Intelde ram mhz arttırma

Reaksiyon skoru
2
Işlemci intel9400f haliyle anakartta intel uyumlu ve anakartta desteklenen ram 2666 mhz 2400 mhz ve 2133 mhz yazıyor benim almak istediğim ramda hafıza bus hızı 3600 mhz yazıyor bu ram'ı taktığım zaman maks.2666 damı calışacak ramlar veya bu mhz yı arttırmanın yolu var mı

Anakart sayfasına bak desteklediği ramlari araştır. Anakartın kaç mhz ye kadar destekliyor önce onu bilmelisin.Desteklemese dahi güncellemelerle hallediyorlar daha sonra.Eğer destekliyorsa biostan açabilirsin ayarı ancak ısınma yapacağından pc kendini resetleyebilir.

Anakart modelin nedir? Eğer Z serisi bir anakart değilse 2666 MHz üstü görebileceğini sanmıyorum. Ancak bu bir sorun değil çünkü Intel işlemcilerde RAM frekansının yüksek olması çok bir performans artışı yaşatmıyor. Ryzen olsaydı başka olurdu tabii.

Benim tahminim işlemci kaç mhz ise öyle çalışır. Kendim bu sorunu yaşadığım için ordan biliyorum. İşlemciden anakartdan fark eder mi? bilmem. Bendeki iki sistemde de bu sorun var.
Bendeki sistemler:

Anakart: Gigabyte GA-970A-UD3 anakart 1866 kadar sorunsuz destekliyor. Taktığım ramler anakart ram destek listesinde var OCZ 1600Mhz ram 4x2. İşlemci Phenom II x4 840 max 1333 bellek desteği var o yüzden ramlar 1600 çekince açılmıyor pc. Bundan önceki işlemci FX-8350 de sorunsuz çalışıyordu.

İkinci sistem
Anakart: Asus P7H55 aynı şekilde burada aynı ramler var anakartta destekliyor. Ama X3440 işlemci 1333 desteği olduğu için ramleri 1600 çekince açılmıyor pc.

Benim tahminim işlemci kaç mhz ise öyle çalışır. Kendim bu sorunu yaşadığım için ordan biliyorum. İşlemciden anakartdan fark eder mi? bilmem. Bendeki iki sistemde de bu sorun var.
Bendeki sistemler:

Anakart: Gigabyte GA-970A-UD3 anakart 1866 kadar sorunsuz destekliyor. Taktığım ramler anakart RAM destek listesinde var OCZ 1600Mhz RAM 4x2. İşlemci Phenom II x4 840 max 1333 bellek desteği var o yüzden ramlar 1600 çekince açılmıyor PC. Bundan önceki işlemci FX-8350 de sorunsuz çalışıyordu.

İkinci sistem
Anakart: Asus P7H55 aynı şekilde burada aynı ramler var anakartta destekliyor. Ama X3440 işlemci 1333 desteği olduğu için ramleri 1600 çekince açılmıyor PC.
O durum farklı yalnız çünkü söylediğiniz sistemlerde XMP yok diye biliyorum, yani bunların olması normal. Ancak konuyu açan arkadaşımızın sorunu daha farklı bir sorun.

O durum farklı yalnız çünkü söylediğiniz sistemlerde XMP yok diye biliyorum, yani bunların olması normal. Ancak konuyu açan arkadaşımızın sorunu daha farklı bir sorun.
İkinci sistem için evet ama ilk sistemde dediğim gibi FX-8350 varken sorunsuz kullanabiliyordum 1600Mhz de

Anakart modelin nedir? Eğer Z serisi bir anakart değilse 2666 MHz üstü görebileceğini sanmıyorum. Ancak bu bir sorun değil çünkü Intel işlemcilerde RAM frekansının yüksek olması çok bir performans artışı yaşatmıyor. Ryzen olsaydı başka olurdu tabii.
Peki reis işlemci ile ramın bir bağlantısı varmı mhz bakımından veya başka birşeyden ?

Peki reis işlemci ile ramın bir bağlantısı varmı mhz bakımından veya başka birşeyden ?
Şöyle bir bağlantısı var işlemcinin içindeki bellek kontrolcüsünün MHz'i değişebiliyor. Mesela Ryzen işlemcilerde en az 3200 MHz destekleyen kontrolcüler var ancak Intel'de daha yeni 2933'e geçildi. Bu ne demek oluyor; XMP olmadan desteklenen frekans.

Şöyle bir bağlantısı var işlemcinin içindeki bellek kontrolcüsünün MHz'i değişebiliyor. Mesela Ryzen işlemcilerde en az 3200 MHz destekleyen kontrolcüler var ancak Intel'de daha yeni 2933'e geçildi. Bu ne demek oluyor; XMP olmadan desteklenen frekans.
Çok teşekkürler açıklama için ram alirken işlemciye de dikkat etmek gerekir o zaman

Çok teşekkürler açıklama için RAM alirken işlemciye de dikkat etmek gerekir o zaman
Öyle bir şey yok hocam yanlış olmasın. Şu anda piyasada olan RAM'lerin %95'ini her sistemde kullanabilirsiniz hız fark etmeksizin.

Geri