Neler Yeni

Yardım İNTEL İŞLEMCİLERİM SORUN YARATIYOR

Nixist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
128
İsim
Enes
yani soğutucu mu değiştirmem gerek
Kaliteli bir hava soğutucu işlemciyi daha düşük sıcaklıklarda tutabileceği için fan devri daha düşük seyreder.Ayrıca kullanılan fanlar genelde ses düzeyini minimalize etmek üzere tasarlanmış olur.İyi bir hava soğutmanın fanı %100'de çalışsa dahi aşırı kafa ütüleyecek bir ses yapmaz.Thermalright Peerless Assasin önerebilirim.Sesinden pek emin değilim testlerini inceleyebilirsin.Ama soğutma kalitesi olarak oldukça başarılı.

xTURANN

80+ Silver
Sorun Bariz Belli, Intel'in stok fanları ile AMD'nin ki bir değil. Her ne kadar Intel, Stok fanları yenilese de, performans olarak bir değişiklik yapmadı. Tasarım olarak yenilendi.

Yapacağın ilk iş stok fanı değiştirmek. Ayrıca, AMD'de böyle sorun yaşamaman normal çünkü Intel'in yaptığını, hatta daha fazlasını, daha az güç tüketerek, daha iyi teknolojilerle yapıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
117
İsim
Abdullah Kemal Güzel
Merhaba öncelikle, aslında sorun işlemci fanlarında elimde i3 12100f ve i5 12400f var ikisininde fanı 80 dereceden sonra direk kendini fulluyor artık aşırı can sıkmaya başladı bu sorun elimde sıfır h610 anakart vardı ilk onda yaptı bu sorunu belki anakart sorunludur deyip birde b760 anakart vardı elimde oda sıfır ve aynı sorunu ondada yaptı hayır yani anlayamıyorum işlemcilerde sorun yok herhangi bir ama fanlara noluyorsa nerdeyse 5-6 gündür şunu çözmek için birsürü şey denedim hiçbiri işe yaramıyor ne yazıkki biostan manuel fan ayarı bile yaptım onuda dinlemedi artık ne yapacağımı bilemiyorum gerçekten çıldırmak üzereyim şuan param yok ama ilerde sıvı soğutma alırsamda aynı sorunu yaşarım diye korkuyorum artık (eski amd kullanıcısıyım hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım)
Destan mı yazıyosun knk. Sorun ne ise kısa ve öz yaz. Bilen yazsın. Okumaya üşendim.

snop02

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
snop02
Merhaba öncelikle, aslında sorun işlemci fanlarında elimde i3 12100f ve i5 12400f var ikisininde fanı 80 dereceden sonra direk kendini fulluyor artık aşırı can sıkmaya başladı bu sorun elimde sıfır h610 anakart vardı ilk onda yaptı bu sorunu belki anakart sorunludur deyip birde b760 anakart vardı elimde oda sıfır ve aynı sorunu ondada yaptı hayır yani anlayamıyorum işlemcilerde sorun yok herhangi bir ama fanlara noluyorsa nerdeyse 5-6 gündür şunu çözmek için birsürü şey denedim hiçbiri işe yaramıyor ne yazıkki biostan manuel fan ayarı bile yaptım onuda dinlemedi artık ne yapacağımı bilemiyorum gerçekten çıldırmak üzereyim şuan param yok ama ilerde sıvı soğutma alırsamda aynı sorunu yaşarım diye korkuyorum artık (eski amd kullanıcısıyım hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım)
Dediğiniz olay normal, 12400 fazla ısınan bir işlemci degil.Stok fanda işlemci yüke binince fan sogutmak için devir yapıyor, tersi olsaydı sıkıntı olurdu. Pc ya kendini kapar restert yada düsük ihtimal ama mavi ekran yapar.
Idcooling se 120mm kule tip sogutucuyla işkence testinde 58 dereceyi geçmedim

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,317
İsim
Emre
Discord
necromancerr
en kaliteli termal macunu kullanıyorum i5 12400f nasıl bu kadar ısınabilir ki hocam
1.0 motorlu bi arabaya en kaliteli benzin üstüne ethanol koysan ne olur koymasan ne olur misali kanka durum Stok fanın kendisi dandik. ondan rpm'yi fullüyor alırsan eğer 500-1000e bi kule tipi fan rahatlayacaktır sistem.

Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Dağhan Mete Aköz
İlgilendiği Kategoriler
Masaüstü Bilgisayar hakkında her şey
Hocam Stok fan'dan kurtulun yeter. Soğutucuyu aldıktan sonra termal macun sürün. Isınmaz

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
İşlemcini yeterince soğutamıyorsun. En az 240mm sıvı soğutucu takman gerekiyor.
Nerenden sallıyorsun? Bilmiyorsan konuşma kardeşim insanların aklına boş boş bilgiler sokma.
Eğer soğutucu almak isterse 500 liralık dark freezer x123 bile yeterli olur. 1300-1500 bandındaki Peerless Assain gibi kule tipi soğutucular ise piyasanın en kaliteli 240mm sıvı soğutmadan daha iyi soğutur ve daha sessizdir. (ayrıca daha uzun ömürlü)

Gurkanpiro

80+ Gold
Nerenden sallıyorsun? Bilmiyorsan konuşma kardeşim insanların aklına boş boş bilgiler sokma.
Eğer soğutucu almak isterse 500 liralık dark freezer x123 bile yeterli olur. 1300-1500 bandındaki Peerless Assain gibi kule tipi soğutucular ise piyasanın en kaliteli 240mm sıvı soğutmadan daha iyi soğutur ve daha sessizdir. (ayrıca daha uzun ömürlü)
x123 1700 desteklemıyor sanırım hocam

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Peerless Assain soğutucu alabilirsin buz gibi olur işlemci + aşırı sessiz olur
Mesaj otomatik birleştirildi:

x123 1700 desteklemıyor sanırım hocam
Bilgi için sağol bir bakayım ben var diye biliyorum

Gurkanpiro

80+ Gold
Peerless Assain soğutucu alabilirsin buz gibi olur işlemci + aşırı sessiz olur