Neler Yeni

İntel i5 13400f mi reyzen 5 5600x mi

İsko53

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
İsmail şentürk
Herkese selamlar,

Halihazırda sistemimde AMD Ryzen 5 5600X var, ancak bu işlemciyle yayın açınca kısa droplar yaşıyorum ve tam performans veremiyor. Çekirdek sayısı az olduğu için performans yetersiz kalıyor. Anakartım MSI A520M-A Pro ve bu anakart ile işlemciye overclock (OC) yapamıyorsunuz. Bu yüzden sistemimi güncellemek istiyorum. Bütçem 10.000 TL. Intel i5-13400F’ye geçmeyi düşünüyorum. Sizce bu mantıklı mı, yoksa anakartımı yükseltip işlemcime overclock mu yapmalıyım? Çok kararsız kaldım. Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Stabil bir performans için intel daha iyi olur. Bu arada o anakart işlemci için çok kötü bir anakart. Overclock yaparsan stabilite daha da bozulur. Eğer yayını işlemciden vermekte kararlıysan intel daha iyi. 13400f yükseltmesi belki fps olarak sizi çok tatmin etmeyebilir.

İsko53

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
İsmail şentürk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Stabil bir performans için intel daha iyi olur. Bu arada o anakart işlemci için çok kötü bir anakart. Overclock yaparsan stabilite daha da bozulur. Eğer yayını işlemciden vermekte kararlıysan intel daha iyi. 13400f yükseltmesi belki fps olarak sizi çok tatmin etmeyebilir.
Fps konusunda neden 5600x den daha düşük hiç anlamıyorum 13400f daha güçlü bir işlemci oysaki

Ekran kartım rtx 3060 8 gb monitörüm lg ulturagear 180 hz 1 ms ıps panel cs2 oynuyorum bazende valorant
Oynadığın oyunlar rekabetçi oyunlar ve bu oyunlarda intel daha iyi. Amd' nin verdiği fps' ye bakma o fps amd işlemcilerde l3 önbelleği yüksek olduğu için white fps dediğimiz fps. L2 önbelleği L3 önbelleğinden daha hızlıdır. Ve intel buna önem verir. Tecrübe ettim bunları. Eğer stabil performans ve akıcı bir mouse hissiyatı istiyorsan intel+nvidia almaktan başka çaren yok. Ayrıca intel windows ile daha uyumlu bir mimari. Daha fazla detay verebilirim ama ben olsam intel alırım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oynadığın oyunlar rekabetçi oyunlar ve bu oyunlarda intel daha iyi. Amd' nin verdiği fps' ye bakma o fps amd işlemcilerde l3 önbelleği yüksek olduğu için white fps dediğimiz fps. L2 önbelleği L3 önbelleğinden daha hızlıdır. Ve intel buna önem verir. Tecrübe ettim bunları. Eğer stabil performans ve akıcı bir mouse hissiyatı istiyorsan intel+nvidia almaktan başka çaren yok. Ayrıca intel windows ile daha uyumlu bir mimari. Daha fazla detay verebilirim ama ben olsam intel alırım.
Bu arada yayını ekran kartından vermen daha iyi olur. Eğer x264 olarak amd' den veriyosan berbat olur.

Ayrıca bu anakartta chipset driver' ı kurmak daha kötü olur onu kurma.

İsko53

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
İsmail şentürk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Bu arada yayını ekran kartından vermen daha iyi olur. Eğer x264 olarak amd' den veriyosan berbat olur.

Ayrıca bu anakartta chipset driver' ı kurmak daha kötü olur onu kurma.
Chipset driver nedir ? Yayını hangi bileşende vermeliyim peki? Son soru olarakda hangi anakartı almamı tavsiye edersiniz f/p olacak şekilde intel uyumlu overclock yapılabilen

muratgullu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
MURAT GÜLLÜ

Bence alakasız bir yorum olmuş. Belirtilen işlemci AMD nin en stabil işlemcilerinden. 13400F den daha performanslı ve stabil.

Chipset driver nedir ? Yayını hangi bileşende vermeliyim peki? Son soru olarakda hangi anakartı almamı tavsiye edersiniz f/p olacak şekilde intel uyumlu overclock yapılabilen
Chipset driver' ı anakartın chipset driverı. Onu bu anakartla kurma zaten. OBS' den yayın kodlayıcı olarak h264 ile vermeyi dene. Anakart olarak overclock yapacaksan k serisi bir işlemci ve ona uyumlu bir anakart alman gerek. Ama bence alsan bile overclock yapma

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,698
İsim
Oğuz
CS veya Valo gibi oyunlar oynuyorsan 5600X al. Diğer oyunları oynuyorsan 13400F.

Bence alakasız bir yorum olmuş. Belirtilen işlemci AMD nin en stabil işlemcilerinden. 13400F den daha performanslı ve stabil.
AMD' nin en stabillerinden zaten. 3d işlemcileri söylemiyorum bile rezalet. Millet sadece kafayı fps' e takmış. Bu oyunlar her anlamda bilgisayar gecikmesine dayalı. Ve işlemci çok önemli

CS veya Valo gibi oyunlar oynuyorsan 5600X al. Diğer oyunları oynuyorsan 13400F.
CS ve valo gibi oyunlar için intel her zaman daha iyidir. Amd sadece göz boyayıp fps verir.

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
340
İsim
ulaş dursun
AMD' nin en stabillerinden zaten. 3d işlemcileri söylemiyorum bile rezalet. Millet sadece kafayı fps' e takmış. Bu oyunlar her anlamda bilgisayar gecikmesine dayalı. Ve işlemci çok önemli

CS ve valo gibi oyunlar için intel her zaman daha iyidir. Amd sadece göz boyayıp fps verir.
yaşa hocam:D

overclock 13400fe yapılmıyor hocam limitli o işlemci oc için K ibareli işlemci alman lazım 13600k 14600kya baksana sağlam şlemci onlar. anakart olarak b760 serisi oc yapabilirsin

İgito

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
301
İsim
Yiğit

bunu %95 lik kitle tam tersi olarak düşünüyor :D

Top Bottom