Neler Yeni

İnternet Ping sorunu

Jâckêrs

80+ Bronze
50 Mbps'lik paket var telefonda birisi TikTok'a video upload yapınca ping anlık kafayı yiyor. Valorant oynuyorum ve bu durum bayağı can sıkıyor gerçekten. Tam fight ortasında falan çıkıyor bazen deliriyorum ama sık sık olmuyor dediğim gibi sadece telefondan birisi TikTok ile ilgilenirken internet kafayı yiyor kısıtlama işlemi vs. yapabilir miyim? Normalde oyunda 12-13 ms alıyorum dalgalanma olduğunda bir anda 50 ile 150 arasında dolaşıyor sürekli daha yükseğe çıkmıyor Max 200 görmüştür. Evet aslında internette upload yaparken ping yükselmesi normaldir ama TikTok'a bile video yüklerken bunu yapıyorsa bir kısıtlama lazım gibi bence. Bu arada eski modemimde 2.4GHz Wi-Fi ağı kullanıyorduk şimdi yeni modem ile birlikte 5GHz kullanmaya başladık bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

MOONRS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
yusuf enes uslu
İnternet sağlayıcınız türknetmi ve modeme nekadar uzaklıktasınız

Jâckêrs

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İnternet sağlayıcınız türknetmi ve modeme nekadar uzaklıktasınız
TurkTelekom ve Ethernet kablosu ile kullanıyorum. Telefondan birisi TikTok'a video yüklerken o sürede ping çıldırıyor. O telefon tüm interneti kullanmasın diye kısıtlama yapabiliyor muyuz modem arayüzünden falan?

Jâckêrs

80+ Bronze
Yok mu şu işten anlayan yardımcı olabilecek biri?

stbeox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Yusuf Gugen

Jâckêrs

80+ Bronze
Merhaba, ethernet kablosu evde sadece sizin bilgisayarınıza mı bağlı yoksa bağlı olan başka şeyler de var mı?
Sadece benim bilgisayara bağlı hocam. Sorun zaten telefondan birisi yükleme yaparken deliriyor internet buna bir çözüm yok mudur kısıtlama işlemi vs. telefona giden upload'ı yarı yarıya bölsek o zaman sorun olmaz gibi basitçe düşündüm ama bilmiyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ahmet Şahin
Çözümü sqm kullanmak, modemin destekliyorsa sqm yada openwrt denen bir modem yazılımı var onuda araştırabilirsin

Jâckêrs

80+ Bronze
Çözümü sqm kullanmak, modemin destekliyorsa sqm yada openwrt denen bir modem yazılımı var onuda araştırabilirsin
Hocam o kadar yabancıyım ki Google'a yazdım hiç bir şey anlamadım. Biraz bahseder misiniz? Hatta işe yarayacaksa yapayım yapabilirsem.

Top Bottom