Intel i5 12400F ısınma ve fan sorunu

Reaksiyon skoru
10
Merhaba, yaklaşık 2 gün önce MSI Pro B660M-E anakartıyla Intel i5 12400F işlemcisini aldım. Termal macun sürmeme rağmen bilgisayar boşta olsa bile sıcaklık artıyor ve fan 3000 RPM'i bile geçecek kadar yükseliyor. Birkaç dakika sonra tekrar düşüyor. Acaba içerisindeki stok fan mı yetersiz kalıyor? Yoksa BIOS'ta vs. bir yerde mi yanlış yaptım?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İlk termal macunu sürdükten 3 saat boyunca oyun oynasam dahi ses çıkmıyordu fakat fan aşırı ses çıkartmaya başladı.

Evet hocam büyük ihtimalle sorun bundan kaynaklı. @Amanita adlı arkadaşın önerdiği soğutucu kargoda. Gelmesini bekliyorum, gelir gelmez yeniden test yapacağım. Umarım işlemciden kaynaklı değildir.
i5 11 ve 12. nesil ciddi anlamda serin değil, stok fan yetersiz kalıyo iki işlemcide de.

Servise göstermekten vaz mı geçtin
Hocam servisi aradım 17:30 a kadar açığız dediler. Ben de işten 17:00 da çıkıyorum imkansız yani oraya o saatte ulaşmam. Fan da kargolanmışken beklemek istedim belki sorunu düzeltir diye.

i5 11 ve 12. nesil ciddi anlamda serin değil, stok fan yetersiz kalıyo iki işlemcide de.
evet sanırım dediğiniz gibi stok fan hiç bir işe yaramıyor bu fanın sorunu çözmesini umuyorum.

Bende 11600 ile stok fanda OCCT programı ile full yüke soktuğumda işlemci 100 dereceleri görüyordu. Artic freezer duo ile 25 - 30 derece arasında serinleme oldu. Bence sipariş geçtiyseniz kullanmanızı öneririm.

Hocam servisi aradım 17:30 a kadar açığız dediler. Ben de işten 17:00 da çıkıyorum imkansız yani oraya o saatte ulaşmam. Fan da kargolanmışken beklemek istedim belki sorunu düzeltir diye.
Kargoyla gönderin servise? Ya da ailenizden birisi bıraksın.
Eğer işlemcide sorun varsa ve o halde soğutucu takarsanız yeni soğutucuyla bir nebze sıcaklıklar düşeceği için işlemcideki sorunu gözden kaçırabilirsiniz. Soğutucu gelsin ama bence servise de gösterin.
Grupta bir arkadaşta daha olmuştu 12 miydi 11. nesilmiydi tam hatırlayamıyorum ama onun da aşırı sıcaklıktan işlemcisine değişim yapılmıştı.

evet sanırım dediğiniz gibi stok fan hiç bir işe yaramıyor bu fanın sorunu çözmesini umuyorum.
aldığınız fan sorunu çözecektir diye düşünüyorum.

Bende 11600 ile stok fanda OCCT programı ile full yüke soktuğumda işlemci 100 dereceleri görüyordu. Artic freezer duo ile 25 - 30 derece arasında serinleme oldu. Bence sipariş geçtiyseniz kullanmanızı öneririm.
hocam bu tarz önceden yaşanmış olayları anlatanlar içimi gerçekten rahatlatıyor. tek korkum işlemcinin kenidisinde sorun olması. kule tipi dual fanı bekliyorum kargoda kendisi umuyorum ki sorunumu halleder.

Kargoyla gönderin servise? Ya da ailenizden birisi bıraksın.
Eğer işlemcide sorun varsa ve o halde soğutucu takarsanız yeni soğutucuyla bir nebze sıcaklıklar düşeceği için işlemcideki sorunu gözden kaçırabilirsiniz. Soğutucu gelsin ama bence servise de gösterin.
Grupta bir arkadaşta daha olmuştu 12 miydi 11. nesilmiydi tam hatırlayamıyorum ama onun da aşırı sıcaklıktan işlemcisine değişim yapılmıştı.
dediğiniz gibi olabilir evet o da kötü bir durum. olmadı haftasonu gider bi teknik serviste test ettiririm sorun olmazsa kullanmaya devam ederim yeni fanla.

umarım hocam.

hocam bu tarz önceden yaşanmış olayları anlatanlar içimi gerçekten rahatlatıyor. tek korkum işlemcinin kenidisinde sorun olması. kule tipi dual fanı bekliyorum kargoda kendisi umuyorum ki sorunumu halleder.
Açıkçası keyfi test yaparken sıcaklık çıktığını görünce indirimde almıştım. Ama kesinlikle memnun olacaksınız. Bu arada ben soket tipini orjinal detaylarında göremedim. Ama arkadaşın yazdığı gibi teknobiyotik yazmış.

maalesef haftasonu açık değilmiş teknik servis kargoyla göndermem ve geri gelmesi vs. çok zaman alıcak maalesef.

Açıkçası keyfi test yaparken sıcaklık çıktığını görünce indirimde almıştım. Ama kesinlikle memnun olacaksınız. Bu arada ben soket tipini orjinal detaylarında göremedim. Ama arkadaşın yazdığı gibi teknobiyotik yazmış.
ayrıyeten rica ettim lga 1700 soketini kutunun içerisine eklediklerini söylediler

işlemciyle gram alakası yok işlemciyi servise götürürsen zaman kaybedersin. Stok soğutucunun dandikliği ile ilgili

Arkadaşlar soğutucuyu denedim sonunda ve sonuçlar ekteki resimlerde. Aşırı fark var çok beğendim performansını ama fanın montajı gerçekten gereksiz zor. Özellikle de LGA 1700 soketini takacaksanız daha da zorlaşıyor. Onun dışında ürün mükemmel. İşlemcimde sıkıntı var sanıyordum fakat sorun Intel'in stok fanının rezaletliğiymiş bunu öğrenmiş oldum.
Soğutucunun linki

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    1,016.9 KB · Hit: 245
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    3.3 MB · Hit: 253
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    3.9 MB · Hit: 261
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç