Neler Yeni

İnternet Hızım Fazla Düşük

NightWish2434

80+ Silver
70MBS Türknet VDSL kullanıyorum.Altyapının desteklediği son hız bu ve ben bu paketi kullanıyorum.
Ama kablolu şekilde internetim 20 lerde geziyor.Arada canı isterse 30-35 görüyor o da son.
1-2 Kere 65-70 gördü dahası yok hep 20 lerde ve kablolu şekilde 20 lerde wifi ile daha da düşük.(10-15)
Modemim TENDA V300 VDSL.
Son 2 günde 2 kere modem resetledim hala aynı.
Sorun ne olabilir elimde 3 tane ethernet kablosu vardı 3ünüde denedim hız aynı ethernet kablosunda bir şey yok gibi.
Bu hız düşüklüğü neden kaynaklıyor olabilir evime 70 MBS altyapısı geliyor ama ben 70 i göremiyorum.
Binadan modeme giden DSL kablosu da sıfır bu arada ama hala hız yok.

@Emir Aydın @Mert Özkaya @Perfectshot06
@Mehmet Yılmaz
hocam kaç aydır kullanıyorsunuz ve kaç aydır böyle acaba?

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,297
İsim
.
hocam kaç aydır kullanıyorsunuz ve kaç aydır böyle acaba?
Reis 3-4 aylık modem daha okul açıldığında aldım.
İlk 70 lik paket aldım birkaç kez 65-70 gördüm sonra düştü yükseleceği yok diye 35 lik pakete geçtim.
Orda sabit 30 alıyordum.
Ondan sonra geri 70 e geçtim yine 1-2 kez 65-70 verdi sonra geri düştü 20 lerde sürünüyor şuan VDSL birde.

NightWish2434

80+ Silver
Reis 3-4 aylık modem daha okul açıldığında aldım.
İlk 70 lik paket aldım birkaç kez 65-70 gördüm sonra düştü yükseleceği yok diye 35 lik pakete geçtim.
Orda sabit 30 alıyordum.
Ondan sonra geri 70 e geçtim yine 1-2 kez 65-70 verdi sonra geri düştü 20 lerde sürünüyor şuan VDSL birde.
Hocam öncelikle düzelteyim. okullar açılalı 2 ay 10 gün oldu. biz 3 yıl (yaklaşık) türknet kullandık. gayet kaliteli, başarılıydı. ilk geldiğimizde teras kat ayrıldığı için 2 ayrı port oluştu. başta bu yüzden sorun vardı ama elektrikçi halletmişti. biz böyle aldığımızdan beri sıkıntısız kullandık. teras kat tadilata gireceği için alta geçtik. modem üst katta kaldı. gücü bayağı düştü. aşağı bağladığımızda da sizin gibiydik. internete hiçbir şekilde giremiyorduk. türkneti aradık. tesisatta sorun olduğunu belirtti gelen türk telekom ekibi. maksimum 20mbps alabiliyorduk. tam çözüm yoluna gidecekken çözüm bize geldi. türkcell superonline. 2-3 aydır kullanıyoruz gerçekten mükemmel. bu konulara girmeden sizin sorununuza geleyim. türknet ekibine başvurun yollayacakları ekip (yüksek ihtimalle türk telekom, türk telekom üzerinden ise) arıza tespit yapsın. eğer eve girme gerekirse türknetin ekibinin gelmesi gerekir. arıza tespitte tesisat sıkıntısı derlerse yönelebileceğiniz bir diğer çözümde yüzeysel bakır tel çekilmesi. bazı elektrikçiler yapıyor. kesin çözüm mü bilmiyorum ama gelen ekibe sorarsanız daha net bilgi alabilirsiniz.

Aynı sorunu yaşamış biri olarak size tüm bildiklerimi anlattım. belkide sorun modemdendir, belkide ayarlarından. ama benim yaşadığıma çok benzediği için detaylı bir şekilde anlatma gereksiniminde bulundum. umarım yardımcı olmuşumdur. iyi akşamlar.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,297
İsim
.
Hocam öncelikle düzelteyim. okullar açılalı 2 ay 10 gün oldu. biz 3 yıl (yaklaşık) türknet kullandık. gayet kaliteli, başarılıydı. ilk geldiğimizde teras kat ayrıldığı için 2 ayrı port oluştu. başta bu yüzden sorun vardı ama elektrikçi halletmişti. biz böyle aldığımızdan beri sıkıntısız kullandık. teras kat tadilata gireceği için alta geçtik. modem üst katta kaldı. gücü bayağı düştü. aşağı bağladığımızda da sizin gibiydik. internete hiçbir şekilde giremiyorduk. türkneti aradık. tesisatta sorun olduğunu belirtti gelen türk telekom ekibi. maksimum 20mbps alabiliyorduk. tam çözüm yoluna gidecekken çözüm bize geldi. türkcell superonline. 2-3 aydır kullanıyoruz gerçekten mükemmel. bu konulara girmeden sizin sorununuza geleyim. türknet ekibine başvurun yollayacakları ekip (yüksek ihtimalle türk telekom, türk telekom üzerinden ise) arıza tespit yapsın. eğer eve girme gerekirse türknetin ekibinin gelmesi gerekir. arıza tespitte tesisat sıkıntısı derlerse yönelebileceğiniz bir diğer çözümde yüzeysel bakır tel çekilmesi. bazı elektrikçiler yapıyor. kesin çözüm mü bilmiyorum ama gelen ekibe sorarsanız daha net bilgi alabilirsiniz.

Aynı sorunu yaşamış biri olarak size tüm bildiklerimi anlattım. belkide sorun modemdendir, belkide ayarlarından. ama benim yaşadığıma çok benzediği için detaylı bir şekilde anlatma gereksiniminde bulundum. umarım yardımcı olmuşumdur. iyi akşamlar.
Az önce modemin sitesinde kendi en güncel yazılımını indirrip kurdum hala aynı sorun nerede hala anlamadım acaba kablo mu sıkıntılı ama binadan modeme gelen internet kablosu daha sıfır sağdan soldan vdsl modem bulup farklı bir modemle deneyeceğim

NightWish2434

80+ Silver
Az önce modemin sitesinde kendi en güncel yazılımını indirrip kurdum hala aynı sorun nerede hala anlamadım acaba kablo mu sıkıntılı ama binadan modeme gelen internet kablosu daha sıfır sağdan soldan vdsl modem bulup farklı bir modemle deneyeceğim
farklı modemle deneyin mutlaka çağırmadan, varsa komşulara da sorun. birde hangi altyapı üzerinden geliyor internet?

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,297
İsim
.
farklı modemle deneyin mutlaka çağırmadan, varsa komşulara da sorun. birde hangi altyapı üzerinden geliyor internet?
Türktelekom hocam bir sıkıntı olduğunda türknete mesaj bırakıyyorum türktelekom ekipleri geliyor

NightWish2434

80+ Silver
Türktelekom hocam bir sıkıntı olduğunda türknete mesaj bırakıyyorum türktelekom ekipleri geliyor
aynen öyle olur zaten. siz bi dediğim gibi sorun soruşturun bölgede mi bir sıkıntı var öğrenin ekiplerden destek alın.

alperennN

80+ Silver
son zamanlarda aynı sorun bende de oluyor kaç kere yazdık Türknet'e ilgileniyoruz diye yalandan mesaj atıyorlar. Bulunduğum bölge de adam akıllı bir internet sağlayıcısı olsa gram düşünmeden geçeceğim.
Benim tost makinesi internet var daha da kötüleşti

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,297
İsim
.
aynen öyle olur zaten. siz bi dediğim gibi sorun soruşturun bölgede mi bir sıkıntı var öğrenin ekiplerden destek alın.
Reis birde benim paketimde adik kullanım kotası gibi bir şey varmı ?
Forza horizon 5 ve gta 5 indireceğim bir gb den sonra hız düşüyormuş öyle dedi arkadaşım.
Ben sınırsız öyle bir şey yok diyorum sınırsız olsada var diyor doğrumu ?

NightWish2434

80+ Silver
Forza horizon 5 ve gta 5 indireceğim bir gb den sonra hız düşüyormuş öyle dedi arkadaşım.
sınırsızda öyle problem yoktur. bazen bazı farklı durumlardan kaynaklı valorant güncelleme/indirme 0.1kb oluyordu o da düzeliyordu. downland upload problemi yok bildiğim kadarıyla. olursa da yine müşteri hizmetlerinden bilgi alabilirsin.

Cyclonus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Cyclonus
Öyle bir durum yok diye biliyorum

Top Bottom