İnternet kafeden PC alacağım

MehmetK27

80+
Reaksiyon skoru
15
İyi günler benim param internetteki hazır sistemlere yetmediği için ikinci el olarak internet kafede 1050ti olan bir sistem buldum ekran kartını felan hangi programlarda test edeyim bu konularda pek bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim.

Dış görünüş olarak sorun var mı kontrol edebilirsin. Ayrıca sistemlerin birinde düzgün FPS alıyor mu diye kontrol et. Sıcaklıkları da kontrol etmeyi unutma. Yapılabilecek çok da bir şey yok gibi zaten.

Merhaba ikinci el alacaksan özellikle internet kafeden uyguna gelebilir ben yaşadıklarımı yazacağım,
Bilgisayar leş gibi sigara kokuyor ve sigara kokusu geçmiyor gibi bir şey ben cd romu çıkarttığımda üstünde cd romla birleşmiş siyah bir tabaka vardı alındığında anakart ram soğutucusu fan kasa cpu soğutucusu temizlenmeli,
İkinci elde deneyimlerim,
İkinci el alıyorsun sıfır almıyorsun ikinci el alıyorsan denemelisin ikinci elin garantisi olmaz
İki nokta çok önemli bir anakart diğeri ekran kartı
anakartta tüm çıkışları kontrol etmeye bak vga girişi usb vesaire ram slotları ekran kartı slotu sata girişleri gibi yerleri kontrol et sıfır almıyorsun deneme hakkın var
Ekran kartına gelecek olursak ekran kartı büyük ihtimal açılmıştır fakat tamirmi temizlemek amaçlımı açıldığını konusunda şüphe yaratabilir bunun için kartı dene aldıktan sonra formatı orda at formattan sonra dene güncel driver ile çalışıp 1 2 saat yük altında bir sorun yaratıyormu diye daha fazla yazmak isterdim fakat destan yazmak istemiyorum senide sıkmak istemiyorum.

Merhaba ikinci el alacaksan özellikle internet kafeden uyguna gelebilir ben yaşadıklarımı yazacağım,
Bilgisayar leş gibi sigara kokuyor ve sigara kokusu geçmiyor gibi bir şey ben cd romu çıkarttığımda üstünde cd romla birleşmiş siyah bir tabaka vardı alındığında anakart RAM soğutucusu fan kasa cpu soğutucusu temizlenmeli,
İkinci elde deneyimlerim,
İkinci el alıyorsun sıfır almıyorsun ikinci el alıyorsan denemelisin ikinci elin garantisi olmaz
İki nokta çok önemli bir anakart diğeri ekran kartı
anakartta tüm çıkışları kontrol etmeye bak vga girişi usb vesaire RAM slotları ekran kartı slotu sata girişleri gibi yerleri kontrol et sıfır almıyorsun deneme hakkın var
Ekran kartına gelecek olursak ekran kartı büyük ihtimal açılmıştır fakat tamirmi temizlemek amaçlımı açıldığını konusunda şüphe yaratabilir bunun için kartı dene aldıktan sonra formatı orda at formattan sonra dene güncel driver ile çalışıp 1 2 saat yük altında bir sorun yaratıyormu diye daha fazla yazmak isterdim fakat destan yazmak istemiyorum senide sıkmak istemiyorum.
Yazsan sabaha kadar okurum hocam çok iyi gidiyordu böyle olmaması lazımdı :D.

Hocam ekran kartını felan yük altina sokup test edebileceğim ya da aynı şeyi ramler için yapabileceğim programlar var mı?

Hocam ben hiç tavsiye etmiyorum çünkü normal ev bilgisayarında 1 yıl kullanılan parçalar orada 3 ay kullanıma denk. Ama iyiyse test edip alabilirsiniz. MSI Afterburner yazılımı ile oyun içi sıcaklık ve FPS değerlerine bakabilirsiniz. Sistemin tam özelliklerini ve ne kadar fiyata alacağınızı yazabilir misiniz?

Hocam ekran kartını felan yük altina sokup test edebileceğim ya da aynı şeyi ramler için yapabileceğim programlar var mı?

hocam 3 sene hergün aralıksız kullanılmış pc bence para biriktirin

Hocam arkadaş kafenin sahibine sormuş ve o da bu konularda bilgisiz sadece i3 söylemiş adam 8 GB ram var int kafe olduğu için 3tb veya daha üstü HDD var 1050ti var ve 1750 TL'ye alacağım yanında 350 TL'ye 22 inç kavisli monitör alacağım.
Post automatically merged:

Hocam ben hiç tavsiye etmiyorum çünkü normal ev bilgisayarında 1 yıl kullanılan parçalar orada 3 ay kullanıma denk. Ama iyiyse test edip alabilirsiniz. MSI Afterburner yazılımı ile oyun içi sıcaklık ve FPS değerlerine bakabilirsiniz. Sistemin tam özelliklerini ve ne kadar fiyata alacağınızı yazabilir misiniz?
Hocam babam alicakti PC yi ondan 3kya alacaktım rx 570li geri babam almayacağım diyince bende kendim çalışıp almaya karar verdim ama 2 ay boyunca taş çatlasa 1.9k toplayabiliyorum ondan int kafe sistemine yogunlastim.
Post automatically merged:

hocam 3 sene hergün aralıksız kullanılmış PC bence para biriktirin
Hocam sıfır alsam 3k dan aşağı bir pc almam ama benim bütçem taş çatlasa 2k olur ondan bu PC ye yöneldim yoksa bende çok riskli olduğunun farkındayım

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,352
Üyeler
191,077
Son üye
uçantraktör
Geri