intel i3 9100f turbo boost özelliğini kullanamıyorum.

_alperen_

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar intel i3 9100f asus h310mk-r2.0 anakartım var. İntelin sitesinde temel:3.60 ghz turbo:4.20 ghz yazıyor. İntel turbo boost 2.0 özelliği var Bilgisayar yüksek güç modunda ama temel frekansın üzerine çıkmıyor tam yükte bile sorun ne sizce :) yardım ederseniz çok sevinirim.

görev yöneticisi performans bölümünden
Benim pcde bios ayarlarından yüksek performans modunu seçince 3.7ghz ı geçmiyordu belki seninkide öyledir biostan kontrol et normal moda al. Bide sıcaklıkta etki edebilir yeterince soğumazsa tubo frekansa çıkamayabilir.

Benim pcde bios ayarlarından yüksek performans modunu seçince 3.7ghz ı geçmiyordu belki seninkide öyledir biostan kontrol et normal moda al. Bide sıcaklıkta etki edebilir yeterince soğumazsa tubo frekansa çıkamayabilir.
biostan hangi ayarları kontrol etmeliyim

Valla senin anakartını bilmem ama benim anakart asus prime b450 bios ekranı açılınca sağ üst köşede performans modu var ordan değiştirebiliyorum. Gir biosa araştır bakmadan bilemem.

"System Configuration > BIOS/Platform Configuration (RBSU) > Performance Options > Intel (R) Turbo Boost Technolog> Enabled " şöyle bir şey buldum internette. Bios ayarlarını kurcalayıp benzer ayarlar var mı diye kontrol edebilirsin.

Normal. Ryzen 5 2600 turbosu 3.9 GHz lakin oyunlarda en fazla 3.72 GHz gördüm.

Geri