Neler Yeni

İnternet Portu yok ne yapıcam Yardım lütfen!!

bahtsızkarakter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Alperen Yılmaz
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
ahmet yılmaz
Kabloneti vs değil bakır kablo altyapısıysa muhtemelen Türk Telekomdur Telekom şubesine gidip port isteği yapacaksın oraya girip port talebi dediğinde zaten sana yardımcı olurlar ama çok uzun sürüyor umarım şansın yaver gider de hızlı port işini hallederler. Binanda krone vs yoksa sen çekeceksin bu arada.
krone ne oluyor hocam anlamıyorum fazla o işlerden
Mesaj otomatik birleştirildi:

Reis aynı şeyi bende yaşıyorum şuanda sokakta herkesin internet var bı bizim yok buna başvura biliyormuyuz
hocam bende bilmiyom ama türk telekomdan da hiçbirşey almak istemiyorum beleş verseler bile istemem düzgün yapmıyolar bi kere

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
771
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
krone ne oluyor hocam anlamıyorum fazla o işlerden

hocam bende bilmiyom ama türk telekomdan da hiçbirşey almak istemiyorum beleş verseler bile istemem düzgün yapmıyolar bi kere
Hocam bu işlerden anlamıyorsan elektrikçiyle halledersin zaten. Bakır altyapılarda evine kadar kablo çekerler veya bina girişine kadar Sen oradan ek kablo ile evine kadar götürürsün. Genelde balkona vs krone koyarlar oradan da sen elektrikçiye söylersin krone den modemine rj11 kablo çeker veya Cat 6 kablo çektirirsin onun aracılığıyla modemine bağlanır. Bazı binalarda duvardan bağlantı oluyor bunun içinde aşağıda zaten kutunuz vardır Telekom kutuna kadar internet çeker sen de direk duvardan Rj11 kablo ile bağlarsın.

Kroneyi dışarıdaki saha dolabının küçüğü şeklinde düşünebilirsin

1731874450486.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
ahmet yılmaz
Hocam bu işlerden anlamıyorsan elektrikçiyle halledersin zaten. Bakır altyapılarda evine kadar kablo çekerler veya bina girişine kadar Sen oradan ek kablo ile evine kadar götürürsün. Genelde balkona vs krone koyarlar oradan da sen elektrikçiye söylersin krone den modemine rj11 kablo çeker veya Cat 6 kablo çektirirsin onun aracılığıyla modemine bağlanır. Bazı binalarda duvardan bağlantı oluyor bunun içinde aşağıda zaten kutunuz vardır Telekom kutuna kadar internet çeker sen de direk duvardan Rj11 kablo ile bağlarsın.

Kroneyi dışarıdaki saha dolabının küçüğü şeklinde düşünebilirsin

Alıntıyı görüntüle
hocam yan dairede amcam oturuyor o binanın dış cephesinde gri bi kutu var ordan kablo falan çekti bişeyler yaptı onda internet var şimdi

elektrikçi tanıdık falanda var ben en kolay nasıl hat çekerim yada çektiririm onu anlayabiliceğim şekilde yazarsan çok sevinirim ama çok terimlerden anlamıyorum

birde binanın kapıdan girince üstünde senin resimlerdeki gibi sayılar olan beyaz bi kutu var

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
771
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
hocam yan dairede amcam oturuyor o binanın dış cephesinde gri bi kutu var ordan kablo falan çekti bişeyler yaptı onda internet var şimdi

elektrikçi tanıdık falanda var ben en kolay nasıl hat çekerim yada çektiririm onu anlayabiliceğim şekilde yazarsan çok sevinirim ama çok terimlerden anlamıyorum

birde binanın kapıdan girince üstünde senin resimlerdeki gibi sayılar olan beyaz bi kutu var
Telekoma gideceksin port başvurusu yapacaksın. Sonra telekom binaya kadar kablo çekince kablo çektikleri yerden elektrikçi yardımıyla evindeki modeme kadar kablo çektireceksin. Sonra operatörlerden biriyle anlaşacaksın orası sana kalmış modeminde id şifre ile kurulum yapacaksın bu kadar bitti.

Top Bottom