Çok kurcalamadım ama benim de şu anlık kullandığım en stabil ayarlar bunlar.şuan lite load mode 9 ia cep kapalı 1575e çıktı puanım. tüketimlerim düştü
Yakın zamanda 3600 CL18 ramleri de 4000 CL18 yapmayı denicem ama pek gözüm yemiyor.
Çok kurcalamadım ama benim de şu anlık kullandığım en stabil ayarlar bunlar.şuan lite load mode 9 ia cep kapalı 1575e çıktı puanım. tüketimlerim düştü
bendede Goodram irdm cl18 3600 var 64gb ddr4 kit işyeri bilgisayarında ona gerek yok sanırım çok frekansla oynamaya oyun oynamıyorum çünkü orada.Çok kurcalamadım ama benim de şu anlık kullandığım en stabil ayarlar bunlar.
Yakın zamanda 3600 CL18 ramleri de 4000 CL18 yapmayı denicem ama pek gözüm yemiyor.
Oyun oynamıyorsan gerek yok hocam uğraşmaya değmez, zaten 13700K aşırı güçlü bir işlemci. Ben belki uğraşırım çünkü ram frekansı oyun performansını ciddi anlamda artırıyor ama bellekler de nanya a-die çıktı kimi çok iyi diyor kimisi idare eder diyor bakalım.bendede Goodram irdm cl18 3600 var 64gb ddr4 kit işyeri bilgisayarında ona gerek yok sanırım çok frekansla oynamaya oyun oynamıyorum çünkü orada.
13700k evdeki pcde hocam 14400f var işyerindekinde teşekkür ederim cevaplar için.Oyun oynamıyorsan gerek yok hocam uğraşmaya değmez, zaten 13700K aşırı güçlü bir işlemci. Ben belki uğraşırım çünkü ram frekansı oyun performansını ciddi anlamda artırıyor ama bellekler de nanya a-die çıktı kimi çok iyi diyor kimisi idare eder diyor bakalım.
Ederinin üzerinde buluyorum hala ama DDR4 desteği ve performansına bakılırsa hala alınabilir tarafı var. Eğer uzun vadeli ve genel amaçlı kullanılacaksa gayet mantıklı bir işlemci. Merak edenler alttaki linkten bir kaç ay önce yaptığım incelemeye bakabilir.![]()
INTEL 14.Nesil i5 14600K 5.30 GHz 20M FCLGA1700 CPU İşlemci Box Fiyat & Özellik | MediaMarkt
INTEL 14.Nesil i5 14600K 5.30 GHz 20M FCLGA1700 CPU İşlemci Box fiyatı ve özelliklerini incelemek için hemen tıkla, sen de kazawww.mediamarkt.com.tr
B660 ana kart kullananlar kaçırmasın. Render performansında 9700x'i geçip oyun performansında 9700x ile kapışabiliyor (e tabii 9700x daha iyi)