İntel i eleştiriyorum

Oyun ve donanım ayrı ama, oyundan bir sürü alıyorlar donanımı bir tane :D, yoksa 3090 lar çıktığı gibi bitti ama kart 1500 dolardı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Malesef işler TR ye göre yürümüyor be :).
Işler beklendiği gibi gitmedi..... :)

-sürekli değişen soket tipi hepimizin canını eminim ki sıkıyordur.
-laptoplarda aşırı güçsüz işlemciler, örnek veriyorum 5299 TL lik bir i3 10. Nesil bir laptopta 2 Core 4 thread var.
-7. Nesilde aşırı derecede berbatlık.
Örn: 7. Nesil deki bir i5 1. Nesil i7 ile sadece nanometre ve ufak farklar var. Elbette ki teknoloji olarak tartışılamaz ama kağıt üstünde dediğim gibi.
-grafik birimleri çok güçsüz.
(vega 11 gibi güçlü bir şekilde bir grafik birimi yok)
1602804158174.png
intel mevcutta pazarı elinde tutamıyor.

-sürekli değişen soket tipi hepimizin canını eminim ki sıkıyordur.
-laptoplarda aşırı güçsüz işlemciler, örnek veriyorum 5299 TL lik bir i3 10. Nesil bir laptopta 2 Core 4 thread var.
-7. Nesilde aşırı derecede berbatlık.
Örn: 7. Nesil deki bir i5 1. Nesil i7 ile sadece nanometre ve ufak farklar var. Elbette ki teknoloji olarak tartışılamaz ama kağıt üstünde dediğim gibi.
-grafik birimleri çok güçsüz.
(vega 11 gibi güçlü bir şekilde bir grafik birimi yok)
Doğru fakat 2. Elde ucuza almamıza neden oluyor

Doğru, beni sinir eden bir diğer şey ise 11. nesilde de 14nm olucak, ve de intel 400 serisi anakartların 10 ve 11. nesli destekleyeceğini söyledi eğer 6 ve 7. nesilde olduğu gibi sadece 2 nesil destek verip bırakıcaksa gerçekten ağır eleştiri alıcaktır.
4,2 1.25 kullanıyorum öneririm.

Onları geçtim artık, yoksa OC desteği olsun RAM desteği olsun o konularda da çok eksiği var ama önce bi teknoloji ve destek sorununu çözsün İntel :/.
10400f li sistem alacak olan bne

@$ilent 12. nesilde soket yapısı ve RAM jenerasyonu değişecek. Yani 6-7'deki gibi bir olay olacak yine ancak bu zorunlu. DDR5 gelecek sonuçta. 11. nesilden çok bir şey beklememek lazım. Zen 3 işlemcileri çoklu çekirdek performansında asla geçemeyecekler. Yüksek ihtimal tekli çekirdekte de geri kalacaklar ancak oyun performansında Zen 3 ile yarışabilir veya bir tık öne geçebilir. F/P olursa belki bi' umut ancak AMD bu kadar rahat durumdayken işlemci fiyatlarında düşüş yapıp tekelleşme yolunda hızlıca yol almaya devam edebilir. Bu durum yine bizi zor durumda bırakacak. Intel 5 nesil boyunca Skylake'i bize sunmak yerine daha optimize bir mimari veya yenilikçi tasarımlarla gelse bu durumda olmazdı.

Amd fiyatları son birkaç ayda ülkemizde birkaç ayda inanılmaz arttı.
O yüzden intel tarafında düşük bütçeli işlemciler kullanmak daha mantıklı.

4,2 1.25 kullanıyorum öneririm.

Her işlemci slikonu aynı değil malesef yoksa ben 1.35V ile 4.2 denedim ama yemedi :). Elimdeki ilk 3600 lerden şu 2019 diye geçenlerden.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@$ilent 12. nesilde soket yapısı ve RAM jenerasyonu değişecek. Yani 6-7'deki gibi bir olay olacak yine ancak bu zorunlu. DDR5 gelecek sonuçta. 11. nesilden çok bir şey beklememek lazım. Zen 3 işlemcileri çoklu çekirdek performansında asla geçemeyecekler. Yüksek ihtimal tekli çekirdekte de geri kalacaklar ancak oyun performansında Zen 3 ile yarışabilir veya bir tık öne geçebilir. F/P olursa belki bi' umut ancak AMD bu kadar rahat durumdayken işlemci fiyatlarında düşüş yapıp tekelleşme yolunda hızlıca yol almaya devam edebilir. Bu durum yine bizi zor durumda bırakacak. Intel 5 nesil boyunca Skylake'i bize sunmak yerine daha optimize bir mimari veya yenilikçi tasarımlarla gelse bu durumda olmazdı.

İntelin hatası çok zaten ama şuan AMD de aynı yolda ilerliyor ve yer değişimi oluyor, gelecekte ne olucak görücez.

Beni sinir eden şey şu 2933 ve 2666 MHz sorunsalı. 2666 MHz anakartlar da neden 600tl? Bir de 2 core 4 thread.

Geri