Intel Arc B580 Ve Amd Ryzen 5 5600 Sistem

DarqSoul

80+
Reaksiyon skoru
3
Merhabalar
Yakında bir sistem toplamayı düşünüyorum incehesap üzerinden
Sparkle Intel Arc B580 Titan 12GB GDDR6 192Bit Ekran Kartı
GamePower Kaze T10 24″ 200Hz 0.5ms FHD Fast IPS 2x2W Speaker Gaming Monitör (Sıfır Ölü Piksel Garantili)
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz 6 Çekirdek 35MB Önbellek Soket AM4 Tray İşlemci (Fansız)
Kioxia Exceria Plus G3 LSD10Z001TG8 1TB Gen4 5000/3900MB/sn NVMe PCIe M.2 SSD

Şuanlık almayı düşündüğüm parçalar bunlar anakart ve ramlarım hazır ancak ekran kartı ve işlemci darboğaz yapar mı bir kaç yerde darboğaz yapar diyorlar.
Ayrıca bu monitörü kullanan var mı?
Gamepower 24″ Bull T10 Flat FAST IPS 200Hz 0.5ms FHD Gaming Monitör (Sıfır Ölü Piksel Garantili) Monitör arasında fark var mı?

Evet hemde baya darboğaz yapar b580 çok saçma bir kart. Çok güçlü bir kart olmamasına rağmen çok güçlü bir işlmeci istiyor ryzen 5 7500f ve 7600 işlemcilerinde bile darboğaz yaptığı oldu am4 kanadında min ryzen 7 5700x3d kullan manı öneriyorum intel işlemcilere çok hakim değilim yinede 11400f,12400f, 13400f ve 14400f işlemcileri ile kullan manı önermiyorum

Merhabalar
GamePower Kaze T10 24″ 200Hz 0.5ms FHD Fast IPS 2x2W Speaker Gaming Monitör (Sıfır Ölü Piksel Garantili)
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz 6 Çekirdek 35MB Önbellek Soket AM4 Tray İşlemci (Fansız)

Şuanlık almayı düşündüğüm parçalar bunlar anakart ve ramlarım hazır ancak ekran kartı ve işlemci darboğaz yapar mı bir kaç yerde darboğaz yapar diyorlar.
Gamepower 24″ Bull T10 Flat FAST IPS 200Hz 0.5ms FHD Gaming Monitör (Sıfır Ölü Piksel Garantili) Monitör arasında fark var mı?
gamepower tercih etme derim bunu değerlendirebilirsin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yön ve eğim vereyim diyorsan pivot modeli

Evet hemde baya darboğaz yapar b580 çok saçma bir kart. Çok güçlü bir kart olmamasına rağmen çok güçlü bir işlmeci istiyor ryzen 5 7500f ve 7600 işlemcilerinde bile darboğaz yaptığı oldu am4 kanadında min ryzen 7 5700x3d kullan manı öneriyorum intel işlemcilere çok hakim değilim yinede 11400f,12400f, 13400f ve 14400f işlemcileri ile kullan manı önermiyorum
Yani hocam 1-2 aylık testlerine baktığım zaman videolarda aşırı fazla bir darboğaz veya bir sıkıntı görmemiştim. Bu ekran kartını seçme sebebim yer yer 4060'ı geçmesi hatta 4060ti'la kapışması içindi. En büyük artılarından biri 12GB olması çünkü artık yıl oldu 2025 sürekli 8gb ekran kartları piyasaya sürülüyor. Şöyle 3-5 senelik en azından 12gb lık doğru düzgün bir ekran kartı göremedim fp olarak

o işlemci ile o ekran kartı güç olarak darboğaz oluşturabilecek ikili değiller
bazı oyunlarda stabilizasyon poblemi vardı ondan kaynaklı sorunlar yaşanabiliyordu
5600 12400f ile kullanılabilir bir ekran kartı

ama sizin hatanız
1 tek tek uzun vade içinde toplamaya çalışmanız hata
anakartı rami almışsınız hata etmişsiniz
parçaların hepsini total bütçeniz olduğunda ya parça parça ya hazır sistem almanız daha mantıklı

2 şu gamepower meselesi
gamepwoer alınmaz uzak dur
herkes bir marka sevdasına tutulmuş

buradan gidip gamepower ın her gördüğün modeline hemen sarıl demiyorum tabii ki
elbetteki bir çok markada olduğu gibi
kötü modeli de var
lakin
verdiğin paraya karşılık işini görecek modelleri de var

tekrar söylüyorum
gamepower güzellemesi yapmıyorum
elbetteki bütçe doğrultusunda alternatifler değerlendirilir
bazen bütçe düşük diye de gidip kötü bir ürün de alınmaz

lakin tamamen duvar örmek te yanlış bir olgu

o işlemci ile o ekran kartı güç olarak darboğaz oluşturabilecek ikili değiller
bazı oyunlarda stabilizasyon poblemi vardı ondan kaynaklı sorunlar yaşanabiliyordu
5600 12400f ile kullanılabilir bir ekran kartı

ama sizin hatanız
1 tek tek uzun vade içinde toplamaya çalışmanız hata
anakartı rami almışsınız hata etmişsiniz
parçaların hepsini total bütçeniz olduğunda ya parça parça ya hazır sistem almanız daha mantıklı

2 şu gamepower meselesi
gamepwoer alınmaz uzak dur
herkes bir marka sevdasına tutulmuş

buradan gidip gamepower ın her gördüğün modeline hemen sarıl demiyorum tabii ki
elbetteki bir çok markada olduğu gibi
kötü modeli de var
lakin
verdiğin paraya karşılık işini görecek modelleri de var

tekrar söylüyorum
gamepower güzellemesi yapmıyorum
elbetteki bütçe doğrultusunda alternatifler değerlendirilir
bazen bütçe düşük diye de gidip kötü bir ürün de alınmaz

lakin tamamen duvar örmek te yanlış bir olgu
Yok hocam anakartla rami önceden almamıştım hazır var abim 0 sistem almıştı o kullanmadı onları ben alıcam. Monitör marka takıntım yok hazır incehesap üzerinden alıyorken komple oradan almak istedim ve gözüme çarpan monitörler bunlar oldu incelemelerine baktığımda da f/p olarak iyi deniliyordu. OC ile 200hz kadar çıkabildiğini de gördüm. Başka bir monitör önerisi varsa alabilirim dediğim gibi marka takıntım yok.

Yok hocam anakartla rami önceden almamıştım hazır var abim 0 sistem almıştı o kullanmadı onları ben alıcam. Monitör marka takıntım yok hazır incehesap üzerinden alıyorken komple oradan almak istedim ve gözüme çarpan monitörler bunlar oldu incelemelerine baktığımda da f/p olarak iyi deniliyordu. OC ile 200hz kadar çıkabildiğini de gördüm. Başka bir monitör önerisi varsa alabilirim dediğim gibi marka takıntım yok.
180 hz olmuş 200 hz olmuş 10-20 hz farklılıkları önemseme
bu gün almayacaksanız bu günden model önermek çok mantıklı değil

bu gün 4300 e önerdiğimiz ütrün 2 gün sonra 4700 olabiliyor
dün modelini beğenip 5000 tl olduğu için bütçemizi aşan ürün bu gün indirime girip 4700 olabiliyor

bazı ürünleri alacağn gün bakmak daha mantıklı

Bir kaç incelemesine baktım eyvallah hocam kenara notumu aldım. Monitör hoşuma gitti

180 hz olmuş 200 hz olmuş 10-20 hz farklılıkları önemseme
bu gün almayacaksanız bu günden model önermek çok mantıklı değil

bu gün 4300 e önerdiğimiz ütrün 2 gün sonra 4700 olabiliyor
dün modelini beğenip 5000 tl olduğu için bütçemizi aşan ürün bu gün indirime girip 4700 olabiliyor

bazı ürünleri alacağn gün bakmak daha mantıklı
Evet yok 200 hz yok 180 hz öyle aman aman bi farkı yok ve gene öyle bir takıntım yok yıllardır 60 hz kullandığım için ufaktan bi bakmak istedim ne var ne yok diye. Alacağım gün bakmak kesinlikle daha mantıklı şu an önden sadece öneri alıyorum

Bir kaç incelemesine baktım eyvallah hocam kenara notumu aldım. Monitör hoşuma gitti

Evet yok 200 hz yok 180 hz öyle aman aman bi farkı yok ve gene öyle bir takıntım yok yıllardır 60 hz kullandığım için ufaktan bi bakmak istedim ne var ne yok diye. Alacağım gün bakmak kesinlikle daha mantıklı şu an önden sadece öneri alıyorum
tabi tabi hocam alacağınız gün bakalım piyasa değişir belki yine etiketlersiniz görürsem yardımcı olurum

Merhabalar

bütcen ne kadar am5 sistem toplasana

Geri