İNTEL ARC A750 EKRAN KARTI POST HATASI

keremipk

80+
Reaksiyon skoru
1
Öncelikle merhaba
Sistemim İntel Arc A750, Ryzen5 5500 anakartım ise Asus prime B350 plus'dı. Bilgisayarımda oyun oynamaya veya benchmarka girmeye çalıştığımda görüntü gidiyor ama ekran kartı ve diğer bileşenlerin ışıkları yanmaya ve fanları dönmeye devam ediyordu. Arc ekran kartımı başka sistemde test ettim, problemsiz çalıştı. Kendi sistemimde ise 300w kadar güç tüketen 2080 superi test ettim. Yine sistem stabil çalışmaya devam etti. Tüm parçaların sağlam olduğuna emindim ve anakartımı Asus TUF gaming b450 plus ile değiştirdim. İşe yaramış gibi gözüküyordu, başka bir monitörde kasamı test ettiğimde Furmarkta gayet sağlıklı çalıştı. Lakin eve getirip kendi monitörüme bağlayınca önce windows açıldı, sonra ekran dondu. Kasayı elimle kapatmak durumunda kaldım. Açmaya çalıştığımda anakarttan 1 tanesi uzun 2 tanesi kısa olacak şekilde 3 bip sesi geldi. Bu ekran kartıyla ilgili problemmiş diye öğrendim. Güç pinleri düzgün takılı ve ekran kartı anakarta düzgünce oturmuş durumda. Bios da güncel. Biosu sıfırlamak için anakartın üzerindeki pili çıkarıp 20dk bekletip taktım. Aynı hatayı almaya devam ettim. Monitör kesinlikle düzgün çalışıyor. Bu problemden sonra başka monitörü denedim ve onda da görüntü gelmedi. Chatgptye durumu anlattım. anakartın POST/EDID uyumsuzluğu olduğunu, yeni bir Erkan kartı takip biosa girip default ayarlara geri dönmem gerektiğini bunun da gpu ile ilgili POST tablosunu temizleyeceğini söyledi. Bu sorunla karşılaşmadan 30 dakika önce sistem kararlı şekilde Furmarkta çalışıyordu. Tüm bileşenlerin donanımsal olarak sorunsuz olduğuna eminim. Güç kaynağım ise XIGMATEK X-POWER 600W 80PLUS

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,133
Üyeler
183,387
Son üye
SaeYeon
Geri