İntel ARC B580 - i5 Sistem Önerisi 25-30K ₺

Reaksiyon skoru
13
Bütçe
30000
Merhabalar.
Mümkünse akvaryum kasa olursa daha iyi olur, i5 (en düşük 13. Nesil) ve B580 kombinasyonu ile bir sistem toplamak istiyorum. Öncelikle tercihim akvaryum kasa olur. Bütçem ise 25-30 bin lira. Öneri sistemleriniz var mı?

Merhabalar.
Mümkünse akvaryum kasa olursa daha iyi olur, i5 (en düşük 13. Nesil) ve B580 kombinasyonu ile bir sistem toplamak istiyorum. Öncelikle tercihim akvaryum kasa olur. Bütçem ise 25-30 bin lira. Öneri sistemleriniz var mı?
İşlemci

Ekran kartı

Anakart

Ram

SSD

Kasa+PSU

Soğutucu

27.702 lira yapıyor

İşlemci

Ekran kartı

Anakart

Ram

SSD

Kasa+PSU

Soğutucu

27.702 lira yapıyor
Hocam hepsini bir siteden alma şansımız olsa fiyatta ne gibi bir değişiklik olur? Ayrı ayrı çok uğraşmak istemiyorum hepsi bir kargo ile gelse çok iyi olacak

kral neden intel istiyosun sebebini bilmiyorum ama özel bir nedeni yoksa şuan itopyada 30k civarına 7500f 7700xt li sistem satılıyor onu kaçırma derim
Hocam hiç AMD kullanmadım, cevremde de kullanan yok o yüzden bilemiyorum nedir. Ekran kartı olarak değil, işlemcilerinden emin değilim. Ve şuan araştırma evresindeyim alırsam 1 2 ayı bulur rahat. Uzunca araştırdım intelin ekran kartının gelecek vadede VRAM gibi nedenler sayesinde önde olacağını düşündüm. İşlemciyi Intel seçme sebebim iki Intel arasında oluşacak uyum. Degerlendirecegim

Hocam hiç AMD kullanmadım, cevremde de kullanan yok o yüzden bilemiyorum nedir. Ekran kartı olarak değil, işlemcilerinden emin değilim. Ve şuan araştırma evresindeyim alırsam 1 2 ayı bulur rahat. Uzunca araştırdım intelin ekran kartının gelecek vadede VRAM gibi nedenler sayesinde önde olacağını düşündüm. İşlemciyi Intel seçme sebebim iki Intel arasında oluşacak uyum. Degerlendirecegim
amdnin o sorunları geride kaldı artık oyun için alacaksan gpuyu amd al iş için alacaksan nvidia al intelde iyi ama belli başlı oyunlarda driver sorunu oluyor o yüzden hazır bütçende iyiyken intel almanı önermem

işlemcilere gelecek olursak aynı şekilde oyun için alacaksan amd ama iş için alacaksan intel almanı tavsiye ederim. amdye ön yargılı olmana gerek yok o işlemcilerdeki sorunlar ryzen serisiyle son buldu aynı şekilde ekran kartlarındaki sorunlar rx6000 serisinden sonra bitti

Hocam ben genellikle simülasyon oyunlarını daha çok seviyorum. Forza, ETS 2 gibi oyunlarda ARC iyi performans veriyor. Kampanyalı denk getirebilirsem XT bir kart getiririm, arc de memnun eder gibi duruyor beni (Nvidia kartlar hem pahalı hem de VRAMleri düşük o yüzden tercihin değil). AMD olarak işlemci öneriniz var mı?

https://www.itopya.com/itradeonv1am...0xt12gb16gbddr4500gbm2ssdamdr_h29717?goster=1 arc b850 yerine 7700xt daha mantıklı değil mi ? Ddr4 olması kötü ama
Evet öyle ama bütçe söz konusu. En az DDR5 bakıyorum ayak uydurmak lazım zamana. Beni tatmin edecektir B580. Denk gelirse tabii ki değerlendireceğim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

https://www.itopya.com/itradeonv1am...0xt12gb16gbddr4500gbm2ssdamdr_h29717?goster=1 arc b850 yerine 7700xt daha mantıklı değil mi ? Ddr4 olması kötü ama
Bir de hocam R5 5500 işlemci nasıl? Amdler hakkında fikir sahibi değilim. Siz hangi işlemcisini önerirsiniz bu fiyat bandında

Evet öyle ama bütçe söz konusu. En az DDR5 bakıyorum ayak uydurmak lazım zamana. Beni tatmin edecektir B580. Denk gelirse tabii ki değerlendireceğim
Dün açsan konuyu 28k 7500f 7700xt vardı kaçırdın onu

Bir de hocam R5 5500 işlemci nasıl? Amdler hakkında fikir sahibi değilim. Siz hangi işlemcisini önerirsiniz bu fiyat bandında
5500 asla alma bu butçede r5 3600(i3 12100f) ile aynı nerdeyse ben kullanıyorum yetersiz kalır
5600 hâlâ iyi bence ama yine de almazdım ben 7500f felan varken

Nasip değilmiş, zaten şuan araştırma evresindeyim. Hayırlısı olsun

5500 asla alma bu butçede r5 3600(i3 12100f) ile aynı nerdeyse ben kullanıyorum yetersiz kalır
5600 hâlâ iyi bence ama yine de almazdım ben 7500f felan varken
ben de i3 10. Nesil kullanıyorum şuan artık yetti sistem değiştirmeye karar verdim. 7500f'i de listeme ekledim. Teşekkür ederim bilgiler için. Son kez, Ryzen 5 8 serisi nasıldır? Bir iki sistemde çıktı karşıma

İntel Arc a serisinin üretimini durdurdu. Büyük ihtimal ekran kartında yavaşca çekilecek. B serisini de kaldırcak mı görücez

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,479
Üyeler
183,437
Son üye
romulo
Geri