grasdiyas
80+ Silver
fansız kullanıyorum oda israilde üretiliyor !stok fan mı yoksa prism falan mı
fansız kullanıyorum oda israilde üretiliyor !stok fan mı yoksa prism falan mı
amd hocam amd yapmaz gelir adam akıllı TR fabrikasını kurar gönlümüze taht kurar ilerdebu da israYil malı çıkarsa ahiretimden olurum
Intel'in 20.yüzyıldan beri boykot listesinde olması gerekirdi zaten. Yıllardır o terör sözde ülkesine yatırım yapıyorlar. Hatta israil büyükelçiliğinin sitesinde haberi vardı Türkçe olarak Türkiye'sinde. Gerçi o haber artık yok galiba. Bulamamıştım yakın bir zamanda bulmaya çalıştığımda.Intel, İsrail'de 25 milyar dolarlık yeni bir çip tesisi kuracağını duyurdu. Tesis, İsrail'in kuzeyinde bulunan Kiryat Gat şehrinde inşa edilecek ve 2028 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor.
Tesis, Intel'in İsrail'deki dördüncü fabrikası olacak ve şirketin küresel çip üretim kapasitesini önemli ölçüde artıracak. Tesis, 10 nanometre ve daha yeni üretim süreçlerinde çipler üretecek.
Intel, tesis için İsrail hükümetinden 3,2 milyar dolarlık bir hibe alacak. Hibe, tesisin inşaat maliyetinin yaklaşık yüzde 13'ünü karşılayacak.
Intel CEO'su Pat Gelsinger, "İsrail, dünyanın en gelişmiş yarı iletken üretim üslerinden biri ve bu yatırım, İsrail'in küresel teknoloji liderliğini güçlendirmeye yardımcı olacak" dedi.
İsrail Başbakanı Yair Lapid, "Bu yatırım, İsrail'in ekonomisi ve teknolojisi için tarihi bir dönüm noktasıdır" dedi.
Tesisin etkileri
Intel'in İsrail'deki yeni çip tesisi, ülke için önemli ekonomik ve teknolojik faydalar sağlayacak. Tesis, yaklaşık 10.000 yeni istihdam yaratacak ve İsrail'in teknoloji ihracatını artırmaya yardımcı olacak.
Tesis, aynı zamanda İsrail'in küresel çip tedarik zincirindeki konumunu güçlendirecek. Bu, İsrail'in teknoloji alanındaki liderliğini korumasına yardımcı olacak.
Dünya çapında çip kıtlığı
Intel'in İsrail'deki yeni yatırımı, küresel çip kıtlığına bir yanıt olarak görülüyor. Küresel çip kıtlığı, pandeminin neden olduğu tedarik zinciri kesintileri ve talep artışı nedeniyle ortaya çıktı.
Intel'in yeni yatırımı, küresel çip üretimini artırmaya yardımcı olacak ve çip kıtlığını hafifletmeye yardımcı olabilir.
INTEL'İ DE BOYKOT LİSTEMİZE EKLEMİŞ BULUNUYORUZ @AMD Adam 'ın izinden devam
sıkıntı yok ya bizim millet 1 hafta da unutuyorIntel'in 20.yüzyıldan beri boykot listesinde olması gerekirdi zaten. Yıllardır o terör sözde ülkesine yatırım yapıyorlar. Hatta israil büyükelçiliğinin sitesinde haberi vardı Türkçe olarak Türkiye'sinde. Gerçi o haber artık yok galiba. Bulamamıştım yakın bir zamanda bulmaya çalıştığımda.
Okadar seviyorumki islemcim 5 1500x (!) 6 yıldır kopusamadıkSakin ol ihtiyar Ryzen kullanıyoruz
Eğer uygulasaydı internete erişim sağlayamazdıÇin mallarına boykot uyguluyor musun ?
hocam devletin aslında özel firmalarla kapışmaması gerektiğini savunuyorlar o mantıkta ama yanlış bence türk firmalara satılsa okey ama yabancıya satılınca ...Adamlar fabrika kursun diye para veriyor. Bizimkiler kurulu fabrikayı satıyor. Vizyon meselesi.
acilen ya Türklerin chipset fabrikası kurması gerek ya da bir firmanın kurması gerekBunlar TRde de kursalar keşke. İşçilik maaliyeti nasıl olsa daha ucuz. Bölümü fazla mezun veriyor.