demek istediğim arkadaşımında aynı şekilde modem arayüzünde birçok hata var ama interneti fiberle aynı hızda hiç azalma kesilme bir sorun yaşamıyor bende ne fark varda yaşanıyor onu sormak istemiştimde ikimizdede hata sayısı çok fazla çünkü
Belki ondaki hata sayısı bi ara arıza olunca artmıştır ondan sonra bir daha o kadar hata almamıştır. Veya atıyorum o 1 buçuk saatte değil de 1 haftada 1 ayda bu kadar hata almıştır
Bu ülkenin hala internet sorununun çözülememesine hayranlık kalıyorum ya polonya da avrupanın en fakir ülkesi diye dalga geçen türkiye daha 4.5 g ve adsl/vdsl ağırlıkla altyapısı mevcut. O avrupanın fakir ülkesi dedikleriülke de (polonya) çoğu noktada 5g mevcut ve en kötüsünden kablonetin hizmet vermiş olduğu gibi koaksiyel kablo ile 1 gigabit internet veriyorlar en kötüsü tabi şuan xgpon geçiyor çoğu binalarda ve 10 gigabit eve internet veriyorlar benim internetim 1 gigabit ve istesem 8-10 gigabit alırım ihtiyacım yok o kadarına ama işte türkiye yi acımamdaki bir sebep daha.
Belki ondaki hata sayısı bi ara arıza olunca artmıştır ondan sonra bir daha o kadar hata almamıştır. Veya atıyorum o 1 buçuk saatte değil de 1 haftada 1 ayda bu kadar hata almıştır
Bu arada modemi kapatıp açınca bir süre internet düzgün oluyor ya onu kapatıp açmanın hızlı yöntemi dsl kablosunu çıkarıp geri takmak. Çıkarınca beklemene gerek yok direkt geri tak 40 saniyede falan açılıyor. Modemi arayüzünden yeniden başlatsan 3 dk sürüyor o yüzden söyliyim dedim. Bu arada modemin ne? Gelişmiş bir şeyse hızını limitleyip veya snr margin değerini ayarlayıp kablo tamir olana kadar kullanılabilir hale getirebilirsin sanırım.
demek istediğim arkadaşımında aynı şekilde modem arayüzünde birçok hata var ama interneti fiberle aynı hızda hiç azalma kesilme bir sorun yaşamıyor bende ne fark varda yaşanıyor onu sormak istemiştimde ikimizdede hata sayısı çok fazla çünkü
Bu arada modemi kapatıp açınca bir süre internet düzgün oluyor ya onu kapatıp açmanın hızlı yöntemi dsl kablosunu çıkarıp geri takmak. Çıkarınca beklemene gerek yok direkt geri tak 40 saniyede falan açılıyor. Modemi arayüzünden yeniden başlatsan 3 dk sürüyor o yüzden söyliyim dedim. Bu arada modemin ne? Gelişmiş bir şeyse hızını limitleyip veya snr margin değerini ayarlayıp kablo tamir olana kadar kullanılabilir hale getirebilirsin sanırım.
hiç bilmiyorum şöyle işliyor dışardan eve geliyor evden modeme modemden duvarlardaki internet hattına bağlı ordan ikinci kattaki kendi odamda bulunan duvardaki ethernet girişinden bilgisayara bağlıyorum
Ben de 1 yıldır crc hatası aldığım için interneti kullanamıyorum. Firmam superonline altyapım türktelekom. Superonline'a söylüyorum onlar da türktelekoma haber veriyorlar ama türk telekomdan arayan soran yok 10 gündür internet yok. 3 hafta bekletip gelen adam da suratsız oenin teki, "altyapı kötü yaw" deyip sorunu çözmeden gidiyor. Ne yapabilirim? Konu açtım ama bakan olmadı.
Mesaj otomatik birleştirildi:
1 buçuk saatte 1 milyon 700bin hata almışsın, internet hızının düşmesinin tek sebebi bu. Normalde 1 buçuk saatte taş çatlasın 15 tane falan alman lazım. Bu ise kablo hasarlı olduğunda oluyor. Yoksa hızın 35 mbps. Kabloyu tamir etmeleri lazım. Kablo tamir edilene kadar az çok kullanabilmek için hızını 8 mbps 16 mbps 24 mbps'ye falan düşürtüp kullan. Sistemsel olarak hızını sınırlasınlar öyle hatalar baya azalıyor.