Intel Core Ultra 9 & RTX 5080 Bilgisayar Toplama

Kesinlikle sizi anliyorum, belkide haklisinizdir kesin hepiniz ama bendeki sorun su, ben hayatimda hic AMD kullanmadim, yani hic deneyimlemedim, bir kere bile.
Devir değişiyor hocam değişime ayak uydurmak lazım şuan AMD bariz daha iyi oyun performansında yinede karar size kalmış ama ilerde işlemci değiştiririm felan derseniz intelin sürekli olarak soket değiştirme huyu var mesela intel almamak için bir sebep isterseniz.

Arkadaslar AMD´yi kesinlikle suan kafamda tutuyorum, birde aklima söyle birsey geldi. Intel i9-14. nesil alsam nasil olur, anakartida ona göre secerim, ne dersiniz bu tercih nasil? Core ultradan daha iyi tercih dermisiniz?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Devir değişiyor hocam değişime ayak uydurmak lazım şuan AMD bariz daha iyi oyun performansında yinede karar size kalmış ama ilerde işlemci değiştiririm felan derseniz intelin sürekli olarak soket değiştirme huyu var mesela intel almamak için bir sebep isterseniz.
Cok güzel bir tavsiye, aklimda bulunduracagim.

Arkadaslar AMD´yi kesinlikle suan kafamda tutuyorum, birde aklima söyle birsey geldi. Intel i9-14. nesil alsam nasil olur, anakartida ona göre secerim, ne dersiniz bu tercih nasil? Core ultradan daha iyi tercih dermisiniz?

Demem intel 13. 14.nesil TDP fazlalığından yanıyor evde kasanın içinde tost pişirmek istiyorsan paranı tabi ki çöpe atabilirsin :)

Burda herkes AMD´ci, kimse Intelci degil :). Daha suana kadar kimse Inteli savunmadi :). Yani diyorsunuz birgün herkes AMD´ci olacak he. Tamam arkadaslar bende kararimi böyle yaparim. O zaman anakart ve islemciyi mecvut seceneklerimden cikarmaliyim.

14900K oyunlarda 285K dan daha iyi ama sorunlu bir işlemci o yüzden alınmaz.

Burda herkes AMD´ci, kimse Intelci degil :). Daha suana kadar kimse Inteli savunmadi :). Yani diyorsunuz birgün herkes AMD´ci olacak he. Tamam arkadaslar bende kararimi böyle yaparim. O zaman anakart ve islemciyi mecvut seceneklerimden cikarmaliyim.
Intelcilikte AMDcilikle alakası yok herkes aynı şeyi savunuyor render almayacaksan (video, map, 3D, vb) amacın iş istasyonu kurmak değilse intel alınmaz. Günlük kullanıcı için amd biçilmiş kaftandır intel ne zaman alınırdı x3dler çıkmadan önce amdyle yarışırken alınabilirdi o zaman herkes %50ye %50ydi şimdi bu durum değişti :)

Yurtdisi fiyatlarini bilmiyorum. O yuzden tam birsey diyemiyorum ama ortalama turkiye fiyatlarina bakarak topladim. Geriye kalan butceye rtx 5080 alinabilir diye tahmin ediyorum. Beyler eksik veya fazla oldugu gordugunuz ssyleri soyleyebilirsiniz. Bu olur desiginiz seyleride yazın ki referans olup satın alabilsin.

Yurtdisi fiyatlarini bilmiyorum. O yuzden tam birsey diyemiyorum ama ortalama turkiye fiyatlarina bakarak topladim. Geriye kalan butceye rtx 5080 alinabilir diye tahmin ediyorum. Beyler eksik veya fazla oldugu gordugunuz ssyleri soyleyebilirsiniz. Bu olur desiginiz seyleride yazın ki referans olup satın alabilsin.
Cok sagol emek verip yazdigin icin.

Arkadaslar size cok tesekkür ediyorum, bana yardimci oldugunuz icin. Bana fikirlerinizle isik tuttugunuz icin. Sizin önerinizle önceden secmis oldugum Intel tabanli o sistemden vazgectim, ve o sistemin cok asiri oldugunun kanisina vardigim icin, secimlerimi biraz düsürdüm. Secimlerimi 2K´ya göre yaptim. Serkan arkadasin yazdigi sistemi aklimin bir kenarina koydum, birde kendim bir sistem sectim, degistirmem gereken, uygunsuz olan, fazlalik veya daha iyisi varsa söyleyin. Sectigim sistem parcalari böyle:

Işlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D, 8 çekirdek / 16 izlek, 4.70-5.20GHz
Ekran kartı: MSI GeForce RTX 5070 Ti 16GB Gaming Trio OC

Anakart: ASRock Phantom Gaming X870E Nova WiFi
Monitör: ASUS TUF Gaming VG27AQML5A, 27 inç
Bellek (ram): G.Skill Trident Z5 NEO RGB siyah, 32GB (2x16GB), DDR5-6000, CL30
Depolama: PNY XLR8 CS3150 1TB, M.2 2280 / M-Key / PCIe 5.0 x4, soğutuculu
Kasa: Thermaltake Ceres 500 TG ARGB Snow Edition, beyaz, cam panel, displayli
Sıvı soğutma: Alphacool Eisbaer 360

Güç kaynağı: Lian Li EDGE Platinum 1000W, ATX 3.1, siyah
Fan (hava soğutma): Arctic P12 PWM PST A-RGB 0dB beyaz, 120mm (3 adet), Arctic P14 PWM PST A-RGB 0dB beyaz, 140mm (4 adet)
Kablo düzenleme: LogiLink cırt cırtlı kablo bağı, 20mm, 10 metre, siyah

Geri