklı mı tabi ki de hayır.

.......

80+ Bronze
Bence genel bir savunması olduğunu düşünmüyorum.Yani direkt olarak toplum veya kişi yüzünden diyemeyiz.Mesela bazı insanlar vardır ki ne olursa olsun suça meğillidir. ama azı insanlar vardır ki sırf toplum yüzünden suç yapar fakat şu da unutmamalı ki en masum insan'ın içinde bile zerre kadar da olsa kötülük vardır.Yani hem toplum hem de kişilerdir.

Kızgın Timsah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
470
İsim
1 2
Suç oranı yüksek yerlerde herkes nitelikli suçlu olmaya meyillidir şeklinde savunma yapılabilir. Her insanın çevresinde göre göre o suçu yapma ihtimali yüksek şeklinde de olabilir.

AlphaOMG

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
716
İsim
Ömer Keskin
Suçun toplumsal boyut kazanması, bireysel suçların birikimiyle olur.

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,606
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Red Dead Redemption ve Rockstar ile ilgili her şeye ilgim var
Instagram
sfakorkmaz
İnsan suça meyillidir, suçun sebebi toplumun onu suça sürüklemesi olabilir, kendi iradesi de olabilir. İnsan belirsizdir ve dediğim gibi her zaman suça meyillidir.

GTX 1060

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
336
İsim
Asus Dual GTX 1060
İlgilendiği Kategoriler
Masaüstü bilgisayar tavsiyeleri
Arkadaşlar münazara günü bir arkadaşımın yaptığı saygısızlık ile münazarayı kaybettik, 2 haftadır münazaraya çalışıyoruz ve münazara gününden bir gün önce gece 22:30 da münazarada ekibinde yer alan biri ile tartıştık trip atmaya başladı yol verdim, sırf onunla konuşmayı kestiğim için münazaradan çekildi (amacı bizi kaybettirmekti) son 6 ders kala bir arkadaşı çalıştırdık fakat oda yetmedi

Münazara salonunda karşı tarafta savunma yapan 3 bizde 2 kişiydi (3.kişi ani seçildiği için doğru düzgün savunma yapamadı)

Ben forumlardan aldığım bilgiler + düşüncelerim ile 3 jüriden 100 puan aldım diğer arkadaşların da puan toplamı 100 di karşı tarafın toplam puanı 220 idi 20 puan ile kaçırdık. (3.kişi 30 puan tek almış, konuya hakimiyet çok az + bazı yerlerde takılıyordu.)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,050
Üyeler
164,605
Son üye
Eynar
Top Bottom