Neler Yeni

İntel 11. Nesiller Amd 5. Nesilleri Tek Çekirdek Performansında Geçer mi Sizce?

ahlatliinsan

80+ Bronze
Tek kıstas performans olmasın dostum, bir araba alırken sadece hızına bakmazsın. Güvenliğine yakıt tüketimi gibi unsurlara bakarsın. O yüzden ikisi birbirine yakın performans veriyorsa doğal olarak yakıt tüketimi düşük olanı seçersin mesela. Soruna gelecek olursak zaten ona kendin cevap vermişsin. Çıktığı zaman göreceğiz.
Zaten İntel'İn kullanıcıya şartlar sunmasına kızıyorum, evet. Ama benim için sadece oyun performansı önemli. Benim bir profesyonel işle veya hız aşırtmayla falan işim yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben hiç sanmıyorum artık. Paragöz intel bence bu sefer ya daha pahalı olucak ya da daha değişik bir hata yapıcak. Önümüzdeki günlerde forumda amd önericez gibi geliyor.
O paragöz lakabını bence artık AMD aldı. İntel'e göre daha kazık.

aydntgr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
tugra aydın
Herkese iyi akşamlar. İntel 11. nesiller çok sürmeden çıkacaktır muhtemelen. Ben de yaz aylarına doğru kendime bir oyuncu sistemi toplamak istiyorum. Sizce İntel 11. nesil işlemcileri Amd 5. nesil işlemcilerini tek çekirdek performansında geride bırakabilir mi? Burada ne bilelim, daha çıkmadı gibi yorumlar atacaklar varsa şimdiden söyleyeyim meraktan soruyorum. Teşekkürler.
bence 11. nesille gecer ama 11. nesil cıktıktan 1 2 ay sonra amd 6. neslini yayınlayarak gene gecer

ahlatliinsan

80+ Bronze
bence 11. nesille gecer ama 11. nesil cıktıktan 1 2 ay sonra amd 6. neslini yayınlayarak gene gecer
Bu konuya rakip olarak bakmak gerekli. Tamam 6. nesiller muhtemelen geçerler ama onlarında muhattapı 12. nesiller olacaktır. Yani rakipleri karşılaştırırsak İntel her türlü önde.

aydntgr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
tugra aydın
Bu konuya rakip olarak bakmak gerekli. Tamam 6. nesiller muhtemelen geçerler ama onlarında muhattapı 12. nesiller olacaktır. Yani rakipleri karşılaştırırsak İntel her türlü önde.
simdi olay su intel gibi amdede geç cıkarırsa gecer intel bir adım atıyor amd attıkları bir adımı gordukleri anda cevap veriyor bu durumda 11. nesil cıktıktan bi muddet daha bekleyip amdenin 6. nesli cıkarmasını beklemek daha mantıklı olacaktır sizin dediginiz gibi bakarsak olaya cok sacma yerlere gider

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Daha ucuz lakin anakart masrafı var. 11.Nesil sadece Z490 a geriye dönük uyumlu.

ahlatliinsan

80+ Bronze
simdi olay su intel gibi amdede geç cıkarırsa gecer intel bir adım atıyor amd attıkları bir adımı gordukleri anda cevap veriyor bu durumda 11. nesil cıktıktan bi muddet daha bekleyip amdenin 6. nesli cıkarmasını beklemek daha mantıklı olacaktır sizin dediginiz gibi bakarsak olaya cok sacma yerlere gider
Evet haklısınız o konuda. Ama AMD gerçekten de çok kazık fiyatlandırmalar koymaya başladı. Yani bu kadar fahiş fiyat koyduktan sonra istersen 10ghz yap.

aydntgr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
tugra aydın
Evet haklısınız o konuda. Ama AMD gerçekten de çok kazık fiyatlandırmalar koymaya başladı. Yani bu kadar fahiş fiyat koyduktan sonra istersen 10ghz yap.
istedigi kadar kazık fiyat koysun intelin yaptıgından daha iyi bir urun koyup daha ucuza veriyor mu veriyor olay bitti

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,589
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
O paragöz lakabını bence artık AMD aldı. İntel'e göre daha kazık.
Zaten öyle ama şeyden bahsediyorum bence 6. Nesilde derslerini alıp fiyatları uyguna çıkarabilirler. Çoğu kişi fiyatı yüzünden intel tercih ediyor.

ahlatliinsan

80+ Bronze
çoklu çekirdekte de tekli de de
Çoklu çekirdekte olabilir ama teklide sanmam. Geçse bile çok fark atamaz bence.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zaten öyle ama şeyden bahsediyorum bence 6. Nesilde derslerini alıp fiyatları uyguna çıkarabilirler. Çoğu kişi fiyatı yüzünden intel tercih ediyor.
Bence öyle bir adım atmazlar. Bu İntel'in ***** bir şekilde müşteriye şart sunması çoğu kişiyi AMD'ye sürüklüyor. AMD de bunu fırsata çeviriyor. Bence İntel bu huyundan vazgeçmezse fiyatlar kolay kolay inmez.

Top Bottom