Bu kadar da cahil olunmaz be kardeşim ya.
Custom sıvı soğutmayla 90 derece gören 11900K'yi savunuyorsun. 5950X bile 150W'yi geçmiyor stok halde.
Yüksek bütçede Intel alınmaz. AMD, Ryzen 5000 serisiyle Intel'i yok etti geçti. Bu bir fanboyluk değil, gerçektir. 5800X bile 11900K'yi bazı oyun testlerinde geçiyor, 10700K ile rakip gösteriliyor da 10700K'yi 5600X bile geçiyor. Çoklu çekirdekte 5800X ile 11900K geçiyorum.
Şu değerleri 4548 MHz ile alıyorum. 4.7 GHz olsa atacağım fark kim bilir ne olur.
Sen araştırmıyorsundur diye atıyorum şu konuları, ben araştırdım. Buyur, bakabilirsin.
Bu konuda hiçbir şekilde fanboyluk bulunmamaktadır. Aşağıdaki yorumlarda lütfen fanboy olduğumu iddia etmeye çalışmayın, paylaşacağım bütün bilgiler kanıtlıdır. Kendiniz de fanboy olduğunuzu ifşalamayın. Merhabalar, bugün sizlere i9 11900K neden alınmamalı kapsamlı bir rehber yapmak istedim...
www.technopat.net
Herhangi bir öznel yorum içermiyor bu rehber. Tamamen değerlere bakarak yorumlama yapacağım. Hepinize merhaba, bugün sizlere aynı fiyat bandında olan 11700K ve 5800X'in karşılaştırmalarına dair sıcaklık, oyun ve render testlerini paylaşacağım. Öncelikle iki işlemciyi tanıyalım. Ryzen 7...
www.silicone-forum.com