Neler Yeni

İntel 11. Nesiller Amd 5. Nesilleri Tek Çekirdek Performansında Geçer mi Sizce?

ahlatliinsan

80+ Bronze
Herkese iyi akşamlar. İntel 11. nesiller çok sürmeden çıkacaktır muhtemelen. Ben de yaz aylarına doğru kendime bir oyuncu sistemi toplamak istiyorum. Sizce İntel 11. nesil işlemcileri Amd 5. nesil işlemcilerini tek çekirdek performansında geride bırakabilir mi? Burada ne bilelim, daha çıkmadı gibi yorumlar atacaklar varsa şimdiden söyleyeyim meraktan soruyorum. Teşekkürler.

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,587
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538

arkansas

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Geçecektir diye düşünüyorum. Çoklu çekirdekte AMD tur bindirir. TDP konusunda Intel'in başı dertte.

ahlatliinsan

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Her zaman ki gibi evet. Hem uygun fiyatlı, hem de performanslı olacaklar.

11400f in fiyatı, 5600x in yarısı kadar.
Bence Amd işlemcilerine indirim yapar. Piyasada tek oldukları için fiyatları şişirdiler bence.

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
Her sızıntıda farklı şey yazıyor. mesela 11700K'nın %8 5900X'den fazla puan aldığı yazıyor bazı yerlerde ama bazı testlerde artık hangi frekanslarda kullandılarsa 10700K'dan her türlü daha düşük puan alıyor 11700K yani öyle testler de var o yüzden çıkıp detaylı bir inceleme beklemek daha mantıklı.

ahlatliinsan

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Geçecektir diye düşünüyorum. Çoklu çekirdekte AMD tur bindirir. TDP konusunda Intel'in başı dertte.
İntel bu konuda Amd'den çok uzakta değil. Amd ile İntel yanlış bilmiyorsam farklı şeyleri sayıyorlar nm kısmında. Çok uzak değiller. Yanlışım varsa beni düzeltin.

mehmet_s

80+ Silver
En İyi Cevap
7
Bence Amd işlemcilerine indirim yapar. Piyasada tek oldukları için fiyatları şişirdiler bence.
Yapmayacaklar. Düşük seviye işlemci çıkarırlar mı daha ondan haber yok. 5600x var şuan en ucuz. o da 300 dolar çıktı ki bu çok pahalı.
Ama anakarttan kitlicekler bu seferde işte :)
Olabilir. Artık anakartların RAM frekans sınırı ortadan kalkacak.

Yine de AMD den ucuz olur bence.

Eeprom

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Emre
Tek kıstas performans olmasın dostum, bir araba alırken sadece hızına bakmazsın. Güvenliğine yakıt tüketimi gibi unsurlara bakarsın. O yüzden ikisi birbirine yakın performans veriyorsa doğal olarak yakıt tüketimi düşük olanı seçersin mesela. Soruna gelecek olursak zaten ona kendin cevap vermişsin. Çıktığı zaman göreceğiz.

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,587
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Olabilir. Artık anakartların RAM frekans sınırı ortadan kalkacak.

Yine de AMD den ucuz olur bence.
Ben hiç sanmıyorum artık. Paragöz intel bence bu sefer ya daha pahalı olucak ya da daha değişik bir hata yapıcak. Önümüzdeki günlerde forumda amd önericez gibi geliyor.

mehmet_s

80+ Silver
En İyi Cevap
7
Ben hiç sanmıyorum artık. Paragöz intel bence bu sefer ya daha pahalı olucak ya da daha değişik bir hata yapıcak. Önümüzdeki günlerde forumda amd önericez gibi geliyor.
AMD yeni işlemci çıkarsa ( düşük bütçe için) önerilir de AMD den ses soluk yok.

Top Bottom